Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea Stress Protect, Antyperspirant w sprayu

• 10 sierpnia 2022 o 12:17
    Na czwórkę
    Antyperspirant kupiłam przez Internet zamawiając w jednej z drogerii. Lubię antyperspiranty Nivea, stosowałam już różne wersje zapachowe, w kulce, w sztyfcie i sprayu. Jeśli chodzi o opakowanie, to jest ono typowe dla produktów tej marki- estetyczne, z prostą szatą graficzną. Rozpylacz nie sprawia żadnych problemów, w nakrętce mamy również blokadę która jest dużym plusem zarówno w podróży (nic się przez przypadek nie rozpyli) jak i w przypadku gdy w domu jest dziecko które czasem niestety "dorwie się" do kosmetyczki. Podczas użytkowania kilka razy zdarzyło się, że produkt parę sekund po aplikacji zaczął się osypywać niczym mąka. Kiedy rozpylałam go z większej odległości już nie było tego problemu. Zapach produktu jestem bardzo przyjemny , lekko perfumowany z cytrusową nutą... I teraz będzie minus, bowiem po około 2 godzinach ten zapach zaczyna się zmieniać a ja wyczuwam gorzkawo- kwaśny zapach. Nie, nie jest to zapach mojego potu, do działania antyperspirantu nie mam zastrzeżeń. Z potliwością mam umiarkowany problem- to znaczy nie jest źle ale też nie mogę sobie pozwolić na wyjście z domu bez użycia antyperspirantu, dość szybko zaczynam się pocić. Antyperspiranty albo działają u mnie dobrze (te od Nivea zawsze się u mnie sprawdzały ) albo działają słabo i wtedy czuję się niekomfortowo i pojawia się nieprzyjemny zapach potu. Ten produkt działa bardzo dobrze, ale ta dziwna mieszanka zapachowa... I to niezależnie od tego czy jest gorące lato czy zima. Tak jakby zachodziła w nim jakaś reakcja chemiczna. Nadal czuję jego zapach, pachy są suche, ale ta dziwna woń... I do tego pozostaje ona na ubraniach. Poza tym minusem jest wszytko ok. Wydajność również bardzo dobra. Zużyłam kilka opakowań i muszę przyznać że jest dobry, ale za każdym razem przeszkadza mi zmiana zapachu więc nie jestem pewna czy do niego wrócę.
    • Przyjemny zapach
    • Działanie- sprawdza się zarówno w upały i bardzo aktywne dni jak i w "lżejsze dni"
    Wady:
    • Po około dwóch godzinach zaczyna zmieniać zapach na nieprzyjemny, chemiczny- i nie jest to zapach potu.
  • 22 maja 2021 o 21:02
    Bez szału
    Po obietnicach producenta spodziewałam się antyperspirantu, który działa dłużej i lepiej od innych, radząc sobie wyjątkowo dobrze w stresujących sytuacjach. Trochę się zawiodłam, bo moim zdaniem nie ma w tym produkcie nie ma nic wyjątkowego. Ani specjalnie mocniej nie chroni, ani dłużej nie działa. Zwykły antyperspirant. Jego zapach jest całkiem ładny, świeży. Dozownik dobry, jak we wszystkich produktach tej marki. Więcej po niego nie sięgnę, bo spodziewałam się czegoś więcej.
    Zalety:
    • dobrze chroni przed potem
    • ładnie pachnie
    Wady:
    • nie działa lepiej niż inne antyperspiranty
  • 9 lipca 2020 o 9:39
    Dobry, ładny zapach
    Od czasu do czasu kupuję i jest ok. Dość dobrze chroni w stresie, miejsca nim popsikane nie pocą się aż tak mocno. A jeśli już, to pot nie ma żadnego "zapachu". Sam zapach antyperspirantu świeży i lekki - utrzymuje się na ciele cały dzień. Opakowanie niestety niezbyt wydajne, szybko się kończy.
  • 9 lipca 2020 o 0:09
    U mnie się nie sprawdził
    Lubię antyperspiranty Nivea, niektóre, ten do nich nie należy. Zużyłam dwa opakowania w dużym odstępie czasu. Kupiłam ponownie, ponieważ zapomniałam, że go już miałam. Teraz nie zapomnę. Definitywnie nie jestem zadowolona. Podoba mi się, że marka wypuszcza różne pojemności, to bardzo praktyczne. Zazwyczaj kupuję tę większą (250ml), bo wychodzi taniej, ale kiedy wiem, że będę potrzebować go ze sobą gdzieś wziąć, chętniej zaopatruję się w mniejszą wersję. Opakowanie wygląda standardowo tak, jak pozostałe wersje. Super opcją jest tutaj możliwość blokady, aby uniknąć przypadkowego naciśnięcia dozownika, np. w podróży. Nie mogę powiedzieć, że zapach tego antyperspirantu mi się nie podoba, jest ładny. Trochę jak perfumy. Jednak jest mocny i długo wyczuwalny, a to już po jakimś czasie zaczyna mnie męczyć, no i gryzie się z innymi zapachami. Wiele osób wymienia go jako zaletę, dla mnie jest zbyt mocny, choć początkowo przyjemny. Co do działania... Nie jestem z niego zadowolona. Działanie jest krótkotrwałe, a to mnie tym bardziej rozczarowuje, że producent zapewnia o 48h ochrony, nawet w sytuacjach stresujących, czyli takich, w których teoretycznie bardziej się pocimy. Po takim opisie spodziewam się, że ten produkt wśród pozostałych w ofercie marki będzie wyjątkowo skuteczny. Dla mnie paradoksalnie jest odwrotnie - inne sprawdzają się lepiej. Wydaje mi się, że nie mogę nazwać się osobą, która ma szczególny problem z obfitym poceniem się. Pocę się umiarkowanie, nie obficie i nie w ogóle, a już po kilku godzinach od aplikacji produkt przestaje spełniać swoją funkcję. A mówię tu o zwyczajnym codziennym funkcjonowaniu, bo podczas uprawiania sportu, tańca, po prostu większej aktywności fizycznej czy wyjątkowych upałów działa jeszcze krócej. Dodatkowo potrafi brudzić ubrania - żółte plamy na białym i białe na czarnym. Także skończyło się na tym, że używałam go tylko kiedy nosiłam luźne ubrania, przy dopasowanych wymieniałam go na inny. Podsumowując, więcej nie kupię tego produktu. Nie wiem z czego to wynika, ale u mnie się nie sprawdza, a co ciekawe większość innych antyperspirantów Nivea, które miałam do tej pory okazję używać, spisywała się.
    Zalety:
    • Nie podrażnia i nie wysusza skóry
    • Praktyczne opakowanie - różne pojemności i blokada
    • Korzystna cena, często na promocji
    Wady:
    • Krótkotrwałe działanie
    • Ładny, ale dla mnie zbyt mocny zapach
  • 10 marca 2020 o 19:40
    Nie dla mnie
    Niby dobry, niby działa, ale nie podoba mi się, że zostawia biały talk po użyciu. Bardzo nie lubię tego efektu, bo po założeniu ubrania to wszystko się osypuje. Miałam go dwukrotnie, zużyłam (nie do czarnych ubrań, bo to dopiero byłaby masakra), ale nie sięgnę po niego ponownie. Jeżeli komuś odpowiada taka forma to jest całkiem ok, spełnia swoją funkcję.