Olejki i masła do demakijażu

Resibo Olejek do demakijażu z emulgatorem `Clean Dreams`

• 4 marca 2025 o 18:57
    No nie polubiliśmy się.
    Zdecydowanie najsłabszy produkt resibo jaki przyszło mi używać. Nie domywa! Nie maluje się mocno, nie używam wodoodpornych kosmetyków, nie używam nawet podkładu … ten produkt sobie nie radzi, zawsze po nim trzeba użyć żelu, toniku, mleczka - czegokolwiek, gdyż pozostawia resztki. Ja po tym produkcie czuję się brudna. Niezależnie od tego jak się go uzywa, czy na suchą twarz czy od razu emulguje to olejek sobie nie radzi… bardzo mnie zawiódł ten produkt
    Wady:
    • nie domywa nawet delikatnego makijażu
    • nie lubię tego szklanego opakowania , zawsze mam obawę że stłukę
  • 15 lutego 2025 o 20:02
    Mój ideał
    Od kąd mam ten olejek nie kupuje niczego innego. Na każdy makijaż wodooporny, mocny, delikatny. Łatwy w aplikacji. Świetnie emulguje z wodą. Już moje 3 opakowanie. Zawsze patrze na promocję. Warty spróbowania.
    Zalety:
    • Idealnie zmywa każdy makijaż
    • Łatwa aplikacja
  • 28 listopada 2024 o 14:36
    Do dwuetapowego oczyszczania jak najbardziej, ale solo sobie nie radzi
    Po pierwsze, „clean dreams” to to nie jest. Sam olejek nie radzi sobie z makijażem - delikatniejszy jeszcze jakoś usunie, ale przy trwalszych produktach, jak wodoodporny tusz, brokatowe cienie, podkłady czy pomadki, po prostu nie domywa. Początkowo używałam go solo i byłam zawiedziona, jednak po czasie znalazłam na niego sposób - dwuetapowe oczyszczanie. Niby oczywiste, ale ja potrzebowałam czasu ;) Najpierw nakładam na suchą twarz z 4-5 pompek olejku, masuję skórę, a olej delikatnie emulguje po dodaniu wody. Następnie zmywam, a w drugim kroku używam żelu do mycia twarzy (1 pompka) do doczyszczenia resztek. Jeśli stosuję wodoodporny tusz, czasem sięgam jeszcze po płyn micelarny na rzęsy. W ten sposób skóra jest dobrze oczyszczona, i właśnie taki schemat polecam. Sam produkt ma gęstą, treściwą konsystencję i delikatny, przyjemny zapach. Opakowanie to elegancka szklana butelka z wygodną pompką, choć jest ryzyko, że może się stłuc. Jeśli chodzi o wydajność, jest całkiem niezła - mimo że potrzebuję kilku pompek, to "dawki" nie są duże. Niestety, cena regularna jest zbyt wysoka jak na oferowaną jakość. W promocji produkt wypada znacznie lepiej i wtedy warto go kupić i przetestować.
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja
    • wygodne opakowanie z pompką
    • nie uczula, ani nie podrażnia oczu
    • delikatnie myje
    • miły, delikatny zapach
    Wady:
    • nie radzi sobie w pełni z trwałym makijażem jako samodzielny produkt
    • cena regularna
  • 11 października 2024 o 7:51
    Ciekawy
    Ciekawy olejek. Można wypróbować, ale nie jest to coś, co na stałe zagości w mojej pielęgnacji. Olejek zamknięty jest w wygodnym opakowaniu z pompką, do tego szklanym. Ładnie się prezentuje na półce. Niestety ilość olejami w opakowaniu jest zatrważająco mała. Sam olejek jest gęsty, ładnie rozprowadza się po skórze. Szybko rozpuszcza makijaż, łatwo emulguje i można bez problemu go zmyć. Zostawia jakąś warstwę, ale później i tak myję twarz żelem, więc mi to nie przeszkadza. Olejek jest super, jeśli chodzi o jego główne zadanie. Na jedno mycie potrzeba mi było od 2 do 4 pompek, co przekładało się niestety na wydajność olejku, a ilość w opakowaniu sprawiała, że szybko zaczął znikać. 2-3 tygodnie codziennego stosowania to maks. Producent pisze też o dodaniu naturalnego zapachu produktowi. Dla mnie i tak pachnie jak frytura, przez zawartość oleju z pestek słonecznika. Nic go tutaj nie zamaskowało. Nie przeszkadza mi to, ale no opis nie jest zgodny z tym, co faktycznie dostajemy. Nie kupię to raczej ponownie ze względu na cenę, która jest za wysoka, jak na ilość olejku i jego wydajność.
  • 6 września 2024 o 15:50
    Ultradelikatny
    Produktu używam od około miesiąca, ponieważ nie codziennie nakładam makijaż i sprawdza się on u mnie rewelacyjnie. W buteleczce znajduje się 90ml produktu i wydobywanie go oraz dozowanie są komfortowe. A do jego głównych cech należą: - Olejek ma ultralekką, delikatną postać i sprawdzi się rewelacyjnie przy bardzo wrażliwej cerze - Olejek bardzo delikatnie się pieni, dosłownie tylko trochę, a to jest bardzo pomocne podczas rozprowadzania kosmetyku, który następnie spłukuję. - Dzięki zawartości olejku w produkcie pozostawia on cerę miękka i wypielegnowaną oraz nawilżoną, co jest ogromna zaletą kosmetyku do demakijażu. - Pachnie delikatnie, świeżo, cytrusowo, wyczuwalne są nuty bergamotki, której zapach po prostu uwielbiam. Jestem bardzo zadowolona z tego kosmetyku, cieszę się, że znalazł się na mojej szafeczce.