Kredki do oczu

hairstore.pl
Gosh Kohl Eye Liner - Kredka do oczu - WHITE GS54520
Gosh Copenhagen Kohl
GOSH Kredka do oczu WHITE

Nasi użytkownicy zostawili 41 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 lipca 2023 o 1:59
    Średnia
    KOLOR, MIĘKKOŚĆ, WYDAJNOŚĆ Mam białą wersję tej kredki. Nie jest najbardziej miękką kredką do oczu, jaką miałam, ale nie jest też twarda. Ot, taki średniaczek. Jest klasyczną kredką wymagającą strugania, ale temperuje się ją łatwo. Nie ma na końcu temperówki, gąbeczki ani grzebyczka. Jest wydajna. Mam ją od kilku lat, używam dość często, a i tak została mi jeszcze prawie połowa. Na plus zaliczam to, że nie podrażnia oczu. ZASTOSOWANIE - NA LINIĘ WODNĄ Niestety z linii wodnej znika po około 15-30 minutach, więc trochę nie ma sensu jej tam nakładać. Przyklepywanie cieniem do powiek nie przedłuża jej trwałości w tym miejscu. ZASTOSOWANIE - W WEWNĘTRZNY KĄCIK OCZU Tu utrzymuje się dłużej, do 2-3 godzin, o ile utrwalimy ją jasnym cieniem. Sprawdza się dość fajnie, bo jest w miarę miękka i kącik oka nie boli podczas jej nakładania. ZASTOSOWANIE - NA ŁUK BRWIOWY Często nakładam trochę tej kredki na łuk brwiowy i rozcieram palcem do delikatnej chmurki. Rozciera się bez problemu, o ile nie była wcześniej trzymana w zimnie. Nałożona na łuk brwiowy, rozjaśnia, odświeża i otwiera spojrzenie. Utrzymuje się tutaj około 6-8 godzin, ale dla wzmocnienia efektu i wydłużenia trwałości warto nałożyć na nią jasny cień do powiek. ZASTOSOWANIE - JAKO KOREKTOR NA WYPRYSKI Mam jasną skórę i czasami używam bardzo jasnych podkładów (odcienie typu porcelain). Kredka sprawdza się u mnie wtedy jako korektor na wypryski i strupki. Po pomalowaniu się podkładem wystarczy nałożyć odrobinę białej kredki na szczyt wyprysku i delikatnie ją wklepać. Podczas wklepywania miesza się z podkładem i "usuwa" wypryski, o ile robi się to z wyczuciem. Nie widać, że jest biała, nie odcina się, zlewa się z resztą makijażu i kamufluje niedoskonałości. O dziwo, utrzymuje się długo, nie potrzebuję poprawek do końca dnia. ZASTOSOWANIE - DO KAMUFLOWANIA SIŃCÓW POD OCZAMI Kredka sprawdza się też jako uzupełnienie korektora pod oczy, do niwelowania sińców pod oczami, które przebijają spod podkładu i korektora. Wystarczy nałożyć odrobinę kredki w najciemniejszym miejscu sińca. Ja nakładam najpierw korektor, potem podkład, a na końcu kredkę. Chociaż czasami zaczynam od kredki, potem podkład i znowu kredka z pominięciem korektora. Generalnie sprawdzają się różne wariacje. Ale zawsze kredki musi być odrobina, wystarczą dosłownie 1-2 maźnięcia na cieniu pod oczami. Potem trzeba od razu ją wklepać, żeby nie przyschła, bo wówczas jej scalenie z resztą makijażu będzie trudniejsze. Podczas wklepywania kredka miesza się z podkładem i korektorem i niweluje sińce pod oczami. Nie widać, że jest biała, nie odcina się od makijażu. Utrzymuje się pod oczami praktycznie do końca dnia. TRWAŁOŚĆ Trwałość zależy od tego, gdzie ją nałożę. Z linii wodnej znika najszybciej, po około 15-30 min. W kąciku oka utrzymuje się do kilku godzin. Najdłużej wytrzymuje na łuku brwiowym i jako korektor - trzyma się praktycznie cały dzień. Mimo to jej trwałość oceniam słabo. Jest jedną z najmniej trwałych kredek do oczu, których kiedykolwiek używałam. PODSUMOWANIE Dzielnie zużywam ją na różne sposoby, ale nie polecam i sama jej więcej nie kupię. Jestem rozczarowana, że tak szybko znika z linii wodnej, a kupiłam ją głównie po to, żeby ją tam nakładać. Zapłaciłam za nią około 20-25 zł, a taki sam efekt uzyskałabym kredkami za kilka-kilkanaście złotych.
    Zalety:
    • ładny odcień bieli
    • dość miękka, bez problemu rozciera się palcem do chmurki lub maluje ostre linie
    • wielofunkcyjna
    • wydajna
    • dość długo utrzymuje się na łuku brwiowym oraz jako korektor na wypryski i sińce pod oczami
    • łatwo się temperuje
    • nie podrażnia oczu
    Wady:
    • bardzo słabo utrzymuje się na linii wodnej (znika po 15-30 min), a dość słabo w kąciku oczu (znika po 2-3 godzinach)
    • daje efekt jak najtańsze kredki z drogerii za kilka-kilkanaście złotych, a kosztuje 2-3 razy więcej
    Iga252
    19 czerwca 2023 o 23:55
    Najlepsza biała kredka
    Bardzo miękka, świetnie się utrzymuje długi czas na oku mimo białego koloru. Bardzo przyjemnie mi się nią pracuje a dodatkowo w porównaniu do innych jakie miałam przyjemność przetestować jest bardzo wydajna. Mimo moich bardzo wrażliwych oczu, skłonnych do podrażnień i alergii nic się złego nie stało mimo użycia na wodną linię rzęs. Na pewno kupię kolejną jak mi się skończy.
    Zalety:
    • Bardzo miękka
    • Świetna trwałość
    • Wydajna
    • Świetny stosunek jakości do ceny
    _Leah_
    16 marca 2023 o 22:23
    Miękka jak masełko! :D
    Jak narazie jest to moja ulubiona kredka. Stosuje ją wyłącznie na powieki do robienia kresek i do tego sprawdza się idealnie! Gładko sunie po skórze i pięknie się rozciera. Nie wiem jak by było w przypadku stosowania ją na linię wodną oka ale przypuszczam, że przez swoją kremową konsystencję szybko by spłynęła. Jednak do stosowania na skórę jest świetna, lepszej nie miałam :)
    Zalety:
    • miękka i kremowa konsystencja
    Wady:
  • 1 marca 2023 o 18:03
    Posiadam czarną
    Kredkę zamówiłam online. Nie była droga. Jestem średnio zadowolona, ponieważ jej trwałość pozostawia wiele do życzenia. Aplikuję ją nawet kilka razy dziennie na linię wodną, bo bardzo szybko schodzi. Konsystencja fajna, miękka. Bardzo dobrze się ją nakłada. Dobrze i intensywnie maluje. Tylko dlaczego tak szybko się rozmazuje i zaraz nie ma po niej śladu ? :( Nie podrażnia oczu. Starcza na długo, ak zresztą zawsze tego typu produkty. Łatwo się struga i się nie łamie.
  • 2 lutego 2022 o 6:11
    Trwała, porządna kredka w pięknym odcieniu bieli.
    Po kilku latach używania białej kredki z Paese przyszedł czas na zakup nowej - a że w Paese bieli już niestety nie ma, to po solidnym wertowaniu opinii mój wybór padł na kredkę Gosha. Cena była przystępna (23 zł), markę kojarzyłam ze słyszenia, więc kupiłam, w duchu myśląc, że gdyby okazała się kiepska, to najwyżej przekażę ją jakiejś nielubianej koleżance :P. Tak się na szczęście nie stało, bo zakup okazał się bardzo trafiony, a recenzowana kredka z pewnością zostanie ze mną na długo ❤️ ZALETY: + Minimalistyczny design - kredka jaka jest, każdy widzi, nie ma tu żadnej większej filozofii, ot - kredka :). Zatyczka dobrze się trzyma i nie spada, a samą kredkę latwo się struga, rysik nie łamie się/nie pęka /nie kruszy. + Idealna miękkość kredki - nie jest wcale twarda (ludzie, twarde to są tzw. czeskie kredki, a nie Gosh!), ale też nie jest nadmiernie kremowa czy tłustawa. Jest w sam raz, po prostu. Doskonale sprawdza się nie tylko na linii wodnej, ale również w wewnętrznych kącikach oczu, pod łukiem brwiowym czy na łuku kupidyna. Z łatwością mogę ją rozetrzeć pędzlem, bez nadmiernego pocierania skóry. + Ładne, nasycone kolory - podstawowe, basicowe kolory, w tym między innymi posiadana przeze mnie biel, która rzeczywiście jest bielą, a nie żółcieniem czy szarością. + Trwałość - spokojnie trzyma się kilka godzin, z czasem po prostu blednąc. Nie wymagam trwałości całodziennej na LINII WODNEJ, tak się nie da, zwłaszcza, że te okolice często łzawią i generalnie są wilgotne. + Kredka nie podrażnia moich wrażliwych oczu. + Wielofunkcyjność to jej drugie imię, o czym wspomniałam już wcześniej (linia wodna/luki brwiowe/łuk kupidyna, lubię też użyć jej jako bazy pod intensywnie napigmentowane cienie. + Dobry stosunek ceny do jakości oraz wydajności. WADY: - Dostępność. Dystrybucja marki jest raczej średnia, w moim mieście nie ma tych kosmetyków stacjonarnie (albo ja źle szukam), generalnie trzeba zamawiać online, a to nie zawsze się sprawdza - o ile kredkę zamówić można, o tyle z podkładem czy szminką już tak prosto nie jest. Reasumując - pomijając kiepską dostępność marki w sklepach stacjonarnych, to ten produkt w moim odczuciu nie ma żadnych innych wad. Potrzebowałam porządnej, trwałej, odpowiednio miękkiej, śnieżnobiałej kredki, która nie zrobi kuku moim wrażliwym oczombi która nie będzie kosztować majątku i będzie dobrze się strugać - i dokładnie to otrzymałam. Gosh spełnił moje oczekiwania, mój makijaż prezentuje się tak, jak lubię, a portfel nie dostał zawału przegródki z powodu tych zakupów - czego chcieć więcej? Czy polecam tę kredkę? Jasne, że tak, zwłaszcza białą - bo jest świetna ❤️

Zobacz także inne Kredki do oczu