Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

DermaQuest Skin Therapy Glyco Gel Cleanser 15% Przeciwstarzeniowy żel do mycia twarzy i ciała

• 11 lutego 2022 o 12:54
    Bardzo dobry żel ale trzeba umieć go stosować
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Żel oceniam na podstawie kilku mini tubek ,które dostałam do testowania od Topestetic . Mam cerę mieszaną, z tendencją do błyszczenia i niechcianych niespodzianek. Moja skóra jest już przyzwyczajona do działania kwasów oraz emulsji na bazie kwasu glikolowego, wiec wiem czego mogłam się spodziewać. Żel nie pachnie ładnie, raczej chemicznie, aptecznie ale jak nazwa wskazuje jest to produkt terapeutyczny ,więc nie czepiam się zapachu :)Jest to produkt bardzo dobry ale niekoniecznie nada się do pracy z cerami wrażliwymi. Podstawą sukcesu będzie tutaj dalsza pielęgnacja, gdyż sam żel idealnie oczyszcza ale może też wysuszać, dlatego nie poleciłabym go zabieganymi nie mającym czasu na kompleksową pielęgnację. Sama, mimo że żel zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie zdecydowałam się na zakup żelu z kwasem migdałowyym obawiając się efektu przesuszenia. Na pewno radzi sobie dobrze z niespodziankami itd ale jednak używałam go zbyt krótko żeby w pełni poznać jego działanie.
    Wady:
    • cena regulana
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 8 września 2020 o 22:33
    Glikolowy żel myjący
    Głównym składnikiem żelu jest kwas glikolowy, produkt ma za zadanie ograniczyć wydzielanie sebum, zwalczać stany zapalne, oczyszczać skórę i wyrownywac jej strukturę. W moim przypadku żel spełnił wszystkie te punkty. Używajac żelu na bazie kwasu glikolowego 15 % musimy liczyć się z tym że nasza skóra może dość silnie zareagować, może zostać podrazniona, może się zluszczac oraz może być nadwrazliwa na czynniki zewnętrzne. Tak też było w moim przypadku, buzia wypuszczala się nawet do 5 tyg. Jednak nie podałam się i wytrwalam w używaniu żelu, bo tym czasie skóra powoli zaczęła się przyzwyczajać do składników aktywnych i wyciszac. Uzyskałam dzięki temu promienna cere, bez zawodników, bez stanów zapalnych oraz z wyrównana struktura naskórka. Żel jest bardzo wydajny. Dzięki temu że się pieni wystarcza nawet na 6 do 8 m-cy przy codziennym użytkowaniu 2x dziennie. Ma specyficznym zapach do którego można się przyzwyczaić. Podczas stosowania żalu należy pamiętać zarówno o ochronie w postaci kremu z filtrem oraz nawilazniu skóry. Żel przeznaczony dla skór grubych, tłustych, z rozerzonymi ujsciamy gruczołów lojowych oraz nierowna struktura skóry i tendencją do powstawania blizn. Przy prawidłowej pielęgnacja przynosi zdumiewające rezultaty. Jednak nie polecam żelu skóra wrażliwym, cienki i aktywnym naczyniowo może wyrządzić dużo krzywdy że względu na mocną aktywność kwasu gkikolowego.
    Zalety:
    • wydajny
    • efekty jak po kwasowych zabiegach u kosmetyczki
    • zmniejszenie porow
    • zmniejszenie wydzielania loju
    • dogłębne oczyszczenie
    Wady:
    • cena, chodź patrząc na wydajność produkty, myślę że adekwatna do jakości i wydajności
    U konsultantki