Olejki do włosów

L'Oreal Professionnel Mythic Oil Colour Glow Nabłyszczający olejek do włosów farbowanych

L’Oreal Professionnel Mythic Oil Colour Glow Olejek Zapewniający Ochronę i Blask Dla Włosów Koloryzowanych 125 ml

• 10 czerwca 2018 o 18:53
    Ratunek dla włosów
    Olejek pięknie wygładza i nabłyszcza włosy. Wystarczy niewielka ilość aby wyglądały dobrze i nie były oklapnięte. Sprawia, że moje przesuszone i zniszczone włosy wyglądają o niebo lepiej. Końcówki wyglądają na zdrowsze i dobrze się prezentują, przez co nie muszę iść do fryzjera. Cena może trochę przeraża, ale jak za taką jakość warto go mieć.
  • 11 marca 2017 o 2:42
    Odzywia i nablyszcza wlosy oraz utrwala fryzure
    Olejek ten polecila mi moja fryzjerka kilka miesiecy temu, kiedy moje wlosy byly bardzo przesuszone od slonca po lecie. Polecila mi stosowac go na wlosy suche, aby zapobiec puszeniu sie wlosow. Odkrylam tez inne zastosowanie tego olejku - dodaje go do masek do wlosow, w celu ich wzbogacenia w substancje odzywcze, nawilzajace i natluszczajace. Zalety: + doskonale odzywia, nawilza i zmiekcza wlosy, + zapobiega puszeniu sie wlosow w lecie oraz ich elektryzowaniu sie w zimie, + pomaga utrwalic fryzure, + brak ryzyka przedawkowania go, + zastosowany na suche, umyte wlosy wspaniale nablyszcza - wlosy lsnia i mienia sie w swietle, + piekny zapach, + bardzo wydajny, + ciekawe opakowanie - elegancka, ozdobna szklana butelka.
    U konsultantki
    ola_30
    25 grudnia 2016 o 9:53
    Nie wart swojej ceny
    Po przeczytaniu samych pozytywnych recenzji na KWC i bloga kosmetycznych postanowilam szarpnac sie i kupic sobie ten olejek. Mam wlosy krecone, suche , wysokoporowe, z kruszacymi sie i rozdwajajacymi sie koncowkami. Olejek strasznie puszy mi wlosy, wygladam po nim jak owca :( Chociaz przyznam , ze rewelacyjnie działa na koncowki które już po 1 uzyciu wyraźnie się poprawily. Olejek pięknie pachnie ale wbrew temu co wszyscy pisza w necie to zapach wcale nie zostaje na długo - u mnie max 1 dzień po myciu. Moim zdaniem nie wart swojej ceny ( zamowilam w necie , koszt z przesylka to 60zl)
  • 21 czerwca 2016 o 14:50
    Ratunek dla włosów farbowanych i po zabiegach fryzjerskich
    Olejek jest jednym z produktów, które obecnie doprowadzają moje włosy do porządku po zabiegu dekoloryzacji i farbowania. Wygładza moje nieposłuszne końcówki, sprawia że włosy o wiele łatwiej się rozczesuje, nawilża i przepięknie nabłyszcza kępki, które stały się całkowicie matowe i pozbawione blasku po zabiegu fryzjerskim. A co najważniejsze - włosy praktycznie wcale się nie puszą. Tak bardzo potrzebowały silikonu. Pokuszę się o stwierdzenie, że Mythic Oil wygrywa z jedwabiem z Green Pharmacy, serum na końcówki z Mariona i podobnymi produktami używanymi przeze mnie dotychczas. Czuję, że zostanę z Mythic Oil na zawsze! :) Mythic Oil można używać na kilka sposobów, zarówno na włosach mokrych i wilgotnych: jako odżywkę po umyciu włosów, jako kosmetyk ułatwiający rozczesywanie włosów, jako kosmetyk ochronny przed stylizowaniem włosów suszarką/prostownicą/lokówką, a także na włosach suchych jako kosmetyk do wykończenia fryzury, który ujarzmi kosmyki oraz przepięknie wygładzi i nabłyszczy wystylizowane włosy. Ja używam olejku zarówno na włosach wilgotnych, jak i na suchych i zawsze sprawdza się profesjonalnie. Kosmetyk, oprócz kompleksu witamin, które wygładzają, odbudowują, przywracają miękkość i sprężystość włosom, zawiera w sobie kompleks anti-frizz, który skutecznie zapobiega puszeniu się włosów oraz powstawania niechcianych loków i fal. Uwierzcie mi, że w połączeniu z prostownicą keratynową działa cuda i świetnie podkreśla efekty stylizacyjne! :) Zadaniem olejku jest również zatrzymywanie koloru, przedłużenie jego trwałości po zabiegu farbowania i odbudowanie włosów po samym farbowaniu. W tej kwestii nie napiszę zbyt wiele, ponieważ owszem olejek sprawia, że wizualnie kolor prezentuje się o wiele lepiej, włosy stają się błyszczące i pięknie mienią się w słońcu, ale czy przedłuża trwałość koloru, chroni przed blaknięciem i sprawia, że mniej się wypłukuje - tego chyba żaden produkt nie jest w stanie zagwarantować? :) Jeśli chodzi o konsystencję olejku to jest o wiele bardziej płynna i mniej gęsta w porównaniu do jedwabiu z Green Pharmacy, serum i fluidu z Mariona czy jedwabiu z BioSilka, przez co lepiej rozetrzeć olejek w dłoniach i łatwiej zaaplikować, przy czym potrzeba do tego bardzo małej jego ilości - kolejny wielki plus za tę lekkość i "suchość". Nie mogę nie wspomnieć również o prześlicznym, trwałym i lekko perfumowym zapachu olejku, w którym wyczuwam delikatną nutę kwiatu pomarańczy, którą uwielbiam! :)
    Kawaori
    16 lutego 2016 o 13:46
    Włosy gładkie i zdrowe
    Po kilku rozjaśnianiach włosów nawet używanie przy każdym myciu maski i trzymanie jej po 10 minut nie dawało takiego efektu jak to. Włosy są po nim idealnie wygładzone i nawet jak nie są to i tak wyglądają zdrowo. Jak każdy olejek nakladamy na włosy od polowy mniej więcej aby nie przetłuścic skory głowy oraz by włosy nie oklaply i nie wygladaly na brudne i tłuste. Plus jest mega wydajny. Używam tego produktu od: Dawno temu zaczęłam przygodę z nim Ilość zużytych opakowań: Dwa lub trzy