Olejki do twarzy

EcoSpa Złoty zimnotłoczony olej jojoba

• 24 stycznia 2021 o 11:39
    Może zapchać
    Stosowałam ten olejek do demakijażu. W związku z tym że nie ma tak lejącej konsystencji jak inne oleje, kiepsko się do tego nadawał. Niestety stosowany na skóry mieszane, tłuste, trądzikowe może zapychać. U mnie tak się stało. Jest za to fajny jako dodatek do balsamów do ciała. Ma bardzo wszechstronne zastosowanie, można go zużyć na milion sposobów. Produkt Ecospa jest naprawdę wysokiej jakości i można go dostać w przystępnej ocenie. Jak ktoś się zastanawia nad wyborem oleju jojoba, to zdecydowanie polecam ten.
  • 10 grudnia 2020 o 11:14
    Kosmetyk wielofunkcyjny
    Niby zwykły olej a nadaje się do bardzo wielu zastosowań. Demakijaż, serum, nawilżacz, olejowanie włosów, peeling w połączeniu z korundem itd... wymieniać można jeszcze bardzo dużo przykładów a jednym zdaniem opisać to można tak: warto mieć go w swojej kosmetyczce.
  • 20 lipca 2020 o 17:47
    Cudowny w swej prostocie
    Olejek o bursztynowym kolorze i delikatnym orzechowym zapachu. Zamknięty w szklanej, nieprzeźroczystej buteleczce z pipetą , którą można ponownie wykorzystać. Ecospa ma rewelacyjne opakowania tutaj nawet jakby się chciało to nie ma co poprawić ;) Tak na prawdę olej jojoba jest woskiem przez co ma przyjemną "suchą" formułę. Przez fakt, że jest tłoczony w niskich temperaturach zachowuje wszystkie swoje naturalne właściwości. Jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę, szybko się wchłania i może być stosowany także przy skórze wrażliwej i problematycznej. Nawilża, łagodzi podrażnienia, działa przeciwstarzeniowo. Jest bardzo uniwersalny - można go stosować na twarz, ciało (bezpośrednio lub jako dodatek do kremów czy balsamów) lub też włosy. Jeśli chodzi o włosy to sprawdzi się szczególnie w przypadku włosów wysokoporowatych, potrzebujących nawilżenia i wygładzenia. Sprawdzi się także do pielęgnacji skórek i paznokci. Może być stosowany również przez dzieci i kobiety w ciąży. Skóra jest po nim gładka, nawilżona i odżywiona. Działa przeciwbakteryjnie, a nawet łagodzi bóle reumatyczne i stawowe. Nie omieszkałam dodać go również do kąpieli i tutaj również świetnie się sprawdził. To jest taki produkt, który jest kompletny, genialny w swojej prostocie, naturalny, wielozadaniowy. Warto mieć go w swojej szafce i korzystać z jego dobroci. Ukłon w stronę producenta za możliwość kupna w trzech pojemnościach - najmniejsza 50ml to koszt ok 15 zł. To bardzo mało biorąc pod uwagę jakość jaką oferuje, jest też bardzo wydajny.
    • Działanie
    • Naturalność
    • Możliwość kupna w trzech pojemnościach
  • 1 kwietnia 2020 o 19:53
    Świetny!
    Z kremów przerzuciłam się na właśnie ten olejek, zachęcona ceną zamówiłam. Olejek w niskiej temperaturze ma stałą konsystencję, jednak wystarczy kilka minut w ciepłym pomieszczeniu i możemy nakładać go na twarz. Bardzo fajne opakowanie, szklana, ciemna buteleczka, jednak widać ile produktu się w niej znajduje. Domówiłam do produktu pipetę, dzięki czemu bardzo wygodnie mi się aplikuje olejek na twarz czy też ręce. Wygodniej mi nałożyć olejek najpierw na dłoń po czym rozgrzewam go jeszcze troszkę i wklepuję w twarz. Wystarczą mi 3 krople na całą twarz! Jest bardzo wydajny!! Kupiłam go 2 miesiące temu a wykorzystałam dopiero 1/3 produktu przy stosowaniu rano i wieczorem. Nałożony na oczyszczoną cerę daje uczucie ukojenia, nie lepi się, ilość którą ja nakładam bardzo szybko się wchłania. Zauważyłam nawilżenie, którego nie otrzymałam przy żadnym kremie, już nie posiadam żadnych suchych skórek. Nie zapycha. Nie zauważyłam negatywnego wpływu na makijaż. Za tą cenę mogę go bardzo bardzo polecić.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Nie zapycha
    • Ładny delikatny zapach
    • Wydajny
    • Ogólne działanie
    Fiddah
    26 sierpnia 2019 o 20:49
    Już nie wrócę do zwykłych kremów :)
    Tego olejku ożywam już jakieś dwa miesiące. Zatem mogę coś już o nim powiedzieć. Zakupiłam go ze względu na to, że nawilża skórę oraz nie wpływa negatywnie na pory oraz wydzielanie sebum. Przez większość czasu używałam go tylko na noc. Obecnie używam także jako "krem" pod podkład. Jego największym plusem jest to, że jest 100% naturalny. Nie ma tu chemii - nie ma tu niczego co by mogło źle wpłynąć na skórę. Moim problemem były ciągle widoczne małe suche skórki. Żaden krem nie dawał sobie u mnie z tym rady. Poszłam w naturę. Na noc nakładałam dosyć sporo tego olejku (po oczyszczeniu skóry). Parę minut chodził z tym olejkiem na twarzy, a przed snem ściągałam nadmiar (inaczej zostawał na poduszce). Moja skóra go polubiła. Od paru tygodni nie mam już problemu suchych skórek. Cera jest nawilżona, gładka. Nie zatyka mi porów, mam dzięki temu mniej zaskórników. Obecnie używam go także jako swój bazowy "krem" pod podkład. Wystarczą dwie krople, aby skóra była nawilżona i gotowa na podkład. Większa ilość niestety skutkowałam spływaniem podkładu ;). Trudno jest mi stwierdzić czy tak skutecznie zmniejsza wydzielanie sebum. W ciągu dnia i tak potrzebuję zdjąć go bibułką i przykryć pudrem. Ale nie jest to tak uciążliwe. Wielce mało prawdopodobnie abym kiedykolwiek wróciła do zwykłych, drogeryjnych kremów nawilżających. W tym olejku mam wszystko czego mi trzeba. Podsumowując - zauważyłam p dwóch miesiącach poprawę swojej cery. Jest miększa i nawilżona. Tworzy się mniej zaskórników.
    Zalety:
    • naturalny
    • skóra jest nawilżona
    • i gładka
    • wydajny, stosuje się zaledwie parę kropli dziennie
    Wady:
    • dostępny w sklepie internetowym

Zobacz także inne Olejki do twarzy