Lubię antyperspiranty Nivea, niektóre, ten do nich nie należy. Zużyłam dwa opakowania w dużym odstępie czasu. Kupiłam ponownie, ponieważ zapomniałam, że go już miałam. Teraz nie zapomnę. Definitywnie nie jestem zadowolona.
Podoba mi się, że marka wypuszcza różne pojemności, to bardzo praktyczne. Zazwyczaj kupuję tę większą (250ml), bo wychodzi taniej, ale kiedy wiem, że będę potrzebować go ze sobą gdzieś wziąć, chętniej zaopatruję się w mniejszą wersję.
Opakowanie wygląda standardowo tak, jak pozostałe wersje. Super opcją jest tutaj możliwość blokady, aby uniknąć przypadkowego naciśnięcia dozownika, np. w podróży.
Nie mogę powiedzieć, że zapach tego antyperspirantu mi się nie podoba, jest ładny. Trochę jak perfumy. Jednak jest mocny i długo wyczuwalny, a to już po jakimś czasie zaczyna mnie męczyć, no i gryzie się z innymi zapachami. Wiele osób wymienia go jako zaletę, dla mnie jest zbyt mocny, choć początkowo przyjemny.
Co do działania...
Nie jestem z niego zadowolona. Działanie jest krótkotrwałe, a to mnie tym bardziej rozczarowuje, że producent zapewnia o 48h ochrony, nawet w sytuacjach stresujących, czyli takich, w których teoretycznie bardziej się pocimy. Po takim opisie spodziewam się, że ten produkt wśród pozostałych w ofercie marki będzie wyjątkowo skuteczny. Dla mnie paradoksalnie jest odwrotnie - inne sprawdzają się lepiej.
Wydaje mi się, że nie mogę nazwać się osobą, która ma szczególny problem z obfitym poceniem się. Pocę się umiarkowanie, nie obficie i nie w ogóle, a już po kilku godzinach od aplikacji produkt przestaje spełniać swoją funkcję. A mówię tu o zwyczajnym codziennym funkcjonowaniu, bo podczas uprawiania sportu, tańca, po prostu większej aktywności fizycznej czy wyjątkowych upałów działa jeszcze krócej.
Dodatkowo potrafi brudzić ubrania - żółte plamy na białym i białe na czarnym. Także skończyło się na tym, że używałam go tylko kiedy nosiłam luźne ubrania, przy dopasowanych wymieniałam go na inny.
Podsumowując, więcej nie kupię tego produktu. Nie wiem z czego to wynika, ale u mnie się nie sprawdza, a co ciekawe większość innych antyperspirantów Nivea, które miałam do tej pory okazję używać, spisywała się.
Zalety:
- Nie podrażnia i nie wysusza skóry
- Praktyczne opakowanie - różne pojemności i blokada
- Korzystna cena, często na promocji
Wady:
- Krótkotrwałe działanie
- Ładny, ale dla mnie zbyt mocny zapach