Olejki i masła do demakijażu

Polemika Matcha Cleanser Hydrofilne masło oczyszczające `Czystość i odświeżenie`

Polemika Hydrofilne Masło Oczyszczające do Twarzy 25ml
Polemika

• 29 marca 2025 o 7:02
    Najlepsze masło do demakijażu
    To jest masło, które usuwa makijaż,.filtry i inne zanieczyszczenia z twarzy i okolic oczu bez jakichkolwiek podrażnień, za to z czystą przyjemnością. Delikatne i skuteczne, świetnie sunie po skórze, doskonale emulguje z wodą i jest po prostu, najlepsze. Gorąco polecam
    shewild
    29 grudnia 2024 o 17:01
    Masło maślane, i to nie jest wada!
    Oczyszczające masełko ideał! Dokładnie tak powinien wyglądać produkt do oczyszczania olejowego – wszelkie właściwości są tu na wysokim poziomie, a samo oczyszczanie to czysta przyjemność. Markę Polemika darzę sympatią, chociaż do tej pory nie używałam zbyt wielu ich kosmetyków (pamiętam na pewno tonik-mgiełkę, który mnie także zachwycił, i chyba w zasadzie tylko tyle miałam okazję przetestować). Masełko oczyszczające zaostrzyło mi apetyt na więcej, bo jak na razie wszelkie ich kosmetyki są po prostu świetne - proste, niby zwykłe, a dostarczają pielęgnację na wysokim poziomie. Po pierwszym użyciu byłam trochę sceptyczna jeśli chodzi o opakowanie, bo jest to zwykła plastikowa tubka. Za pierwszym razem jakoś ciężko to masełko wychodziło ze środka, ale to był tylko jednorazowy przypadek. Pomimo gęstej konsystencji tubka się sprawdziła do dozowania, chociaż trzeba znać umiar, bo łatwo przesadzić, a nadmiaru nie da się z powrotem wcisnąć do opakowania ;) A konsystencja jest gęsta, trochę jak krem toffi - lekko schłodzony, dzięki czemu nie jest lejący, tylko nieco bardziej stężały. Na twarzy pod wpływem ciepła rozpuszcza się i tworzy oleistą powłokę, która doskonale się rozprowadza i rozpuszcza wszelkie zanieczyszczenia. Z pomocą masełka można wykonać przyjemny masaż twarzy. W kontakcie z wodą w sekundę się zmienia w kremową emulsję, która w mig się zmywa za pomocą samej ciepłej wody. Po wysuszenia skóra się nie klei, jest mięciutka w dotyku i z matowym wykończeniem. Zapach jest ciężki do określenia, ale jest w porządku. Trochę jakby wanilia w połączeniu z surowym herbacianym zapachem. Nieoczywisty, ale ciekawy i na pewno do polubienia. Jak na moje potrzeby masełko świetnie oczyszcza skórę. Doskonale rozpuszcza resztki makijażu, kremu z filtrem, sebum. Daje sobie radę z tuszem do rzęs bez podrażniania oczu. Nawet te nieco trwalsze kosmetyki rozpuszczają się w znacznej mierze, a potem poprawiam ewentualnie resztki pianką lub żelem. Masło przy tym jest niezwykle łagodne, nie przesusza ani nie przetłuszcza. Czuję, że skóra po takim oczyszczaniu jest spokojna, odświeżona, ale bez naruszenia naturalnej warstwy nawilżenia. Pomimo tłustszej konsystencji nie powoduje wzmożonego pojawiania się krostek czy zapychania porów; wbrew pozorom jest leciutkie i błyskawicznie się zmywa bez obciążania skóry nawet w najmniejszym zakresie. Z pewnością warto zainteresować się tym produktem. Super odżywczy skład, jednocześnie lekka formuła i świetne właściwości myjące. Na pewno zachęci do oczyszczania olejowego tych, którzy wciąż się wahają czy to metoda dla nich!
  • 22 listopada 2024 o 20:18
    Zmieniło moje podejście do olejowego oczyszczania twarzy
    Musiałam zaprzestać stosowania tego kosmetyku po kilku tygodniach od zakupu że względu na uraz wobec czego opcja masażu nie wchodzi chwilowo w grę niemniej jest to produkt,który absolutnie pokochałam. Przyznaję, pierwszą styczność z tą formułą zawdzięczam Wizażowi przy okazji testowania masełka z serii She dlatego znacznie łatwiej było mi zdecydowac się na Polemikę, którą niesamowicie polubiłam. Piękne,proste opakowanie o przyjaznym kolorze zawiera sporo bardzo wydajnego masełka które świetnie oczyszcza skórę z resztek makijażu a dodatkowo emulowane wodą pięknie odżywia naszą skórę bez zbędnej chemii. produkt świetnie pachnie,naturalnie herbatą matcha co dodatkowo koi zmysły podczas wieczornej rutyny pielęgnacyjnej. Dla mnie tak produkt na 5gwiazdek.
  • 13 listopada 2024 o 7:50
    Nie znam lepszego!
    Przez lata świadomej pielęgnacji przez moje ręce przewinęło się mnóstwo olejków, balsamów, masełek do demakijażu. Były produkty dobre, były takie, które można by zakupić ponownie, gdyby producent ich nie wycofał, ale po drodze trafiało się też mnóstwo bubli. To masło trzyma poziom od lat. Konsystencja masła jest nie do porównania z innymi produktami, nawet tymi koreańskimi. Jest tak miękka, ale jednocześnie gładka, nie zbija się w grudki, rozprowadza się właśnie jak masło. Mam wrażenie, że mogę masować nim twarz przez długie minuty. Sama przyjemność. Do tego dochodzi piękny naturalny zapach zielonej herbaty, który koi zmysły. Masło perfekcyjnie radzi sobie z makijażem, rozpuszcza wszystko, co znajdzie się na twarzy. Z odrobią wody tworzy mleczko, które łatwo się spłukuje. Nie zostawia na skórze żadnej tłustej warstwy. Jak ktoś ma bardzo sucha skórę, to może zwyczajnie myć twarz tym masłem i będzie bardzo zadowolony, bo super odżywia skórę i uelastycznią ją.
  • 1 października 2024 o 14:10
    Okropnie tępy i podrażniający
    Usłyszałem gdzieś o tym balsamie w zeszłym roku i postanowiłem zakupić go na wakacje. Należy wycisnąć go sporo, żeby móc rozsmarować na całej twarzy, co i tak przychodzi z trudem. Próbowałem rozgrzewać go w dłoni, ale i tak pozostaje bardzo tępy, ciągnie skórę i ją podrażnia. Nie zauważyłem też tu jakiegoś spektakularnego oczyszczenia po kremie z filtrem, który był wodoodporny. Naprawdę zawiodłem się na tym produkcie. Jest mnóstwo lepszych produktów w tej cenie.
    Zalety:
    Wady:
    • tępy
    • podrażnia
    • nie domywa