Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea Antyperspirant w sprayu
NIVEA Dry Fresh Antyperspirant Spray 250ml

• Wczoraj o 10:40
    Zaskoczenie z drogeryjnej półki
    Wzięłam go trochę z ciekawości, trochę z potrzeby – i jak się okazało, był to całkiem dobry strzał. Na początku kilka słów o opakowaniu – bardzo proste, ale przyjemne dla oka. Matowe wykończenie i minimalistyczna grafika sprawiają, że wygląda czysto i świeżo – czyli dokładnie tak, jak chciałabym się czuć po jego użyciu. Spray działa bez zarzutu, nic się nie zacina, mgiełka rozpyla się równomiernie, co już samo w sobie jest dużym plusem. Sam zapach? Świeży, lekko mydlany, ale nie duszący. Idealnie wpisuje się w kategorię unisex – nie dominuje, nie kłóci się z perfumami i nie zostaje z nami zbyt długo, co dla mnie akurat jest zaletą. To raczej czystość niż typowa kompozycja zapachowa – daje uczucie higieny, a nie perfumowania. Jeśli chodzi o działanie – tu naprawdę pozytywne zaskoczenie. Nie mam problemu z nadmiernym poceniem się, ale lubię czuć się świeżo przez cały dzień. Dry Fresh zapewnił mi komfort zarówno podczas spokojnego dnia w domu, jak i w biegu, kiedy wszystko działo się naraz. Skóra po nim jest sucha, nie podrażniona, a co najważniejsze – nie piecze nawet tuż po goleniu. Sprawdzałam celowo i byłam w szoku, że nie czułam żadnego dyskomfortu. Nie zauważyłam też plam na ubraniach, co przy ciemniejszych bluzkach zawsze było moją zmorą. Spray szybko się wchłania i nie zostawia białych smug – pod tym względem naprawdę na plus. Czy ma jakieś wady? Może jedną – jak dla mnie mógłby mieć minimalnie bardziej trwały efekt zapachowy, ale wiem, że to kwestia gustu i wrażliwości nosa. Dla osób, które nie lubią intensywnych woni, to będzie wręcz zaleta. Podsumowując: Dry Fresh to jeden z tych antyperspirantów, po które się sięga bez większych oczekiwań, a potem dziwisz się, że tak długo go nie znałaś. Dobrze działa, nie podrażnia, pachnie świeżo i nie zostawia śladów. I to wszystko w bardzo przystępnej cenie. Na pewno sięgnę po niego ponownie – albo chociaż sprawdzę inne wersje, jeśli uda mi się je dorwać!
    Zalety:
    • Świeży, neutralny zapach typu unisex,
    • Nie podrażnia skóry, nawet po depilacji,
    • Szybko się wchłania i nie zostawia białych śladów,
    • Spray rozpyla się równomiernie, bez zacinania,
    • Działa skutecznie przez cały dzień – zapewnia komfort i suchość,
    • Estetyczne, proste i funkcjonalne opakowanie,
    • Przystępna cena,
    • Nadaje się dla skóry wrażliwej,
    Wady:
    • Zapach mógłby być nieco trwalszy (dla osób lubiących wyraźniejsze nuty),
    • Dość trudno dostępny – szybko znika z półek.
  • 11 listopada 2024 o 2:06
    Niech ręka boska (moja) broni
    Skusiłam się na wersję Dry Fresh Dual Protect 72h - działa? Działa. Zostawia niestety białe plamy na ubraniach. I jeśli ktoś pomyśli, że ja z tych, co nie czekają aż zaschnie - zawsze psikam i odczekuję aż antyperspirant wyschnie pod pachą. Garść informacji: jestem osobą, która potrafi dość spocić się pod pachami - w biegu do autobusu, w trakcie codziennych obowiązków, jednak nie nazwę tego nadpotliwością. Zalety: - opakowanie - opakowania antyperspirantów od Nivei zawsze mi się podobały. Smukłe, mają wygodną blokadę. - zapach - można go faktycznie zaliczyć do odświeżających, Wady: - skuteczność - nie testowałam go obiecanych 72h, bo człowiek w końcu kiedyś musi się umyć, ale zdecydowanie po 24h świeżość zanika - jednak moim zdaniem to całkiem normalne, tylko po co producent miałby to obiecywać, - przy rozpylaniu dostaję ataku kaszlu. Nie jestem uczulona, ale po każdym użyciu obowiązkowe strategiczne odsunięcie się i wietrzenie pomieszczenia, - białe plamy - choćbym nie wiem ile czekała na zaschnięcie, to założenie, czy zdjęcie koszulki wiążę się z wykonaniem odpowiednich kroków, bo inaczej gwarantowane ufajdanie materiału, - wydajność - nie starcza na długo, zauważyłam, że opakowania Nivea psikają pod bardzo dużym ciśnieniem, Więc jeśli któraś z was będzie skuszona promocją w drogerii - polecam zastanowić się dwa razy i sięgnąć po inny antyperspirant.
  • 7 października 2024 o 8:55
    Ładnie i świeżo pachnie, chroni, ale nie jest długotrwały
    Lubię antyperspiranty Nivea, po zmianach na gorsze w składzie Dove i Adidasa, używam właściwie tylko tej marki lub Rexony. Tym razem podczas zakupów w dyskoncie zauważyłam giga puszkę tego wariantu - cena była korzystna, więc bez chwili zawahania wzięłam. Uważam, że jest to w porządku produkt, choć przyznam się bez bicia, że liczyłam, że będzie podobny do ukochanego Energy Fresh. Opakowanie to prosta, duża puszka. Bez zatyczki, przekręcana, więc mamy mniej plastiku. Mechanizm działa od początku do końca, nie zacina się, a sam spray dozuje idealną mgiełkę. Szata graficzna również mi się podoba - biel z błękitnymi, prostymi napisami. Zapach również mi się podoba - to bardzo świeża, delikatna, dziewczęca kompozycja. Kwiatowo-cytrusowa, idealna na wiosnę i lato. Sądząc po nazwie, łudziłam się, że to może nowsza wersja Energy Fresh, ale to nie jest to. Zapach dość długo utrzymuje się na skórze i początkowo maskuje zapach potu. Działanie - jest to jeden z poprawniejszych deo, jakie mam, ale nie jest to też tytan ochrony. Antyperspirant zapewnia suche wykończenie, ale nie osypuje się i nie roluje na skórze. Zapewnia ochronę, ale raczej nie jest ona długotrwała. Na krzątaninę po domu, spacer czy zakupy będzie ok, ale cały dzień w pracy i sport to raczej nie ten poziom. Nie brudzi ubrań, nie pozostawia na nich śladów. Kosmetyk wydajny, w dużym ekonomicznym opakowaniu w rozsądnej cenie. Nie wykluczam, że po niego sięgnę ponownie, bo jak już wspomniałam zrezygnowałam z dwóch niegdyś lubianych marek przez zmiany w produktach.
    Inne
  • 15 września 2024 o 9:48
    Dezodorant w sprayu ????️????️????☀️
    W praktyce uczucie świeżości po pachami? Pocenie się jest normalną rzeczą bez której nasz organizm nie może prawidłowo funkcjonować. Jest to uporczywy problem dlatego też przechodzę z pomocą szukam produktu który spełni moje oczekiwania lecz nie było żadnego który skradł moje ❤️❤️ ❤️❤️❤️ serce. Testując ten produkt czułam się świeża przez cały dzień
    Zalety:
    • Używając produktu czułam się świeżo przez cały dzień
    Wady:
    • Produkt szczypie lecz jest to kwestia indywidualna ponieważ każdy ma inną skórę pod pachami
  • 25 sierpnia 2024 o 21:23
    Dla mnie średni
    Nie mogę się przekonać do antyperspirantów od Nivea. Są dla mnie nieskuteczne. Dry Fresh przetestowałam z racji dobrych opinii, jednak zawiodłam się. Antyperspirant nie spełnił moich oczekiwań, a co najgorsze - pozostawia plamy na ubraniach. :(
    Zalety:
    • ładny zapach
    Wady:
    • nieskuteczny
    • brudzi ubrania