Spraye do włosów

Joanna Styling Effect, Spray do prostowania włosów

Joanna Styling Effect Spray Do Prostowania 150ml

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

kaskaw8
    20 września 2024 o 22:12
    Praktycznie nic nie robi
    Trochę łudziłam się co do działania tego produktu. Niby podskórnie czułam, że może nie wypalić, ale dałam szansę. Niestety, zawód. Spray ma typowo fryzjerski zapach. Mieszanka alkoholu, oblepiającej słodyczy, fryzjerskich specyfików. Nie używało się go dobrze, chociażby z tego powodu. Ponadto wygładzenia czy wsparcia w prostowaniu nie odnotowałam. Na tym polu zerowe efekty. Spray ma klejącą formułę i w niedużej ilości nie sklejał włosów, jednak łatwo przesadzić i efekt tłustych, niemytych włosów gotowy. Atomizer dobrze dozuje, produkt ogólnie jest wydajny, tani, lecz co z tego, jeśli dla mnie był bezużyteczny. Ochrona UV wątpię, żeby występowała przy takiej ilości, jaką się używa... Szkoda, ale jest to dla mnie bubel, któremu dałam wiele szans (bo skończyłam całe opakowanie!), lecz polecić go nie mogę.
    Zalety:
    • Tani;
    • Opakowanie z atomizerem;
    • Wydajny.
    Wady:
    • Brak działania wygładzającego i/lub prostującego włosy;
    • Zapach;
    • Oblepia włosy;
    • Może je przeciążać.
    Iccgk
    4 grudnia 2021 o 20:57
    Niestety kiepski
    Spray niestety bardzo kiepsko się u mnie sprawdził, ponieważ obciążał włosy i przyspieszał ich przetłuszczanie się. W dodatku nie działał tak jak powinien, czyli nie wspomagał prostowania włosów (chociaż mam dużą sklonnosc do prostych wlosow). Wspomnieć również warto o fatalnym zapachu, początkowo pachnie może ladnie, ale jesli sie mocniej wwacham, to czuje jakis dziwny, stary zapach. Niestety strata pieniędzy, nie polecam.
  • 5 grudnia 2020 o 20:45
    Istnieją lepsze produkty
    Spray ten jest tani i ogólnodostępny. Zapach jest sztuczny i męczący, na szczęście z włosów szybko znika. Skład typowy dla produktów tego pokoroju, nie jest zły - ma tam jakieś składniki ochronne ale czterech liter nie urywa. Włosów nie prostuję często, ale żadnych negatywnych skutków po nim nie zauważyłam. Włosy się nie puszyły, nie elektryzowały, jednak z natury nie są zbyt problematyczne. Czy faktycznie jest termoochronny - do tego podchodzę dosyć sceptycznie. Nie lepi i nie skleja włosów, dociąża. Jeśli twoje włosy nie są wymagające i z grubsza zadbane, pokusiłabym się na wypróbowanie, ale cudów po tym produkcie nie można oczekiwać.
  • 25 października 2019 o 17:03
    Nie warto
    Kosmetyk dodałam do koszyka przy okazji większych zakupów internetowych,kiedy to znajdował się on wtedy w sporej obniżce i kosztował około 4 zł. Kupiłam go z myślą o ochronie włosów tuż przed suszeniem i prostowaniem, oraz jako ułatwienie stylizacji. Opakowanie to butelka o kształcie zbliżonym do trójkąta, z wygodnym atomizerem. Nie zacina się on i aplikuję mgiełkę o optymalnym zasięgu, bez pryskania w punkt, czy przesadnego na boki. Zapach kosmetyku jest połączeniem słodkości, jednak przyćmionej alkoholową wonią. Przyznaję, że drażni mnie on w trakcie stosowania, jednak plusem jest, że dość szybko się ulatnia, a na włosach pozostawia aromat podobny do tego, dostępnego w lakierach do włosów. Konsystencja produktu jest lepka, przez co skleja włosy i nieco je usztywnia. Wymaga dokładnego rozczesywania, co nie jest proste, gdyż jego formuła do tego przeznaczona nie jest. Przy regularnym stosowaniu widocznie przesusza on kosmyki, przez co stają się podatne na puszenie, a stylizacja staje się problemowa. Próbowałam go odstawiać i do niego wracać, jednak za każdym razem efekt był ten sam- spray negatywnie wpływa na kondycję włosów, którą później jest dość ciężko odbudować. Niestety, ta walka od początku skazana była na porażkę, a ja decyduje się na wyrzucenie jego resztek do kosza. Nigdy więcej.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z atomizerem
    Wady:
    • alkoholowy zapach
    • sklejka włosy
    • nie pomaga w rozczesywaniu
    • obciąża
    • mocno przesusza
    • wzmaga puszenie
  • 21 sierpnia 2018 o 12:08
    Taki nie za bardzo dobry
    Ogólnie używam cały czas sprayu tej firmy do prostowania , ale z tej serii profesjonalnej . Kiedyś jednak tamta buteleczka mi się skończyła i nigdzie nie była dostępna i na szybko kupiłam właśnie ten spray . Jest ogromna różnica między tymi dwoma kosmetykami . Po stosowaniu tego sprayu moje włosy były szorstkie , matowe , puszyły się oraz elektryzowały . Nie polecam ogólnie tej wersji tego kosmetyku .
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektu
    • po zastosowaniu włosy szorstkie , puszące się , matowe
    • włosy się elektryzowały
    • mała wydajność