Kosmetyki antycellulitowe

Green Pharmacy Antycellulitowy olejek do masażu

• 13 sierpnia 2024 o 0:37
    Trudny w użyciu
    Kosmetyk ładnie pachnie jednak jest bardzo tłusty. Źle sie wchlanial a skórę mam normalną, nie tłustą. Czekałam, czekałam. Mozna zapuścić korzenie zanim wyschnie. Nie na moje nerwy. Poza tym opakowanie jest fatalne, zakretka sie przekreca, olejek wylewa. Cale opakowanie jeat w olejku. Jakis koszmar. Musialam go trzymac w reklamówce foliowej, bo wszystko wokolo było brudne. Efekt antycelulitowy może trochę był ale też bez szału.
    Gogo145
    17 grudnia 2021 o 7:12
    Nie redukuje cellulitu ale zdecydowanie poprawia kondycję skóry
    Moja twarz różnie reaguje na oleje, najczęściej wysypem niedoskonałości. Pozostałe części ciała lubią i wręcz dopominają się stosowania olejków. Ten produkt kupiłam w Drogerii Natura i wcale nie po to aby pozbyć się cellulitu. Opakowanie już na początku zawodzi , niby prosta,ciemna plastikowa butelka z przyjazną środowisku grafiką ale z feralną zatyczką utrudniającą dozowanie produktu. Sam olejek w porządku fajnie rozprowadza się na skórze zarówno rękawicą do masażu jak i naniesiony bezpośrednio na dłonie szybko daje im poślizg i otula skórę energetycznym , ziołowo - cytrusowym zapachem . Moja skóra błyskawicznie pochłania olejek i w oka mgnieniu staje się niesamowicie gładka, nawilżona, odżywiona i miękka. Do wykonania masażu wystarczy niewielka ilość produktu co zdecydowanie wpływa pozytywnie na wydajność . Tak jak wspomniałam nie kupiłam produktu ze względu na właściwości antycellulitowe , ponieważ w nie nie wierzę i takich w ogóle nie zauważyłam, doceniam produkt za dobre działanie nawilżające, odżywcze i ujędrniajace . To dobra i tania propozycja dla lubiących olejki.
    Zalety:
    • nawilża, wygładza, odżywia i ujędrnia
    • skórę
    • nie zapycha
    • przyjemna konsystencja ułatwiająca
    • masaż
    • duża wydajność produktu
    Wady:
    • wadliwa zatyczka , niestabilna
    • i utrudniająca dozowanie produktu
    • nie zauważyłam redukcji cellulitu
  • 22 lipca 2021 o 13:31
    Dobry produkt
    Stosowałam do masażu bańką chińską. Olejek szybko się wchłania i ma piękny zapach. Skóra po masażu jest wygładzona, napięta i nawilżona, nie zostawia tłustego filmu.
    • wchłanianie
    Wady:
    • zamknięcie/otwarcie
    • brak dozownika
  • 13 lipca 2020 o 15:50
    Świetny olejek do masażu bańką chińską
    Olejek sam w sobie nie zlikwiduje cellulitu i trzeba to jasno podkreślić. Dieta, ćwiczenia i masaże to coś co działa. Ten olejek zdecydowanie ułatwia regularne masaże bańką chińską przez sam zapach różnej kombinacji olejków: cyprysowych, jałowcowych, lawendowych. Mnie pobudza do działania i zachęca do częstszych zabiegów. Olejek jest odpowiedniej konsystencji, dobrze się rozprowadza i masaż wykonuje się sprawnie. Nie podrażnia mojej delikatnej skóry, choć i tak po masażu go zmywam.
    Zalety:
    • energetyczny, pobudzający zapach
    • świetny do masażu bańką chińską
    • nie podrażnia, nie uczula
    Wady:
    • opakowanie nie jest poręczne i olejek za bardzo się wylewa
  • 18 kwietnia 2020 o 10:49
    Opakowanie na nie, działanie na tak
    To faktycznie dosyć specyficzny produkt. Nie każdemu przypadnie do gustu, jednak uważam, że warto spróbować. Dzięki niemu zastąpiłam krem na cellulit i olejek dla dzieci jednym produktem. Biorąc pod uwagę, że kosmetyki u mnie przesypują się z lewej górą na prawą, to duży wyczyn. Produkt do kupienia na pewno w Naturze. Jak z dostępnością w innych sklepach, nie wiem. Jest bardzo tani i ma dwie wersje- jedną antycellulitową, drugą rozgrzewającą. Odstraszać może opakowanie. Przede wszystkim ta nakrętka nie budzi mojego zaufania. Raczej wolałabym nie pakować tej butelki do walizki czy plecaka. Przy pierwszym opakowaniu miałam również zastrzeżenia, co do dozowania produktu. Zamknięcie na taki ,,dzyndzel", najpierw za niego pociągnęłam. Dziura jest za wielka i dosłownie olejek wylewa się z niej całym strumieniem. Później pokombinowałam, przy drugim opakowaniu byłam już mądrzejsza- odcięłam dzyndzel i zrobiłam dziurę nożyczkami. Olejek się nie wylewa, a i wydajność się zwiększyła. Zapach jest mocny. Trochę jakbym wylała na siebie gamę zmieszanych 5 olejków eterycznych, ale z czasem większość wietrzeje i zostaje całkiem przyjemny zapach, którego niestety nie potrafię jakoś sensownie nazwać. To nie jest główny produkt na cellulit w mojej łazience. Używam również rozgrzewającego kremu z Bielendy pod body wrapping. Ten olejek jednak jest o tyle spoko, że mogę go wykorzystać na dwa sposoby. Dobrze nadaje się pod bańki, ale również do masażu rękawicą. Niektórym może przeszkadzać ilość parafiny- faktycznie jest jej całkiem sporo, ale to zapewnia lepszy poślizg przy masażu. Nie wchłania się zbyt łatwo, ale nie zostawia plam na pościeli i ubraniach. Sama działanie jest zadowalające. Z tymże ja raczej nie mam dużych problemów z cellulitem. Ładnie wygładza skórę i nawilża. Oprócz tego delikatnie ujędrnia. Czy działa na cellulit? Nie oszukujmy się. Praktycznie żaden produkt tego nie robi bez ćwiczeń i diety, jednak jako dodatek może nam trochę pomóc. Nie oczekiwałam po nim cudów, jednak jest po prostu ok. Po dwóch opakowaniach raczej do niego nie wrócę, ponieważ zwyczajnie mi się znudził. Jednak nie wykluczam, że jeszcze kiedyś po niego sięgnę.
    Zalety:
    • Niska cena.
    • Dostępny w każdej Naturze.
    • Jeśli pokombinujecie przy otwarciu- niezłe dozowanie i dobra wydajność.
    • Ładny zapach.
    • Dobry do masażu rękawicą i pod bańki.
    • Nie robi plam na pościeli i ubraniach.
    • Nawilża.
    • Wygładza.
    • Lekko ujędrnia.
    Wady:
    • Niezbyt ładne i estetyczne opakowanie.
    • Jeśli otworzycie sposobem producenta- kiepska wydajność, tragiczne dozowanie.