Olejki do włosów

Cien Argan Oil Hair Elixir Eliksir z olejem arganowym

• 8 marca 2022 o 8:37
    Jest okey
    Cien, Argan Oil Hair Elixir (Eliksir z olejem arganowym) jest ok. Kupiłam w promocji , zachęciło mnie opakowanie i użyłam już prawie całe opakowanie, ale więcej raczej nie kupię ???? wolę inny olejek tej marki. Ten eliksir ładnie pachnie, sprawia że prościej jest mi rozczesać włosy, są miękkie ale przetłuszcza mi je . Nawet jeśli użyję tylko jedną pompkę. Moje włosy są z natury kręcone, czyli są suche i potrzebują takich olejków ale ten niestety u mnie się nie sprawdził. Konsystencja dość leista, tłusta. Opakowanie przezroczyste z pompką dzięki czemu produkt się nie wylewa i łatwo jest kontrolować ilość zużytego produktu. Eliksir jest bardzo wydajny i tani.
    Zalety:
    Wady:
    • Efekt ( przetłuszcza mi włosy )
    Edytaj7
    11 lutego 2022 o 22:25
    Bardzo pomocny
    Olejek kupiłam z ciekawości. No i był w promocji. Już wcześniej słyszałam dobre opinie o nim, więc postanowiłam wykorzystać okazję. Opakowanie to półprzezroczysta plastikowa butelka z pompką. Konsystencja jest gęsta. Miałam obawy co do zapachu ale okazał się całkiem przyjemny. Olejek stosuję na mokre włosy - jedną, dwie kropelki. Mam włosy półdługie, więc w zupełności wystarczy. Po wyschnięciu są wygładzone i miękkie. Tak więc pozytywnie mnie zaskoczył. No i jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • wygładza włosy
    • nie obciąża
    Alire
    6 lutego 2022 o 17:04
    Zaskoczenie
    Nigdy nie byłam fanką tej marki, a maseczki otrzymane w prezencie nie mogły siedzieć na mojej twarzy dłużej niż parę minut, bo szybko wywoływały ból i pieczenie. To całkiem spore zaskoczenie, że ich produkt się u mnie sprawdził. Właściwie ogólnie zaskoczenie, że jest to serum, którego używam niemalże codziennie Nie jestem ogólnie fanką nakładania serów, olejków, odżywek bs i tym podobnych, bo niskoporowate, cienkie i krótkie włosy po prostu nie znoszą większości produktów, reagują przyklapem, wrażeniem przetłuszczenia To jest natomiast produkt, który spokojnie (w niewielkiej ilości) wsmarowuję w mokre włosy rano, a potem cieszę się włosami, które aż chce się dotykać :) Na początku używałam tylko jako dodatek do olejowania czy masek, teraz używam głównie solo. Ale rzeczywiście, trzeba uważać z ilością i znać swoje włosy żeby nie zrobić przyklapu, dla samego uczucia gładkości i miękkości polecam :) Podobnego typu produkty nie dają mi tego. Raczej staram się unikać silikonów, ale dla tego robię wyjątek
    Zalety:
    • Cudownie miękkie włosy
    • Bardzo bardzo wydajny
    • Wygodna pompka, łatwo dozować
    • Zapach, który czuję każdego ranka i który mi się nie nudzi :)
    Wady:
    • Trzeba uważać z ilością
    Arendta
    5 września 2021 o 19:56
    Moje włosy nie polubiły go
    Olejek zakupiłam w lidlu za kilka złotych, ponieważ był przeceniony o -50%. Bez wahania go wzięłam, bo skończyło mi się serum na końcówki włosów a niestety muszę je systematycznie zabezpieczać, więc pomyślałam, ze ten produkt i to w takiej ilości starczy mi na bardzo długo. Niestety chyba moje włosy go nie polubiły. Próbowałam nakładać i na mokre włosy i na suche. Nakładałam mniej więcej na 1/3 długości od dołu . Włosy po nałożeniu było o wiele trudniej wysuszyć, a już po wysuszeniu wyglądały jakby były tłuste. Stwierdziłam, że może będę nakładać na suche i niestety włosy również wyglądały na tłuste i posklejane. Do tego moje włosy dodatkowo obciąża. Może to kwestia wprawy przy tym eliksirze. Miałam innych producentów tego typy produkty i nigdy nie było problemu, a tu takie niemiłe zaskoczenie. Będę próbować dalej, ale póki co jestem zawiedziona.
    Zalety:
    Wady:
    • skleja włosy
    • wydłuża czas suszenia
    • włosy wyglądają na tłuste
    • obciąża
  • 18 czerwca 2021 o 8:54
    Świetny
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Produkt kupiony przypadkiem, z braku laku okazał się świetnym olejkiem na końcówki. Jest gęsty i bardzo wydajny, nie obciąża włosów ale nadaje im połysk, zdrowy wygląd i super radzi sobie z elektryzowaniem. Bardzo miłe zaskoczenie.
    Zalety:
    • skład bez szkodliwych alkoholi
    • ratuje spuszone włosy
    • nie obciąża