Serum do twarzy

FM Group B - Glucan Active, Serum do twarzy

• 2 września 2019 o 14:38
    wielkie nadzieje i.. plum w błotko.
    od x lat mam problem z trądzikiem i mimo że staram sie go jakos usunać to średnio mi to wychodzi. bardzo często wymieniało sie ten kosmetyk w rozmowach, ze jest całkiem niezły. zachęcona opiniami zdecyowałam sie go kupić i wiecie co? niespodzianka! nie pomógł on zbytnio .. sama konsystencja nie była zbyt zachęcająca, bo był to zbity krem z lekko żółtawym odcieniem, który nie zbyt ładnie się rozsmarowywał, nawilżenie było chwilowe, no i niestety zapchał mi pory. Ładne ma opakowanie, cena też nie jakaś tragiczna, ale można te pieniądze lepiej spożytkować, serio.
    Zalety:
    • brak alergenów
    Wady:
    • działanie
    • zapycha pory
    • brak nawilżenia na krótką chwilę
    U konsultantki
  • 31 grudnia 2014 o 20:01
    dla mnie jak dobry krem nawilżający
    Serum kupiłam w styczniu, wtedy zaczęłam walkę ze szkodami, które wyrządziły mi żel i krem do twarzy, czyli z grudkami na czole i dużymi krostami, zaskórnikami na policzkach. Jako że kosmetyk polecany jest także do cery z problemami trądzikowymi wiązałam z nim wielkie nadzieje. Kosmetyk przeznaczony jest do stosowania rano i wieczorem, i na początku tak go stosowałam. A po miesiącu dokupiłam krem nawilżający i serum używałam tylko na noc. Serum jest w postaci kremu, koloru lekko beżowego. Zapach specyficzny, trochę apteczny, lecz nie utrzymywał się długo na skórze. Serum jest lekkie, świetnie się rozprowadzało po twarzy. U mnie zostawiało lekki błysk, a to za sprawą oleju kokosowego bardzo wysoko w składzie. Nie wiem jakby sprawdzało się pod podkładem, bo nie testowałam. Po zużyciu dwóch całych opakowań z przykrością stwierdzam, że nie zauważyłam cudów. Skóra się trochę uspokoiła, lecz zmiany trądzikowe nadal się pojawiały, produkcja sebum nadal taka sama. Koloryt cery się nie poprawił. Jedynym zauważalnym plusem było na pewno świetne nawilżenie skóry. Z kremem nawilżającym stanowiły taki duet, że zapominając o złuszczaniu nabawiłam się sporo zaskórników ;) Dzisiaj już bym tego błędu nie popełniła... Po wysypie zaskórników przerwałam stosowanie serum i jesienią powróciłam do niego, zużywając resztę na noc jako krem w okolice oczu. Skóra była odżywiona, nawilżona, nie podrażniał absolutnie tych okolic. Nigdy nie piekła mnie skóra po aplikacji, nie uczuliło mnie, nie dostałam żadnych ropnych wyprysków. Produkt jak dla mnie bezpieczny. Nie wykluczam, że jeszcze do niego powrócę. Być może za rok w okresie jesiennego złuszczania skóry ( taak, teraz o tym wiem i pamiętam ;) ), kiedy będę potrzebowała szczególnej regeneracji i wtedy doszukam się innych zalet tego serum. Bo w okresie kiedy go stosowałam był dla mnie jak zwykły krem nawilżający. Na chwilę obecną dostaje ode mnie 3 gwiazdki, bo dodatkowe 0,5 odejmuję za dość wysoką cenę. Polecam wypróbować, ale w przypadku jeśli kondycja Waszej skóry uległa pogorszeniu i skóra potrzebuje regeneracji, wzmocnienia. W przeciwnym razie tak, jak ja będziecie rozczarowane, bo w działaniu będzie jak krem nawilżający, a w cenie już niekoniecznie ;) Używam tego produktu od: wiosna 2014 Ilość zużytych opakowań: 2 całe opakowania 30ml
    Seirina
    5 września 2014 o 14:46
    Serum? No chyba nie
    Kupiłam, bo koleżanki nie mogły się go nachwalić. I zachęcił mnie opis: leczy cerę trądzikową. A figa! Za taką cenę spodziewałam się naprawdę efektu "wow!", a dostałam wow-rozczarowanie. To nawet nie jest dobry krem nawilżający, że nie wspomnę o całej reszcie obiecanek na etykiecie. Skóra po nim, choć z natury mieszana, była sucha. Żeby poczuć jego działanie (jakiekolwiek), musiałam nałożyć dwie warstwy, więc wydajny nie jest. Może on daje takie efekty, jakie dostrzega u siebie większość wizażanek, ale może po kilku opakowaniach. Ja doznałam takiego zawodu po pierwszym, że na więcej szkoda mi po prostu pieniędzy. Używam tego produktu od: używałam 2 lata temu Ilość zużytych opakowań: 1 x 30ml
  • 14 lipca 2014 o 23:25
    REWELACJA
    To serum jest naprawdę warte każdej wydanej złotówki. Przede wszystkim rewelacyjnie nawilża i napina skórę twarzy, która staje się bardzo przyjemna w dotyku. Łagodzi i koi wszelkie podrażnienia. Nadaje się też do stosowania na ultra wrażliwe okolice pod oczami. Ogromnym plusem jest fakt, że nie zapycha i nie uczula. Gorąco polecam!! Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 25 maja 2014 o 7:51
    must have!
    Jestem bardzo zadowolona z tego produktu! Mam go już prawie 3 miesiąc a nadal się nie kończy :) Bardzo wydajny! Serum od zwykłego kremu różni się przede wszystkim większą zawartością składników odżywczych tudzież olejków i witamin. Idealnie sprawdza się pod makijaż. Nie zapycha porów.Skóra po nim jest gładka i dobrze nawilżona. Spokojnie sprosta okolicom bardzo suchym. Zapach jak dla mnie jest neutralny.Cena adekwatna do jakości i póki co nie znalazłam konkurenta dla tego serum:) Z czystym sumieniem polecam! Używam tego produktu od: 3 miesiąc Ilość zużytych opakowań: duże