Olejki do twarzy

Mazidła Olej (macerat) z kasztanowca

• 4 marca 2019 o 9:47
    Niezbędnik
    Macerat z kasztanowca stosuję na tzw. "pajączki" na nogach i przy regularnym stosowaniu zauważyłam znaczne ich zmniejszenie się, ponadto zastosowany na świeżo ogolone nogi powoduje, że znikają podrażnienia i krostki po goleniu. Wypróbowałam go również na twarzy (konsystencja jest lekka i szybko się wchłania) gdy wyskoczy mi jakaś nieprzyjemna czerwona niespodzianka lub wysypka macerat jest niezastąpiony - koi cerę i powoduje, że jest uspokojona. Kupuję na mazidłach, bo mam pewność, że jakość mnie nie zawiedzie a cena jest niska :)
    Zalety:
    • koi podrażnioną skórę
    • likwiduje wypryski
    • zmniejsza naczynka
    • nietłusta konsystencja
    • tani
    • praktycznie bezzapachowy
  • 21 marca 2013 o 18:53
    Godny polecenia
    Produkt jest świetny. Uzywam go na skrzydelka nosa, policzki i rumień, który jest pod kością policzkową. Podeszłam do niego bardzo sceptycznie.. takawoda, nawet jak nie olej.. i co to niby miało zrobić z moją cerą ? Ale bardzo się myliłam i powinnam przeprosić. Olej aplikuję zawsze na noc, dodaję go także do serum z wit C. Rano budzę się z promienną twarzą. Mimo że mam dopiero 19 lat, rumienie mnie prześladują, zwłaszcza w okresie zimowym.. Mogę rzec, żew olejz kasztanowca,a raczej mecerat bardzo mi pomogł. Nareszcie nie czerwienię się z byle jakiego powodu a wychodząc na mróz,( zwłaszcza tej dokuliczej zimy ! brr..) nie mam już czerwonej twarzy. Olej także normalizuje moją cerę. Skóra jest nawilżona, niezapchana, czysta. Polecam Używam tego produktu od: 3 miesiace Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 4 czerwca 2012 o 10:40
    Dobry ale nie dla mnie
    Olej ma duże opakowanie i nie jest drogi. Jeśli chodzi o zapach to o dziwo nie zwróciłam na niego uwagi. Olej stosuję do pielęgnacji włosów nakładajac go bezpośrednio na nie przed pójściem spać. Szybko się wchłania tak, że nie ma obaw, iż zostaną po nim plamy na poduszce. Niestety, żeby go usunąć trzeba umyć włosy dwa razy szamponem. Dzięki niemu włosy są na pewno gładkie i lśniące, ale nie zyskują na objętości zwłaszcza u nasady. Możliwe, że ten olejek lepiej się sprawdza w przypadku pielęgnacji twarzy dlatego przyznaję mu 4 gwiazdki.