Spraye do włosów

Biosilk Style, Thermal Shield Spray termoochronny z jedwabiem

• 21 sierpnia 2020 o 16:58
    Niby wszystko pięknie, ale po co w składzie alkohol zaraz po wodzie?
    Spray kupiłam dawno temu gdy miałam fazę na codzienne prostowanie moich niesfornych włosów. Zamknięty został w zgrabnej butelce ze sprayem. Spray leci równo, nie zacina się, rozpyla delikatną mgiełkę o szerokiej średnicy. Do tego mamy przezroczystą zatyczkę, która dobrze chroni przed przypadkowym wciśnięciem gdy wrzucimy go luźno do torby. Ja mam mini wersję o pojemności 59ml, która starczyła mi na bardzo długi okres czasu, jest niesamowicie wydajny. Zapach produktu jest typowy dla marki Biosilk. No moim zdaniem nie do opisania, a tym bardziej do podrobienia, ale kocham całym sercem! Niestety nie utrzymuje się na włosach. Kosmetyk nie obciąża włosów, ale sprawia, że są bardzo miękkie i przyjemne w dotyku. Delikatnie nabłyszcza, ale efekt ten był głównie zauważalny gdy włosy farbowałam, na naturalnym już aż tak się nie mienią. Jeśli chodzi o ochronę przed temperaturą, to ciężko stwierdzić czy takie produkty działają, jednak czuć na włosach, ze jest, a nie znika/wsiąka, wiec jestem w stanie uwierzyć, ze ochrona jest zapewniona na godziwym poziomie. Minus jest jeden, alkohol denat na 2 miejscu w składzie, za co odejmuję gwiazdkę. Nie używam co prawda suszarki non stop, raczej staram się by moja czuprynka wysychała naturalnie, jednak mimo wszystko nie za bardzo podoba mi się obecność tego składnika, gdyż moje włosy i tak potrzebują nawilżenia. Gdyby nie ten jeden problem to nie wahałabym się nad kupnem, tylko stale pilnowała by produkt był w mojej łazience, niestety jest to dla mnie dość duże przewinienie. Czy wrócę? Nie. Jak już napisałam, używałam go gdy miałam fazę na prostownicę, obecnie raczej susze włosy naturalnie i jest mi on zbędny, a nawet gdybym znów postanowiła się bawić w prostowanie, to poszukam czegoś bez alkoholu.
    Zalety:
    • praktyczne opakowanie
    • idealna mgiełka
    • cudowny zapach
    • miękkość włosów
    • pozostawia warstwę na włosach, wiec wierzę, ze zapewnia ochronę przed temperaturą
    Wady:
    • Alcohol Denat na drugim miejscu w składzie
    Drogeria Super-Pharm
  • 28 sierpnia 2014 o 15:45
    Właściwie czemu nie?
    Czy chroni przed temperaturą ciężko mi określić. Plusem tego produktu na pewno jest zapach i poręczne opakowanie. Sam produkt przynajmniej u mnie powoduje, że loki są odrobinę trwalsze niż zwykle. Czy nabłyszcza jakoś specjalnie nie jestem w stanie określić, bo naprawdę nakładam na włosy trochę kosmetyków po myciu. Ogólnie jest raczej na plus niż na minus :) Używam tego produktu od: paru dobrych miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 duże
  • 28 października 2013 o 14:30
    dobry
    Odkryłam ten produkt całkiem niedawno, jakiś miesiąc temu. Używam po każdym umyciu, przed suszeniem i prostowaniem. Spray zmiękcza włosy, łatwo się rozczesują, przyjemnie pachnie, ma wygodne opakowanie. Co do faktycznej ochrony włosów chroni, ale nie wiem, w jakim stopniu, ja używam dobrych prostownic i suszarek, więc trudno mi się odnieść. Nie zauważyłam zniszczeń, więc działa. Polecam. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 22 lipca 2013 o 13:38
    Bardzo dobry
    Mgiełka jest wydajna, niezbyt droga, ma bardzo wygodne opakowanie. Delikatnie zmiękcza i nabłyszcza włosy i chyba faktycznie je chroni, bo odkąd jej używam praktycznie w ogóle nie rozdwajają mi się końcówki, włosy są zdrowe i mają dobrą objętość. Zapach jest subtelny; typowy dla kosmetyków tej marki. Fajne jest też to, że mgiełka nie obciąża włosów. Trzeba by było naprawdę mocno przesadzić, albo aplikować ją tuż przy skórze głowy (czego ja nie robię - skupiam się głównie na końcówkach). Podsumowując - polecam przetestować. W takiej cenie ciężko byłoby znaleźć równie dobry produkt tego typu. Używam tego produktu od: niecałe pół roku Ilość zużytych opakowań: dwa pełnowymiarowe
  • 18 marca 2013 o 11:12
    Nic specjalnego
    Jedyne, co mi się podoba w tym produkcie, to opakowanie i wiem, że potem wykorzystam je do czegoś innego. Nie rozumiem zachwytów nad produktami Biosilk, one są beznadziejne. Ten spray dostałam w zestawie z szamponem, odżywką i z tym czymś na końcówki, ale tamte rzeczy już żużyłam, także pozostał ten nieszczęsny spray. Spryskuję nim włosy po umyciu, miałam nadzieję, że podobnie jak ten preparat do końcówek chociaż będzie pomagał rozczesywać włosy, nic jednak takiego się nie dzieje, w zamian za to mam wrażenie, że włosy są oblepione. Czy działa? Hmmm..... Jak suszę włosy suszarką to jakoś nie widzę zbytniej różnicy czy użyłam tego sprayu, czy nie, prostuję włosy rzadko, bo naturalnie mam proste, także wydaje mi się, że to jest po prostu niepotrzebny wydatek. Przynajmniej dla mnie. Zużyję go sobie do końca, ale potem już nigdy nie kupię. Używam tego produktu od: około miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie