Tusze do rzęs

Sisley Mascara So Intense Deep Black - czarny tusz do rzęs 7,5ml

musiaaa
    23 kwietnia 2022 o 20:43
    dobry tusz, ale drogi
    Gdy zobaczyłam dziwną, jednostronną szczoteczkę z krótkimi włoskami to pomyślałam, że to się nie może udać. Jednak ku mojemu zaskoczeniu szczoteczka nakłada odpowiednią ilość tuszu, bardzo dobrze rozdziela rzęsy i je wydłuża. Efekt pogrubienia nie jest spektakularny, raczej codzienny. Tusz dobrze się utrzymuje, nie obsypuje się ani nie rozmazuje. Nie zauważyłam żadnych efektów odżywienia ani wzmocnienia rzęs o których mówi producent. Według mnie tusz jest ok, ale robi to samo co tusze 10 razy tańsze ;)
    Zalety:
    • rozdzielenie rzęs
    Wady:
    • wysoka cena
  • 3 marca 2019 o 12:43
    Ta maskara to żart
    Ten tusz to jakaś kpina, a cena ? Ponad 200 złotych za efekt pandy??? Ale przejdę do rzeczy: Będąc w Sephorze szanowna pani konsultantka niestety przekonała mnie do zakupu tego okropnego tuszu. Tusz miał wzmacniać i pogrubiać rzęsy, w dodatku zawiera ekstrakt z wosku pszczelego. Pomyślałam, że w sumie czemu nie ? No i dokonałam zakupu. Już na samym początku nie spodobała mi się ta dziwna szczoteczka. Nie wiadomo jak tym badziewiem się posługiwać. No i nadszedł moment, kiedy rano wstałam i użyłam tego tuszu. Pierwszy dzień, drugi, trzeci... wielkie woł. Rzęsy pięknie rozdzielone. Już miał zostać moim faworytem. Niestety, potem było już o wiele gorzej. Maskara tragicznie zgęstniała,poskleiła wszystkie rzęsy w jedno- nie powiem, wyglądałam jak dziwadło. Zaczął się osypywać i odbijaćna powiece. Jego historia się zakończyła tak, że wylądował w koszu. Nie mogłam go zostawić w swojej kosmetyczce. Nie zawsze coś co jest drogie jest lepsze, w tym przypadku to powiedzenie sprawdza się znakomicie.
  • 11 sierpnia 2018 o 16:55
    neutralnie
    Kupiłam tę maskarę w strefie wolnocłowej, kiedy dotarło do mnie, że zapomniałam zabrać swojej z domu. Pomyślałam, że spróbuję czegoś nowego. To nie była najlepsza decyzja. Maskara niczym nie wyróżniła się od drogeryjnych, w dodatku zlepiała rzęsy, nieregularnie się nakładając. Trwałość ok (czasami obsypywała się z dolnych rzęs w ciągu dnia), kolor też w porządku. Na mnie wrażenia nie zrobiła, drugiej szansy nie będzie. :)
    W strefie wolnocłowej
  • 4 września 2017 o 14:49
    Nie dla mnie
    Nie wiem skąd tyle opinii pozytywnych, skoro ten tusz nie robi nic spektakularnego z naszymi rzęsami. Mam rzęsy długie i gęste, nie mam więc wielkich wymagań od maskary, jednak ta nie robi nic, a dodatkowo przez ten mały grzebyczek nie potrafi nawet dokładnie wytuszować moich rzęs na całej ich grubości. Więc dla mnie jest nie do użycia wręcz bo jak to wygląda gdy dolna warstwa rzęs jest pomalowana, a górna widocznie nie? :) Ale powiem tam, ze go nie skreślam - dolne rzesy maluje rewelacyjnie, delikatnie i naturalnie nadaje im barwę głębokiej czerni, nie sklejając ich. No ale jak mam być obiektywna to nawet na tych dolnych rzęsach absolutnie nie ma mowy o żadnym pogrubieniu czy wydłużeniu. Jedyne co to kolor jest na prawdę ładny i tusz jest dobrej konsystencji - nie za gęsty, ani zbyt wodnisty. Jednak z tej półki cenowej jest wiele lepszych tuszy - oczywiście moim zdaniem.
    Zalety:
    • Bardzo łatwa praca szczoteczką i fajna formuła tuszu.
    Wady:
    • Nie radzi sobie z gęstymi rzęsami. Używam odżywki do rzęs i myślę, że w moim przypadku po prostu taki grzebyk jest zbyt delikatny.
    maiika
    10 lipca 2017 o 23:42
    Genialny!
    Używam już 3 opakowanie i jestem nadal zakochana. Jest wydajny, łatwo się go nakłada ( pomimo znienawidzonej przeze mnie, w innych tuszach, silikonowej szczoteczki!!! ). Dla mnie najfajniejsze jest w nim to, że jak chce mieć delikatnie pomalowane rzęsy to nakładam go po prostu jeden raz a jak tylko zachcę mieć wieczorowe oko, machnę dwa razy i już! Rewelacja! Nie kruszy się, łatwo zmywa i jest cudownie czarny ;)
    Zalety:
    • WSZYSTKO
    Wady:
    • Pozornie silikonowa szczoteczka ale wystarczy otrzeć nadmiar produktu i naprawdę świetnie się nakłada

Zobacz także inne Tusze do rzęs