Kosmetyki antycellulitowe

Lirene Dermoprogram Make Me Slim!, Serum antycellulitowe

thequre
    1 grudnia 2023 o 12:38
    Bardzo dobry produkt w swojej półce cenowej
    Bardzo polubiłam serię Make Me Slim i uważam, że przy regularnym stosowaniu można osiągnąć zamierzony efekt. Jestem osobą dojrzałą i odkąd pamiętam walczę z cellulitem, żeby ta walka okazała się skuteczna potrzebna jest systematyczność, picie wody, dieta, ćwiczenia i masaże (najlepiej bańką chińską). Ja zastosowałam się do tych punktów i okazało się, że widoczność mojego cellulitu zmniejszyła się drastycznie, niestety trzeba pamiętać, że przy powrocie do starych zwyczajów problem powraca. Przy codziennej pielęgnacji i walce z cellulitem zastosowałam oprócz serum olejek i bańkę z tej samej serii oraz dołączyłam dodatkowo ekstrakt z bluszczu od "Ziołowy kuferek", który jest pogromcą cellulitu. Po wykonanym masażu smarowałam się serum i masowałam jeszcze do całkowitego wchłonięcia kosmetyku. Niestety u mnie serum nie wchłaniało się zbyt szybko i wymagało to sporej pracy ode mnie, żeby preparat nie pozostał na skórze, tylko został wmasowany. Skóra po całej pielęgnacji jest bardzo wygładzona, elastyczna, dobrze napięta, przyjemna w dotyku, widoczność cellulitu mniejsza. Serum ma konsystencję kremowo-żelową, zapach bardzo subtelny, ziołowy, a skład bardzo doby, bo naturalny w 98%. Dla mnie ważne jest jeszcze to, że serum nie pozostawia ani tłustej, ani klejącej się warstwy na skórze. Ponadto nie ma dodatkowego efektu rozgrzewającego, ani chłodzącego, co jak dla mnie jest na plus. Polecam bardzo ten produkt, bo ma świetne rezultaty przy regularnym stosowaniu, nie jest bardzo drogi, jest wydajny i przyjemny w użytkowaniu.
  • 13 listopada 2023 o 10:24
    Dobrze nawilżające serum
    Serum kupiłam w promocji, aby poza ćwiczeniami wspomóc się w walce z cellulitem. Serum ma zielony kolor, dobrze się nakłada, dość szybko wchłania się, ale jak się nałoży za duzo to może pozostawić lepiący film na skórze. Zapach jest jak dla mnie przyjemny, ziołowy. Podoba mi się także veganski skład balsamu. Stosowanie serum powoduje, że skóra jest nawilżona, ujędrniona i wygładzona. Nie wiem jak czy takie same afekty są widoczne bez ćwiczeń, ale u mnie serum i ćwiczenia dają fajne efekty.
  • 19 września 2023 o 7:34
    Bardzo dobry produkt
    Serum antycellulitowe z serii Make Me Slim! marki Lirene to skuteczny kosmetyk w walce z cellulitem oraz nadmiarem tkanki tłuszczowej. Serum ma przyjemną kremowo-żelową konsystencję, która sprawia, że kosmetyk wchłania się bardzo dobrze, a skóra nie jest lepka. Serum dedykowane jest do codziennej aplikacji rano i wieczorem. W trakcie okresu stosowania produktu zauważyłam, że moja skóra stała się wygładzona i bardziej jędrna. Jednak chciałabym zaznaczyć, że dla wzmocnienia działania produktu stosowałam inne kosmetyki z serii Make Me Slim! Zapach produktu jest dość intensywny, ponieważ jest on wynikiem zastosowanego naturalnego olejku eterycznego z rozmarynu. Serum jest bardzo wydajne. Opakowanie w postaci tuby jest wygodne w użytkowaniu, a grafika opakowania nawiązuje do pozostałych kosmetyków z serii Make Me Slim! Cena produktu jest przystępna a jakość serum bardzo dobra.
    Zalety:
    • wygładza i ujędrnia skórę
    • wydajne
    Wady:
    • dość intensywny zapach
  • 1 lipca 2023 o 20:27
    Tańsza wersja kultowych produktów
    Bardzo lubię produkty Elancyl niestety nie należą do najtańszych, tym bardziej ciesze się, że poznałam tę serię bo dla mnie to tańsza alternatywa :) Serum ma lekką, szybko wchłaniającą się, kremową formułę i ładnie napinają skórę sprawiając, że wygląda ona lepiej, a cellulit staje się mniej widoczny. Zapach delikatny, roślinny, ładny. Serum zawiera, aż 98 % składników pochodzenia naturalnego w tym wyciąg z grzyba Hub , jęczmień, olej z konopii, masło shea, olejek z rozmarynu. Nie daje żadnego chłodzącego czy rozgrzewającego efektu na skórze co dla mnie jest atutem bo za nimi nie przepadam. To na prawdę fajny sposób na wsparcie naszej walki z cellulitem. Serum jest bardzo przyjemne w stosowaniu - nie jest tłuste, nie klei się. Dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Skutecznie poprawia wygląda skóry, a do tego jest nie drogie i wydajne. W swojej ofercie z tej serii producent ma także inne produkty co także oceniam na plus bo jest z czego wybierać kiedy jeden z nich już się znudzi :) Póki co moja ulubiona, budżetowa seria produktów do walki z cellulitem :)
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    • Lekka formuła
  • 17 stycznia 2023 o 12:31
    Ziołowy hit
    Serum kupiłam zachęcona opiniami na wizaż.pl, jako że regularnie używam kosmetyków antycellulitowych i ujędrniających. - opakowanie wygodne w stosowaniu, wydobywa się odpowiednia ilość produktu - fajny, ciekawy, ziołowy zapach, nie drażniący, przyjemny dla nosa, nie utrzymuje się długo - odpowiednia konsystencja, nie jest zbyt rzadki, tresciwa formuła ułatwia właściwe stosowanie produktu - i co najważniejsze : efekt. Skóra po użyciu produktu jest momentalnie wygładzona, ujędrniona, miła w dotyku. Jeśli chodzi o działanie długofalowe, faktycznie zauważyłam zmniejszenie cellulitu na nogach i pupie. Nawet rozstępy jakby się trochę rozjaśniły. No rewelacja. :)