Preparaty punktowe

Dermika Vitamina P Plus, Specjalistyczny żel na rozszerzone naczynka

• 27 marca 2020 o 11:38
    Brak efektów
    Opakowanie z wygodną pompką, dla mnie wystarczają dwie na całą twarz. Produkt gęsty, nie spływa, bezzapachowy za co duży plus. Dobrze się wchłania, nie zostawia tłustej ani lepkiej warstwy. Nie podraznia, nie uczula, nie szczypie w oczy. Po prostu bardzo delikatny. Nie posiadam naczynek, ale często mam zaczerwienione policzki, szczególnie przy zmianie temperatury lub po zmyciu makijażu. Pomyślałam o wyciszeniu mojej cery, żeby naczynka tak bardzo się nie poszerzały. Jednak żel za bardzo tutaj nie pomógł. Wiem że trzeba kosmetyki używać systematycznie aby były efekty. Ale po dermice z taką dość wysoką ceną spodziewałam się szybciej efektów. Używałam go dwa razy dziennie przez około dwa tygodnie. Nie zauważyłam zmniejszenia lub wyciszenia naczynek. Jedynie może trochę złagodził ogólny stan cery ale nie tego oczekiwałam.
    Zalety:
    • Łagodny
    • nie szczypie
    • nie uczula
    • fajnie się rozprowadza
    • łagodzi
    Wady:
    • Nie zauważyłam wyciszenia zaczerwienionych policzków
    Iwona_C
    11 maja 2019 o 19:32
    Nie do końca zaspokoił potrzeby mojej cery.
    Żel zakupiłam przy okazji promocji za niecałe 15zł i mimo iż moja cera nie jest jakoś szczególnie podatna na pękanie naczynek , to na nosie posiadam dwa małe pajączki, które jednak bez problemu pokrywa podkład. Ale pomyślałam wypróbuje a może w końcu znikną, ale niestety po ponad miesięcznym stosowaniu żelu ich wygląd pozostał niezmienny. Żel otrzymałam w tekturowym kartoniku który posiada identyczną szatę graficzna jak buteleczka. Buteleczka o pojemności 30 ml, wykonana jest z twardego białego plastiku zaopatrzona jest w pompkę dozującą , oraz przeźroczystą zatyczkę. Nadruk minimalistyczny i przejrzysty w odcieniach złota i zieleni. Konsystencja jest gęsta, żelowa bezbarwna i bezwonna. Wchłania się dość szybko , choć początkowo tworzy lepiącą warstwę, która znika po kilku minutach. W składzie mnóstwo substancji aktywnych takich jak ekstrakt z liści winogron, wyciąg z kory kasztanowca, algi zielone, - witaminy C, A, E, F , kompleks kojący (aloes + d-pantenol + alantoina), kompleks nawilżający, regenerujący, ochronny (polifenole + koenzym Q10 + witamina E + stabilizowana witamina C + filtr anty-UV), capillary resistance complex (zestaw silnie działających bioflawonoidów zaliczanych do witaminy P) , N-peptyd-15( zmniejsza objawy wrażliwości skóry ). Żel podczas aplikacji daje przyjemne delikatne uczucie chłodzenia, które znika wraz z momentem jego wchłonięcia. Nie pozostawia żadnej warstwy na skórze. Produkt przeznaczony jest do stosowania zarówno na dzień jak i na noc i tak też go używałam. Stosowałam go przed nałożeniem kremu, nieraz używałam również serum po jego zastosowaniu. Dobrze dogaduje się zarówno z kremem, podkładem jak i innymi kosmetykami nie wchodząc z nimi w żadne niepożądane reakcje. Żel używam około półtora miesiąca i niestety nie zauważyłam żadnych zmian w wyglądzie moich rozszerzonych naczynek, nie zmieniła się ich wielkość ani kolor. Natomiast kosmetyk cudownie koi podrażnienia, i łagodzi wszelkie zmiany skórne. Cera nabiera blasku, zdrowego wyglądu , delikatnie wyrównuje się jej koloryt. Jest odpowiednio wypielęgnowana i nawilżona. Gładka, miękka i przyjemna w dotyku. Co do wydajności to nie jestem w stanie się wypowiedzieć ponieważ opakowanie nie jest przeźroczyste i nie ma wglądu w stopień zużycia produktu. Po ponad miesięcznym stosowaniu buteleczka zrobiła się dużo lżejsza, ale nadal z pompki bezproblemowo wydobywa się żel. Niestety główny czynnik dla którego kupiłam żel, czyli pozbycie się pajączków w moim przypadku nie zadziałał, mimo tego że skóra wygląda dobrze, jest odpowiednio nawilżona, wygląda promiennie i zdrowo to więcej nie skorzystam z zakupu, ponieważ żel nie spełnił swojego podstawowego zadania.
    Zalety:
    • nawilża , zmiękcza i wygładza skórę
    • łagodzi i koi podrażnienia
    • niweluje zaczerwienienia cery
    • skóra nabiera zdrowego wyglądu i blasku
    • dobrze współpracuje z innymi kosmetykami
    • dużo aktywnych substancji i kompleksów w składzie
    • nie uczula, nie podrażnia i nie zapycha
    • przyjemna żelowa konsystencja
    • szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy
    • wygodne opakowanie z pompką dozującą
    Wady:
    • nie usuwa pajączków
    • nie obkurcza naczynek krwionośnych
    • nie mamy wglądu w ilość zużycia kosmetyku
    • wysoka cena
    annia76
    15 lutego 2015 o 13:56
    Powiem tak, dla mnie rewelacja
    Mam cerę mieszana, naczynkową. Używam tego produktu od wielu lat, poleciła mi go kosmetyczka. Do póki go nie odkryłam moja skóra miała skłonność nawet do delikatnych wylewów podskórnych. Na szczęście to juz przeszłość, ponieważ odkąd powstał mój problem zaczęłam dbać o to używając maseczek, kremów min. tego żelu z Dermiki. Jest to produkt o konsystencji żelu, szybko się wchłania i jest bardzo wydajny. Opakowanie 30ml starcza mi na ok. 2,5-3 mce. Używam go 2 razy dziennie pod krem do codziennego stosowania. Kupuję go za 50-60 zł w zależności gdzie i za ile mi się uda. Zdarzyło mi się przez krótkie okresy nie używać go i wtedy widziałam, że skóra jest bardziej skłonna do pękania naczynek. Dlatego nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji bez tego kosmetyku. Jak dla mnie jest nie zastąpiony. Używam tego produktu od: od kilku lat Ilość zużytych opakowań: hmm pewnie dużo
    akaj
    29 listopada 2014 o 13:41
    nie zaszkodził
    + świetna konsystencja + szybko się wchłania + i - (jednocześnie) za zielony kolor. Chciałabym żeby ta zieleń działała (specjalnie szukałam tego koloru kremu), ale nie jestem pewna, czy w tym kremie akurat niweluje czerwień skóry. +dobry pod inny krem - nie zauważyłam działania Być może nie zaszkodził, ale też nie pomógł w widoczny sposób. Nie wiem, czy moje naczynka byłyby w gorszym stanie, gdyby nie ten krem, ale nie wiem też, czy krem może cokolwiek zdziałać na ten problem. Być może powinno zająć się tym specjalistyczne urządzenie u kosmetyczki, a na czerwień może pomóc baza pod makijaż, która zostanie na skórze. Ten krem zwyczajnie się wchłania, a jego zielona barwa w niczym nie pomaga. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 50ml