Ten bogaty olej, składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie oleinowego i linolowego. Zawiera niezwykle dużą liczbę naturalnych przeciwutleniaczy, chroniących organizm przed wolnymi rodnikami, a także liczne związki o działaniu antyoksydacyjnym, regeneracyjnym i promieniochronnym, między innymi karotenoidy, polifenole, fitosterole, witaminę E.
Działanie:
Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry
Poprawia elastyczność skóry
Uszczelnia barierę lipidową skóry
Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami
Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach
Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS
Łagodzi podrażnienia
Wzmacnia włosy i paznokcie
Delikatnie pielęgnuje skórę dzieci
UWAGA! Prosimy o ocenianie i recenzowanie właściwości wyłącznie jako samodzielnego kosmetyku, a nie składnika innych kosmetyków lub suplementu diety
Olej arganowy kiedyś paskudnie zapchał mi cerę, więc od tego czasu podchodzę do niego ostrożnie. Jednak wszechstronność tego oleju jest na tyle szeroka, że raz na jakiś czas daję mu szansę.
Tym razem padło na olej od Mokosha, sprzedawany jest w szklanej butelce 100 ml z pipetą. Etykieta jest nadrukowana bezpośrednio na szkło (nie jest naklejana) i dzięki temu olej prezentuje się bardzo elegancko na półce.
Kolor jest bardzo jasny, słomkowy. Zapach prawie niewyczuwalny, lekko orzechowy.
Działa super: jako oliwka do ciała, jako olejek na twarz. Nie wieciałam go we włosy (nie lubią się z żadnym olejem)
Jestem ogromną fanką polskich marek oraz produktów naturalnych. Marka Mokosh jeszcze mnie nie zawiodła a to jest mój hit. Produkt naturalny, który wspaniale odżywia. Jest wielofunkcyjny nadaje się do ciała i włosów. Szybko się wchłania. Cena wg mnie całkiem rozsądna.
Używam go do olejowania włosów, jako serum na końcówki po suszeniu, do paznokci i w połączeniu z balsamem - na skórę.
Efekty są cudne:
- włosy są błyszczące i nawilżone
- paznokcie się wzmacniają, nie mam suchych skórek
- skóra jest miękka i nawilżona, wygładzona
Bardzo wydajny, wystarczy kropla na dłonie, 3-4 krople na nogi, itp.
Produkt jest zamknięty w butelce z ciemnego szkła. Do tego jest też bardzo wygodna pipetka, która dozuje odpowiednią ilość produktu.
Oleju używałam do olejowania moich średnioporowatych, falowanych, bardzo wymagających włosów rozjaśnianych. Muszę powiedzieć, że sprawdził się on u mnie fenomenalnie. Włosy po regularnym stosowaniu około 3-4 razy w tygodniu zaczęły się mniej puszyć, są zdecydowanie bardziej wygładzone, są bardzo błyszczące, widać to zwłaszcza w świetle słonecznym. Jestem zachwycona efektami ponieważ w końcu mogę się cieszyć efektem zdrowych włosów:) Na pewno zakupię ponownie.
Przyjemny olejek, bezzapachowy. Bardzo szybko się wchłania. Zdecydowanie najlepszy ze wszystkich, które stosowałam. Na pewno kupię kolejne opakowanie bo jest też wydajny.
Genialny produkt, okrycie na sezon jesienno-zimowy. Mąż od lat boryka się z suchą skórą na dłoniach gdy tylko robi się odrobinę chłodniej, już po pierwszej aplikacji olejku arganowego skóra wyciszyła się, wygładziła. Teraz pozostaje tylko regularna pielęgnacja. Polecam
Jestem wielką miłośniczką naturalnych kosmetyków, które są jednocześnie skuteczne i łagodne dla skóry. Ostatnio miałam przyjemność wypróbować 100% Olej arganowy od Mokosh Cosmetics i muszę powiedzieć, że to było jedno z moich ulubionych odkryć pielęgnacyjnych. Chciałabym podzielić się z Wami moimi wrażeniami.
Po pierwsze, skład tego oleju jest absolutnie zachwycający. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów - to czysty, nierafinowany olej arganowy. To bardzo istotne dla mnie, ponieważ moja skóra jest wrażliwa i łatwo reaguje na chemikalia obecne w niektórych kosmetykach. Olej arganowy od Mokosh Cosmetics jest organiczny i certyfikowany, co daje mi pewność, że używam produktu najwyższej jakości.
Po aplikacji oleju na skórę, od razu czuć jego nawilżającą moc. Moja skóra jest sucha i czasami narażona na łuszczenie się, ale po zastosowaniu tego oleju, czuję, że staje się ona miękka i gładka. Olej nie pozostawia tłustej warstwy, co jest dużym plusem, zwłaszcza kiedy nakładam go przed nałożeniem makijażu. Wchłania się szybko, więc nie muszę długo czekać przed nałożeniem kolejnych produktów.
Widzę również, że olej arganowy od Mokosh Cosmetics pomaga w redukcji moich zmarszczek i drobnych linii. Moja skóra staje się bardziej jędrna i elastyczna, a ja czuję się pewniejsza siebie. To naprawdę niesamowite, jak naturalny olej może mieć tak pozytywny wpływ na wygląd i kondycję skóry.
Nie mogę również nie wspomnieć o zapachu tego oleju. Jest delikatny, subtelny i nieprzytłaczający. Dodaje mi przyjemności podczas aplikacji i sprawia, że cała pielęgnacja staje się relaksującym rytuałem.
Olej arganowy Mokosh Cosmetics jest produktem, któremu ufam i na którym polegam w mojej codziennej pielęgnacji. Jest idealny dla każdej osoby, która szuka naturalnego i skutecznego rozwiązania dla swojej skóry. Zdecydowanie polecam ten produkt i nie mogę się doczekać, aż spróbuję innych produktów od Mokosh Cosmetics.
Świetny olejek do codziennej pielęgnacji. Lubię dodać kilka kropel do kąpieli, dzięki czemu skóra ma delikatny zapach i staje się gładka i miękka. Sprawdza mi się też świetnie pod krem nawilżający na twarzy, ale również na suche skórki przy paznokciach czy na stopach. Bardzo wygodny w aplikowaniu no i piękne minimalistyczne opakowanie. :)
Mokosh Cosmetics, 100% Olej arganowy. Wydajny olejek do wielu pielęgnacyjnych zastosowań. W stu procentach olej bez żadnych dodatkowych składników. Poręczna buteleczka i doskonały precyzyjny aplikator pipeta. Ja jestem zadowolona i z opakowania i składu, i z tego co produkt robi z moja skóra i włosami. Zostaje ze mną na zawsze :)
Olej arganowy to bogactwo dobrych składników, z których można korzystać na wiele sposobów. Ja używam regularnie do paznokci i skórek wokół. Bardzo dobrze uelastycznia skórę, zawsze miałam problem z przesuszonymi, odstającymi skórkami. Olejek wcierany regularnie doskonale radzi sobie z tym problemem. Bardzo podoba mi się pipeta w tym kosmetyku, aplikuje dokładnie tyle ojejku ile mi potrzeba i precyzyjnie w miejsce, które chce.
Produkt ma uniwersalne zastosowanie, ja go używam i do ciała i do włosów i do twarzy. Można nim wzbogacić balsamy, kremy do twarzy, maski do włosów czy dać samodzielnie na skórę.
Sam olej wydaje się być dobrej jakości, buteleczka jest poręczna, wygodna pipetka, duże opakowanie w przyzwoitej cenie.
Olej o szerokim zastosowaniu. Wstępnie używałam kilka tygodni do paznokci i skórek wokół nich. Skóra zrobiła się bardzo elastyczna a paznokcie wyraźnie wzmocnione i ładne. Płytka bardzo zdrowo wygląda. Teraz używam też do końcówek włosów i do twarzy. Skóra robi się aksamitnie delikatna i nawilżona. Aplikacja jest łatwa. Opakowanie bardzo poręczne. Skład zasługuje na uwagę, olej 100% i żadnych barwników czy dodatków, na duży plus!
Rewelacyjny olejek! Bardzo sprawdza mi się i zimą, gdzie świetnie nawilża przesuszoną skórę jak i latem. Szybka regeneracja skóry po słońcu. Używam też do paznokci i do skórek wokół, wcieram wieczorem przed snem. Paznokcie są mocniejsze a skórki ładnie nawilżone i zregenerowane. Poręczne opakowanie i naturalny zapach bez zbędnych dodatków.
Olej wysokiej jakości, łatwo się wchlania i działa wspaniale. Używam do włosów, twarzy i ciała (rozsmarowuję np. po 3 krople na mokrej dlonii wmasowuje we włosy, skórę).
Rewelacyjny olejek. Produkt naturalny bez żadnych zbędnych substancji zapachowych i barwiących. Przy systematycznym stosowaniu widać poprawę elastyczności skóry. Olejek jest łatwy w aplikacji dzięki pipecie i szybko się wchłania. Stosuje go na skórę i włosy. Szybka ulga dla przesuszonych miejsc na skórze.
Bardzo dobry do cery suchej oraz włosów. Fajnie, że produkt zamknięty jest w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie.
Efekt: Skóra odżywiona, zregenerowana i nawilżona.
...dla mojej wrażliwej, mieszanej, łatwo zapychającej się cery.
Ten olejek nawilża, delikatnie odżywia, pięknie się wchłania, jest lekki, koi podrażnienia i zaczerwienienia, a przy tym nie zapycha porów. Do tego jest naturalny.
Idealnie, prawda? Właśnie tego oczekuję od oleju do twarzy.
Używam jako ostatni etap pielęgnacji, po kremie nawilżającym zanim ten się do końca wchłonie, co kilka dni. Tak otrzymuję najlepsze efekty,
Moja skóra jest po nim nawilżona, odżywiona i promienna. Wygląda zdrowo.
Na tę chwilę, mój numer 1.
Gorzej sprawdził się na włosach. Dobrze je odżywia na długości i koi skórę głowy ale spalonych, rozjaśnianych końcówek nie odratuje!
(Tutaj sprawdzony, i jedyny skuteczny w moim przypadku, tip: w mokre końcówki wetrzyj czysty kwas hialuronowy. )
Za taką ilość i działanie cena jest odpowiednia i zrozumiała.
Wady: brak
Naprawdę polecam.
Uwielbiam naturalne kosmetyki i czerpanie z ich właściwości. Olejek nadaje się do różnych zastosowań. Ma poręczne opakowanie. Wyjątkowo nawilża skórę, skóra jest elastyczna i wyraźnie odżywiona. Szybko się regeneruje po opalaniu i nie tylko. Łagodzi przesuszone miejsca. świetnie sprawdza się też na włosy, delikatnie wcieram 2-3 krople, spodziewałam się, że włosy będą tłuste, ale tak nie jest. Używam też do paznokci, skórki są bardzo ładnie wypielęgnowane.