Serum do twarzy

OnlyBio Face Balance, Serum adaptogenne rozświetlające

• 24 marca 2025 o 22:53
    Nie najlepszy wybór
    Mam cerę mieszaną z tendencją do wyprysków i podczas poszukiwania produktu który pomoże mi w walce z przebarwieniami natknęłam się na serum adaptogenne z OnlyBio. Na samym początku (około pierwszy tydzień ) odczułam poprawę w nawilżeniu skóry i na większy blask aczkolwiek po tym czasie zaczęłam zauważać zaostrzone zmiany trądzikowe ale mimo tego postanowiłam dać mu szansę. Po stosowaniu ponad miesiąc moja cera jedynie się pogorszyła więc postanowiłam odstawić ten produkt . Serum na ładne szklane opakowanie z pipetą , minusem jest fakt że nie dostaję do dna opakowania więc ciężko wydobyć cały produkt .Ma przyjemny zapach i kolor delikatnie żółty . Niestey ten produkt się mi nie sprawdził więc nie kupię go ponownie .
    • Nawilżenie
    • Podrażnia
  • 28 stycznia 2024 o 18:20
    Uczula
    Używałam go kilka miesięcy, jednak po dłuższym stosowaniu wywołał u mnie reakcje alergiczną. Nie zdarzyło się to w przypadku używania innych tego typu produktów z witaminą C. Mojego męża uczulił od razu po pierwszym zastosowaniu. Nie polecam, można sobie zaszkodzić. Finalnie musiałam wyrzucić.
    Zalety:
    • Zmiękczenie skóry
    Wady:
    • Uczula
  • 6 stycznia 2024 o 15:40
    Mega przyjemniaczek
    Wciąż poszukuję idealnego serum z witaminą C na dzień. Natrafiłam na promocję tego produktu i postanowiłam spróbować. Marka OnlyBio ma szczególne miejsce w moim sercu i tu też się nie zawiodłam. Dla mnie- posiadaczki normalnej cery, 30+, to świetny produkt. Serum jest zamknięte w szklanej buteleczce z pipetką. Sposób dozowania- guziczek, nie sprawdził mi się. Zdjęłam obręcz i została mi gumka jak w każdym serum z pipetą. Produkt ma lekko żółty kolor, kremową konsystencję i pachnie owocowo. Bardzo dobry skład i wydajność. Nie oczekiwałam rozjaśnienia przebarwień. Najbardziej zależało mi na antyoksydacji pod SPF i na tym, żeby współgrało z innymi produktami- tutaj zdało egzamin. Polecam ten produkt. Wrócę na pewno
    Zalety:
    • skład
    • szklane opakowanie
    • możliwość łączenia z innymi produktamj w rutynie, bez rolowania
  • 29 maja 2023 o 17:24
    Mieszane uczucia
    Serum zamknięte jest w szklanej buteleczce z pipetą. Od początku pipeta mi się nie podobała, bo aby nabrać produkt należało nacisnąć u jej szczytu guziczek. Dla mnie łatwiej byłoby ścisnąć jakąś gumową końcówkę, ale ok, jakoś sobie poradziłam. Pod koniec używania pipeta się zepsuła, ale produkt można wytrząsnąć z buteleczki, więc nie ma problemu. Ma przyjemną taką trochę galaretowatą formułę, szybko wchłania się, bardzo ładnie pachnie. Używam codziennie wieczorem, ponieważ producent nie określił pory dnia więc nakładam przed pójściem spać i na krem na noc. Skóra odrobinę wydaje się bardziej rozjaśniona, ale nie radzi sobie z przebarwieniami. Dla mnie to mały zawód, bo liczyłam na przynajmniej minimalnie widoczne efekty np. przy świeżo powstałych przebarwieniach. Cała buteleczka starcza na miesiąc, a nawet ponad, gdy stosujemy codziennie. Produkt mnie nie uczulał, nie szczypał, nic złego się nie działo. Kolejne serum kupiłam w Garniera, do tego raczej już nie wrócę.
  • 14 maja 2023 o 22:40
    Idealny pod spf
    Jest to serum adaptogenne, rozświetlające z witamina c i to w dodatku w najbardziej stabilnej postaci. Witamina c w tym przypadku w stężeniu 10% ma za zadanie nawodnić oraz wygładzić cerę, dodatkowo działa antyoksydacyjne oraz wyrównuje delikatne przebarwienia. W składnikach tego produktu znajdziemy także reishi, który jest adaptogenem, jest to antyoksydant, który wzmacnia skórę, a także opóźnia procesy jej starzenia się. W serum znajdziemy także granat, który pomaga zwalczać wodne rodniki co się przyczynia do przeciwdziałania powstawania zmarszczek, poprawia elastyczność skory. Odpowiada on za poprawę kondycji i nadaje się najpiękniejsze cery wrażliwej i naczynkowej. Serum stosowałam codziennie z rana przed aplikacja kremu spf, powolniejsze witamina c zmiecenia jego działanie. W pierwszych dniach po wprowadzeniu serum miałam delikatny wysyp krostek, ale już po tygodniu moja buzia się uspokoiła i dalsze używanie sprawiło mi tylko samą przyjemność. Kosmetyk ma konsystencję kremową, nie gęsta, szybko się wchłania i zostawia uczucie przyjemnego nawilżenia, skóra nie jest po nim ani trochę ściągnięta, ładnie rozświetla buzie. Dodatkowym atutem jest przepiękny zapach, dosyć cytrusowy, ale wyczuwalna jest tez nuta granatu. Często łączyłam to serum z kremem z tej samej linii, w połączeniu buzia była naprawdę promienna. Wygodna pipeta sprawiała łatwość nakładania produktu, aczkolwiek ostatnie aplikacje były dosyć utrudnione ponieważ pipeta nie sięgała już do samego produktu, aczkolwiek da radę wykorzystać go w 100%. Jego cena standardowa to 37,99. Mi udało się go dorwać trochę taniej na promocji, warto polować???? Jeśli ktoś potrzebuje lekkiego serum na codzień to sprawdzi się idealnie, polecam! Na aktualny moment nie planuje do niego wrócić, bo mam jeszcze trochę innych do przetestowania, ale są momenty kiedy za nim zatęsknię! A to dużo znaczy ❤️
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • łatwa aplikacja
    • porządne szklane opakowanie
    • rozświetla
    • nawilża
    Wady:
    • początkowo mnie wysypało
    • pipeta, która nie dosięga do końca opakowania