Balsamy do ciała

Donna Karan Black Cashmere Perfumowany balsam do ciała

• 28 kwietnia 2020 o 11:08
    Tylko dla Samiczek Alfa
    Wisienka na torcie i crème de la crème wśród wszystkich balsamów jakie miałam przyjemność stosować. Zwierzęcy, brutalny, żywiołowy i... kościołowy zapach, który nieźle potrafi namieszać w głowie i nosie. Black Cashmere DonnaKaran niewiele ma wspólnego z milutkim kaszmirkowym zapachem. To nieziemsko zmysłowa, orientalno-kwiatowa kompozycja zapachowa, którą albo się pokocha, albo znienawidzi do kości. Gałka muszkatołowa, szafran, biały pieprz, goździk i róża, a do tego bursztyn, paczula, wanilia i akordy drzewne to kompozycja która uderza wręcz swoim tajemniczym i brutalnym orientem przeplatającym się z wonnym aromatem kościelnych drzew i kadzideł. Zapach trudny, ciężki, nieprzeciętny i zdecydowanie dla mocnych i silnych Pań, które nie boją się iść przez życie z podniesioną głową. To nie jest zapach dla cizich myszek, to zapach Dominanty i Władczyni. Od pierwszego tchnienia zakochałam się w nim z tych oto powodów: • za szalenie długą trwałość zapachu, który jest wyczuwalny u mnie na skórze przez niemalże dwa dni, • za konsystencję wodnistego balsamu, którego skóra łaknie jak kania dżdżu, • za nieprzeciętny zapach, który wżera się w nozdrza, skórę i umysł powodując niemalże narkotyczną euforię • za pojemność i wydajność, która jakby nie miała dna i... • za silne właściwości nawilżające i zmiękczające skórę. Balsam z linii zapachowej Black Cashmere jest idealnym uzupełnieniem wody perfumowanej z tej samej serii, ale z powodzeniem wystarczy Wam tylko i wyłącznie on, by w pełni otulić się nieprzeciętnym zapachem. I choć jest... horrendalnie drogi, to wart jest każdej tej złotówki.
    Zalety:
    • konsystencja (lekko wodnista)
    • właściwości silnie nawilżające
    • szalenie trwały zapach pozostający na skórze nawet do dwóch dni
    • uzupełnienie dla perfum
    Wady:
    • cena (zaporowa, ale warta produktu)
  • 20 marca 2013 o 16:34
    Piękny zmysłowy zapach
    Uwielbiam ten balsam, wspaniały mega intensywny zapach, co w balsamach się nie często zdarza. Zazwyczaj zapach wyparowywuje od razu po nałozeniu, ten jednak utrzymuje się godzinami. Muszę przyznać, że trzeba być fanką ciężkich, zmysłowych, kościelnych, i nawet \'zwierzęcych\' zapachów! Ja jestem, moje ulubione perfumy to Comme des Garcons Kyoto i Avignon oraz Agent Provocateur eau de Parfum i L\'agent. Jest to koesmetyk luksusowy przeznaczony na wyjątkowe okazje, nie użyłabym go np do pracy na codzień. Dodatkowy plus za to że nawilżai jest wydajny! Cena bardzo wygórowana, ja jednak kupiłam go na ebayu za jakies 20 euro, więc polecam szperać na internecie! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Alelka
    14 grudnia 2012 o 1:16
    rozczarował mnie
    Całe szczęscie że kiedyś dostałam ten balsam w prezencie choć szkoda że nie coś innego. Ani zapach ani jego wodnista konsystencja mi nie leżały. Oczekiwałam czegoś więcej niź tylko tego intenywnego zapachu, brak w nim właściwości balsamu, to raczej lekkie mleczko, takie by tylko pachnieć, a to można uzyskać za pomocą perfum. Ta forma kosmetyku mnie nie przekonuje. Używam tego produktu od: kiedyś tam przez miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
    deleted
    19 maja 2010 o 13:29
    Konsystencja rzeczywiście dość nietypowa, wodnisto/gęsta. Ale jaki efekt... Zapach jest zniewalający! Intensywny, tętniący; pod wpływem ciepła skóry rozkwita pełnią swych niesamowitych nut. Nawilża, czego się po nim nie spodziewałam, genialnie. Skóra jest miękka i pachnąca, na bardzo długo. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 200ml
    Nobuko
    11 czerwca 2008 o 10:36
    rozkosz dla zmysłów
    Kupiłam wraz z I-wszą butelką Black Cashmere,przy opcji zakupu zaznaczam nie wiem,gdyż...cena jest ZAPOROWA. Mimo to balsam nie ma wad,pachnie tak samo jak woda,może jedynie nieco bardziej słodko,świetnie się z nią komponuje,pachnie niemal cały dzień,snuje się za użytkownikiem. Właściwości pielęgnacyjne są rewelacyjne.Radzi sobie z suchymi kolanami,łydkami... Jedyny minus to cena,kosmetyk naprawdę luksusowy i jak ma się nadmiar gotówki-polecam. Używam tego produktu od:?? Ilość zużytych opakowań:jedna butelka 200 ml