Wody perfumowane damskie

Hermes Jour d`Hermes EDP

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Hbertz
    1 listopada 2019 o 20:42
    sen nocy letniej
    Bardzo miłe letnie, lekkie, perfumy nadające się zarówno do pracy jak i na wieczór. Podstawowym skojarzeniem jest da mnie świeżość. pachną jak letni poranek na południu - mieszanka delikatnych kwitów i cytrusów.
    Zalety:
    • swieżosć
    Wady:
    • nie ma wad
    W strefie wolnocłowej
    a88k
    18 marca 2018 o 17:14
    Może być
    Ten zapach co prawda nie zachwycił mnie, ale zarazem spodobał na tyle, że zużyję go bez problemu. Jest bardzo elegancki, ale jest to zdecydowanie taka codzienna elegancja, jak sama nazwa wskazuje. Na upał mogą się okazać zbyt duszące (zawierają jakiś składnik, który jest dla mnie troszkę męczący, ale niestety nie wiem, co to). Już lepiej sprawdzą się na zimę, choć czekam na wiosnę, kiedy z całą pewnością będą pachnieć najładniej. I właśnie ten jeden lekko duszący składnik sprawia, że te perfumy kojarzą mi się z L'Instant Guerlaina, za którymi jednak nie przepadam. Według mojego nosa te dwa zapachy są do siebie podobne, choć Jour d'Hermes jest lżejszy i zupełnie niesłodki. Zapach jest dość lekki, świetlisty, ale zarazem wyrazisty i zdecydowany, raczej z kategorii tych dystansujących niż "miłych i ładnych". Trwałość w pełni zadowalająca. Flakon całkiem ładny, chociaż, tak jak perfumy, nie zachwycił mnie.
    W perfumerii
  • 27 sierpnia 2015 o 21:11
    tak by pachniała pełnia lata
    pierwsze testy jour po prostu mnie zachwyciły. morze cytrusów, nieco mleczna nuta, przyjemna świetlista świeżość. i trwałość. zapach przywiódł mi na myśl skrzyżowanie czegoś pomiędzy gabrielą sabatini ocean sun i dkny woman. oba towarzyszące wczesnym latom młodości:) zapach tak mnie zauroczył, że bardzo szybko postarałam się o własny flakon. i po globalnych testach zachwyt minął. perfumy nadal są b. ładne i świeże (obecnie nie jestem miłośniczką świeżych perfum, chyba że połączonych z czymś jeszcze, tzn. cytrusami, przyprawami, kwiatami). globalnie zapach jest dosyć płaski. bardzo delikatny. i, ogromny minus za to, mało trwały. utrzymuje się do 4 godzin:/ obecnie wypsikuję butelkę,tylko po to żeby szybciej jes zużyć. początek obiecującego romansu zakończył się fiaskiem. bywa i tak, niestety.. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 80tki
  • 10 marca 2015 o 17:25
    sierpniowe lato na wsi skąpane złotymi kłosami zboża,moja sycylia
    Na początku cytryna,potem skórka dojrzałej cytryny w połączeniu z limonką gdzieś na ziemi palonej słońcem ,pleciony wiklinowy koszyk w babcinym ogródku pod kwitnącym jaśminem,wakacje na Sycylii.W miarę noszenia na skórze zapach uwalnia coraz to nowsze oblicze,zaskakuje ale też uzależnia.Czasem czuć tylko jaśmin(zwłaszcza na ubraniach) ale ja wolę te nuty bliskoskórne.Czasem czuję jakieś warzywa jak te w ogródku nilowym chociaż nilowy jest trawiasto kadzidlany.ale chwlami zapach staje się skórzany tak odrobinkę.Nie tekstylny,nie nachalny ale osobistyi bardzo przyjazny.Ja będę do niego wracać.Jest tak mleczno eteryczny,że przenosi w ukochane miejsca,budzi wspomnienia z beztroskich czasów.Fankom zapachu życzę miłych doznań w tej organoleptycznej podróży.
  • 30 października 2014 o 23:33
    to jest to
    Bezdyskusyjnie ten zapach powinien nazywać się Jour de Cameleon;)Zakochałam się w nim we Włoszech i musiałam go mieć. \\nCodziennie pachnie inaczej i na skórze i ubraniach. Nie narzekam na trwałość perfum na ciele, ale w tym przypadku ten zapach doskonale sprawdza sie na ciuchach. \\n \\nPo kilku godzinach pachnie obłędnie, a im materiał naturalniejszy tym zapach bogatszy.Porzucona w pomieszczeniu apaszka dyskretnie sygnalizuje moją obecność i wiadomo, że jestem gdzieś w pobliżu by po nią wrócić. \\n \\n Zapach jest świeży, owocowo-kwiatowy ale gdzieś tam pojawia się ta nieopisana drapieżna nutka, która dodaje mu charakteru. To dzisiaj cenne, bowiem wiele zapachów jest płaskich,syntetycznych i męczących. \\n \\n W tym przypadku cena jest dla mnie zaletą, bowiem jest duża szansa, że perfum nie stanie się pospolity i nie będzie nim pachniała co druga kobieta na ulicy :) \\n \\n \\nTak mnie zaczarował, że pierwszy raz w życiu zaopatrzyłam się drugi 85 ml flakon.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie