Błyszczyki

Buxom Cosmetics Lips, Big & Healthy Lip Polish Błyszczyk do ust

• 18 maja 2018 o 8:29
    Świetny
    Bardzo fajny błyszczyk do ust. Super konsystencja świetnie pachnie i wygląda na ustach. Pewnie nie zdecydowała bym się na zakup go z powodu ceny chodz jest tego wart. Dzięki temu że dostałam go w prezencie mogłam go wypróbować na swoich ustach. Po nałożeniu czuć lekkie mrożenie jak by właśnie usta się zamrażaly może dziwnie to brzmi ale tak właśnie czuje i jest. Ja mam kolor Bellini i ma odcień bardziej cielisty więc na letnie dni super się sprawdza. Błyszczyk długo utrzymuje się na ustach. Polecam
  • 29 sierpnia 2014 o 19:00
    Gdyby miał filtry to byłby król KWC
    Rozpieszcza wszystkie zmysły. Już sama filozofia Bare Escentuals: naturalne i nieszkodliwe składniki kosmetyków pielęgnujące cerę na długi dystans jest bliska mojemu sercu, ale Buxom produkowane specjalnie dla Sephory biją na głowę wszystko inne w kategorii błyszczyków. Naturalny, cielisty odcień o nazwie Sugar otrzymałam jako prezent do zakupionego mineralnego make-up\\\'u tej samej firmy. Ma połyskujące drobinki i spodziewałam się po nim jedynie nabłyszczenia. Prezent trafiony w 10-kę ;) Sama bym go nie kupiła bo jak na błyszczyk jest zdecydowanie za drogi, ale po wypróbowaniu zmieniłam zdanie. +nie tylko nabłyszcza, ale także nawilża i regeneruje co w kolorowych kosmetykach rzadko da się odczuć +przyjemnie pachnie i smakuje +pozostawia miłe uczucie mrowienia jakby suche usta natychmiast magicznie się regenerowały...i faktycznie to robią. Zauważyłam zrost i wygładzenie popękanych skórek na wargach. Przy głębokich podrażnieniach pewnie nie zniweluje dyskomfortu i trzeba by się było posilić jakąś bazą w postaci maści czy 100%-wego masła shea, ale średnie leczy szybko i pełny efekt widać już w niecałą godzinę od nałożenia +podkreśla (usta) nabłyszczając je w piękny i naturalny acz widoczny sposób. Obecnie mam też m.in. odcień KELLY-różowy: podoba mi się że nadaje ustom różowego odcienia bez użycia szminki. Jeśli ktoś woli efekty mniej wyraziste, satynowe to polecam błyszczyki Marvelous Moxie tej samej firmy ale one nie dają tak spektakularnego uczucia mrowienia jak Buxom Podsumowując, na jednym odcieniu nie skończyłam i mam jeszcze dwa inne. Wszystkie działają tak samo super. Wpadłam w taki zaciesz, że wyszukałam Wam 3 fotki SUGAR w sieci i zamieszczam poniżej. Do minusów zaliczyć należy: -dostępność: na razie tylko w Kanadzie i USA i w dodatku nie wysyłają do Europy -wysoką cenę -brak filtrów przeciwsłonecznych -przylepianie się włosów do ust na wietrze -zostawianie śladów na szklankach jeśli dla kogoś to niedogodność SKŁADNIKI ODCIENIA SUGAR (a poszczególne odcienie różnią się tylko barwnikami CI): Hydrogenated Polyisobutene, Tridecyl Trimellitate, Polyglyceryl-2 Diisostearate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Menthone Glycerin Acetal, VP/Hexadecene Copolymer, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Microcrystalline Wax (Cera Microcristallina), Octyldodecanol, Trimethylolpropane Triisostearate, Silica, Fragrance (Parfum), Palmitoyl Oligopeptide, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Tribehenin, Sorbitan Isostearate, Sodium Saccharin, Limonene, BHT. May Contain: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Carmine (CI 75470), Yellow 5 Lake (CI 19140), Blue 1 Lake (CI 42090), Red 6 (CI 15850), Red 7 Lake (CI 15850), Redd 33 Lake (CI 17200), Red 30 Lake (CI 73360), Red 28 Lake (CI 45410)