Olejki i masła do demakijażu

Femi Olejek hydrofilny do demakijażu

• 23 września 2018 o 17:33
    Wspaniały!
    Olejek znalazłam w jednym z ChillBoxów. Bardzo mnie on ciekawił i przyznam szczerze, że jest rewelacyjny. Ma bardzo ładną szatę graficzną i wygodną w dozowaniu pompkę. Kosmetyk jest wydajny, wystarczą dwie pompki do zmycia makijażu z całej twarzy. Opakowanie zawiera 200 ml olejku i ślicznym, kobiecym zapachu. Ma delikatnie słomkowy kolor i rzadką konsystencję. Nadaje się do demakijażu każdego rodzaju cery, nie podrażnia oczu, ani nie pozostawia nieprzyjemnego uczucia zamglenia. Usuwa każdy rodzaj makijażu, poradzi sobie nawet z trwałymi kosmetykami kolorowymi. W jego składzie znajdziemy olej arachidowy, roślinną witaminę E, oraz wzbogacony jest szlachetnym olejkiem eterycznym z geranium. Olejek nakładamy na zwilżoną skórę twarzy ( w przypadku oczu na zwilżony wacik ) i wykonujemy masaż wykonując koliste ruchy. Następnie spłukujemy wszystko wodą. Olejek pozostawia przyjemną warstewkę ochronną, która nie jest tłusta, ale przyjemnie nawilżająca i działa ochronnie. Nie ma tu mowy o przesuszeniu, czy ściąganiu skóry. Jest to produkt niezwykle komfortowy i luksusowy. Cena jest wysoka, bo kosztuje 110 zł, ale zdecydowanie wart wypróbowania. Aplikację umila przyjemny zapach, poprawiający nastrój. Bardzo go polubiłam i moja mieszana skóra także.
  • 6 lutego 2015 o 0:05
    Świetny produkt do demakijażu
    Przyznaję, że zanim sięgnęłam po produkt, byłam pełna obaw o tłustość mazi, a w związku z tym - dyskomfort w użytkowaniu. Ku mojemu zaskoczeniu, olejek nie jest bardzo tłusty, a w zetknięciu z wodą (np. hydrolatem) w ogóle nie mam odczucia, że to olej. Pierwsze zastosowanie okazało się wielce przyjemnym doznaniem:). Waciki zwilżone tonikiem czy hydrolatem, uzupełniłam olejkiem (po pomce na wacik) i lekko przykładałam do oczu. Nie mogłam uwierzyć, że olejek błyskawicznie rozpuszcza makijaż, bez nachalnego pocierania. Podobnie na licu - tyle, że w tym wypadku, spryskuję całą twarz (czasami nawet zwilżam tylko wodą), a olejek aplikuję na dłonie i delikatnie masuję, pozbywając się make upu i zanieczyszczeń. Dokładnie zmywa kredki, tusze, róże czy podkłady. Radzi sobie z najtrwalszą kolorówką. Co ciekawe, po demakijażu oczu, nie mam na nich mgły, natomiast na twarzy pozostawia subtelną warstę nawilżającą - to wirtuoz przy suchej cerze. Dołączając przyjemnie ciepły aromat i wybitny skład (jest krótko, treściwie i naturalnie), otrzymujemy produkt idealny - jestem przekonana, że nie tylko dla sucharków. Komfort i skuteczność w czystej postaci:). Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego