Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea Stress Protect, Antyperspirant w kulce

NIVEA Stress Protection antyperspirant w kulce 50ml

• 21 lipca 2023 o 11:25
    Bardzo dobry produkt w przystępnej cenie.
    Opakowanie: szklane, solidne, sama kulka ma rozmiar w sam raz, bardzo dobrze działa, można zużyć łatwo cały produkt. Konsystencja nie jest rzadka, bardziej kremowa, ale produkt bardzo dobrze się wchłania. Nie podrażnia skóry. Po nałożeniu mogę szybko się ubrać, nie brudzi. Zapach bardzo przyjemny, działa na mnie relaksująco, uspokaja mnie. Kojarzy mi się z marką Nivea ;). Produkt spełnił moje oczekiwania. Wiem, że mogę liczyć na ten antyperspirant. Ogranicza wydzielanie potu, skutecznie chroni i sprawdza się przez cały rok. Polecam!
    YOKO_7
    4 lipca 2023 o 21:18
    Ochrona przed wilgocią? Może i tak, ale na pewno nie w stresujących sytuacjach i nie w trakcie lata
    Ten konkretny antyperspirant od Nivei kupuję od dłuższego czasu, i owszem początkowo byłam z niego dosyć zadowolona. Przede wszystkim dlatego, że nie osypuje się ani nie zostawia białych śladów na ubraniach. Co prawda, czekam kilka minut po aplikacji, gdy produkt porządnie się wchłonie i dopiero nakładam ubranie, ale dla mnie to żaden problem. W tym czasie zawsze znajdę sobie jakąś inną czynność do wykonania: mycie zębów, czesanie itp. Zapach antyperspirantu jest bardzo przyjemny, mocno kwiatowy, po czasie bez problemu stapia się ze skórą. Do tego, łatwo się dozuje, kulka się (z reguły) nie zacina. Opakowanie szklane, solidne, pewnie siedzi w dłoni dzięki delikatnemu wgłębieniu z tyłu. Problem zaczyna pojawiać się, gdy zostaje ok. 1/4 produktu, widać wtedy zauważalnie mniej płynny ruch kulki i trzeba czekać aż spłynie nieco więcej płynu. Można by przypuszczać, że całkiem łatwo da się ogarnąć ten mankament, odwracając po prostu antyperspirant do góry nogami. Jednak nie w tym wypadku. Górna część opakowania jest zaokrąglona i jakkolwiek jej nie przechylę czy nie oprę o inne kosmetyki to i tak zawsze spada. Z plusów tego felernego opakowania to możliwość śledzenia na bieżąco zużycia produktu. Szata graficzna prosta, minimalistyczna, w stylu Nivei. Dużo bieli i niebieskiego, w który wkrada się kolor pomarańczowy. Może to czysty przypadek, ale bardzo doceniam dodanie tego koloru, dzięki czemu już z kilku metrów widzę, czy na sklepowej półce jest akurat w ofercie ten konkretny model i nie muszę wodzić wzorkiem po kilku rzędach aż znajdę stress protect. Właśnie, co do działania ochronnego w stresujących sytuacjach to ze smutkiem stwierdzam, że jest żadne! Nie należę do osób, które mają problem z nadmierną potliwością, ale przy byle "maleńkim stresie" ten antyperspirant wywołuje u mnie falę wilgoci. Wręcz jakby przyczyniał się do tej naprodukcji. Także obietnice producenta w tym aspekcie są całkowicie niespełnione. Mało tego, nawet latem przy wysokich temperaturach również zawodzi. Co mi po rzekomej 48h ochronie, jeśli nie spełnia swoich zadań nawet przez 8h?! O tyle dobrego, że maskuje przykry zapach. Także antyperspirant stress protect jest przeznaczony wyłącznie dla chodzącej oazy spokoju. Zimą.
    Zalety:
    • nie zostawia białych śladów na ubraniach
    • przyjemny, kwiatowy zapach
    • maskuje przykry zapach
    Wady:
    • uciążliwe korzystanie z antyperspirantu, gdy zostaje jeszcze 1/4 produktu - wydobycie płynu o wiele mniej płynne
    • przez zaokrąglenie górnej części opakowania ciężko utrzymać odwrócony produkt
    • nie spełnia obietnic producenta - nie chroni w stresujących sytuacjach ani nawet latem przed falą wilgoci
    Miroku
    11 lutego 2023 o 20:16
    Przeciętnak wśród kulek Nivea
    Bardzo lubię antyperspiranty Nivea za śliczne zapachy oraz działanie, które spełnia moje oczekiwania-potliwość mam w normie i większość drogeryjnych produktów mnie zadowala. Ale to nie znaczy, że daję im fory-nadal wymagam ochrony przed mokrymi plamami oraz brzydkim zapachem ponieważ pracuję wśród ludzi i czasami zdarza mi się jeździć komunikacją zbiorową ;) Wersja Stress Protect pachnie pięknie-pudrowo, ale lekko słodko oraz owocowo. Zapach jest delikatny, nie koliduje z perfumami. Jednak lubi mieszać się ze smrodkiem potu co tworzy dosyć zdradliwą mieszankę. A przy tym produkcie łatwiej jest o większą ilość wilgoci-chroni na poziomie bardzo podstawowym, czyli typowy dzień w pracy bez większych sytuacji ekstremalnych oraz przy typowych temperaturach, latem zupełnie nie widzę tego produktu przy upałach. Używałam go w ostatnich tygodniach, czyli zima i także zawodził gdy robiło mi się zbyt ciepło w grubym swetrze. Regularnie ćwiczę i wtedy ten antyperspirant już całkiem puszcza-nie chroni wtedy przed mokrymi plamami w ogóle, podczas sytuacji stresowych też nie zdaje egzaminu. Jak większość kulek Nivea także i Stress Protect jest delikatna dla skóry, wręcz delikatnie pielęgnuje oraz koi. Wysycha dosyć szybko, ale trzeba dać mu dobrze zaschnąć-inaczej zostawia nieestetyczne białe smugi na czarnych ubraniach, a że ubieram się głównie w tym kolorze to kwestia braku plam jest dla mnie mega ważna w antyperspirantach. Na szczęście nie zostawia wyczuwalnej i osypującej się warstwy. W moim egzemplarzu kulka się zacina, ale nie odejmuję za to gwiazdek-po prostu taki mi się feler trafił, bo same opakowania Nivejek(których używałam do tej pory) są dla mnie bardzo ładne, wygodne, a kulki dobrze dozują ich zawartość. Brakuje mi tylko tego by miały spłaszczone u góry zakrętki, aby pod koniec móc je postawić na głowie.
  • 6 stycznia 2023 o 21:05
    Przed stresem nie chroni, ale przed nadmiernym potem trochę
    Nazwa produktu sugeruje jakby miał sobie poradzić w stresowych sytuacjach, no jest to jednak zbyt wiele. W normalnych okolicznościach oczywiście, że potu jest prawie wcale, ale w stresie ... No obietnice obietnicami, dlatego zostawiam 4/5 Zapach neutralny. Wydaje mi się też, że dość długo się wchłania
    Zalety:
    • wydajność, dostępność
    Wady:
    • nie radzi sobie w sytuacjach stresowych jak obiecuje producent, długo się wchłania
  • 1 stycznia 2023 o 12:24
    Bardzo fajny ale jako maskowanie zapachu potu
    Od kiedy pamiętam mam problemy z potliwością . Stres kontakty z obymi w pracy powodują że zalewam się potem. Jakoś do tego przywykłam nie chce stosować blokerów czy jakiś leków dlatego używam tylko dezedetoantow albo antyperspirantów które nie zmienjszaja ilości potu ale chamują jego zapach bo ten potrafi być naprawdę okropny. Rolon kupiłam w drogerii Rossman. Dezedorant mieści się w przezroczystej szklanek buteleczce z nakręcaną białą nakrętką. Lubię rozwiązanie przezroczystych opakowań bo dzięki temu możemy na bieżąco kontrolować ile produktu zużyliśmy I ile nam jeszcze pozostało. Pod nakrętką znajduje się kulka do nakładania dezodarantu pod pachę . Kulka w kolorze przezroczystym. Etkieta przednia poltranspraentna zaś tylnia w kolorze białym. Napisy na opakowaniu w kolorze białym granatowym I pomarańczowym . Na etykiecie znajdują się również pomarańczowo metaliczne elementy. Napisy na przedniej etykiecie czytelne lecz w obcym języku. Napisy na tylnej etykiecie drobne ale czytelne na przedniej naklejce w obcym języku naklejkę się odklaja i pod odklejana naklejka znajduje się opis w języku polskim. Antyperspirant w kolorze mleczno białym. Antyperspirant o ładnym deliaktnym zapachu. Dezedorant o rzadkiej klejącej konsystencji. Dezedorant aplikuje zarówno na wieczór po kapieli i wysuszeniu pach jak i z rana po umyciu i wysuszeniu . Kulka dobrze dozuje drzedorant nie nakłada go za dużo. Przez chwilę czuć klejącą warstwę ale po ok minucie wszystko się wchłania. Dezedoratnt u mnie nie zmniejsza potliwości ale nowelizuje zapach potu a to dla mnie bardzo ważne. Dezedorant można kłaść bo depeliacji ponieważ nie podrażnia skóry. Kulka w antyperspirantcie nie zacina się. Polecam jako bloker zapachu.
    Zalety:
    • Ładne poreczne opakowanie które wygodnie trzyma się w ręce
    • Konsystencja
    • Kulka dobrze dozuje produkt
    • Kulka się nie zacina
    • Eliminuje zapach cuchnącego potu
    Wady:
    • Nie zmniejsza potliwości