Mary Kay, Lash Love Mascara (Tusz do rzęs)

10 HIT!
63 % kupi ponownie
Zobacz oferty
Zgłoś do moderacjiTusz zawiera:
Kompleks Panthenol Pro – zestaw składników, którynawilża, odżywia i wzmacnia rzęsy.
Witamina E (Octan Tokoferolu) – przeciwutleniacz ceniony za właściwości
nawilżające i odżywiające. Dimetikon nadający rzęsom jedwabistą gładkość.
Sekretem Lash Love jest wyprofilowana szczoteczka, która \rozdziela rzęsy i pokrywa każdą z nich równomierną warstwą tuszu. Rzęsy stają się pełniejsze, uniesione, miękkie, bez widocznego efektu usztywnienia. Zamiast tradycyjnych nylonowych włókien oplecionych wokół metalowej rączki, szczoteczka skonstruowana jest z jednoczęściowego, elastycznego elementu zakończonego krótkimi i długimi włoskami. Krótkie zapewniają aplikację właściwej ilości produktu, a długie rozczesują rzęsy rozprowadzając tusz równomiernie na całej długości. Szczoteczka w nowym tuszu Mary Kay została
zaprojektowana specjalnie tak, aby wyeliminować sklejanie, dzięki czemu aplikacja stała się bardziej precyzyjna. Tusz dostępny w dwóch kolorach – czarnym i brązowym.
Cechy produktu
- Efekt
- wydłużające
- Rodzaj
- niewodoodporne
- Szczoteczka
- silikonowa
Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!
Recenzje 16
- Stosunek jakości do ceny: 5
- Opakowanie: 5
12 lutego 2015, o 21:27
świetna mascara
pozostawia efekt pięknych naturalnych rzęs. raczej wydłuża niż pogrubia. nieduża, silikonowa szczoteczka, co umożliwia precyzyjne dotarcie do wszystkich rzęs,bardzo ładnie rozczesuje, nie pozostawiając efektu tzw pajęczych nóżek, tusz się nie rozmazuje, nie osypuje, ani nie bryli (nawet po długim czasie)
odejmuje pół gwiazdki jedynie za cenę, która jest ciut za wysoka, a drugie pół za zakupy u konsultantki z fachowym doradztwem :)
Używam tego produktu od: pół roku
Ilość zużytych opakowań: 1 całe
25 czerwca 2014, o 13:07
nie narzekam, jest ok!
Cena tuszu dosyć wysoka i z łatwością mogłabym znaleźć coś tańszego o podobnym działaniu. Kosmetyk jednak dostałam w prezencie, więc mój portfel nie odczuł aż tak bardzo tego wydatku. Uważam, że jest całkiem dobry, chociaż szczoteczka czasami zawodziła i sklejała rzęsy, gdy wcześniej odpowiednio jej nie przetarłam ściereczką to sklejał mi rzęsy. Mocno podwaja objętość, czerń jest intensywna, co uważam za duży plus. Warto spróbować, produkt oceniam raczej pozytywnie.
Używam tego produktu od: ponad pół roku
Ilość zużytych opakowań: całe 1
4 /5
30 grudnia 2013, o 16:23
spełnia moje oczekiwania
Produkt, który dostałam od przyjaciółki jest niewątpliwie moim ulubionym. Spełnia moje oczekiwania co do pogrubienia rzęs i zwiększenia ich objętości. Delikatnie również podkręcił rzęsy, wydłużył je oraz rozczesał;
Szczoteczka jest bardzo wygodna; sprawia, że podczas aplikacji tusz nie rozmazuje się pod okiem, na powiece lub na boki. Tusz nie obciążył moich rzęs (jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ noszę soczewki). Oprócz tego również szybko zasycha i ma dobrą, zbita konsystencję, którą trudno usunąć podczas wieczornego demakijażu. Wystarczy jedno pociągnięcie szczoteczką, by efekt był widoczny.
Jednak moim zdaniem jest wiele takich tuszy, które spełniają moje oczekiwania dokładnie w ten sam sposób, co Mary Kay i kosztują o połowę mniej ;-) Wobec tego nie widzę sensu, aby przepłacać.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: jedno
3 /5
13 sierpnia 2013, o 10:44
Ocena szczegółowa:
w porządku, ale bez rewelacji
Kupiłam tusz bo często po tańszym produkcie mam ochotę spróbować czegoś z wyższej półki. Tym razem jednak nie wiem czy wydatek się opłacił...
Tusz jest przyzwoity, nie mam zastrzeżeń jednak również nie powala na kolana.
Zarówno konsystencja, wygląd, szczoteczka, trwałość czy działanie są OK.
Jednak wolałabym dołożyć 30 zł i kupić bezkonkurencyjny tusz Lancome czy YSL.
Ładnie rozdziela rzęsy, delikatnie podkręca, niewiele pogrubia. Taki sam efekt uzyskuje (jeśli nie lepszy) po tuszu Wibo za 12 zł ;) do którego wracam regularnie.
Używam tego produktu od: mieśiaca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
5 /5
7 sierpnia 2013, o 02:33
świetny tusz
Kupiłam go pod wpływem dobrych opinii na Wizażu i niemal od razu stał się kandydatem na Mój typ.
Wreszcie znalazłam tusz, który jest tańszy od Lash Power firmy Clinique, a podobnie jak on nie rozmazuje się i nie tworzy efektu pandy pod okiem. Wszystkie inne tusze, z najwyższych, średnich i najniższych półek na mnie się rozmazywały, już myślałam że to przez kształt oka.
Nie osypuje się, zmywa się zwykłą wodą i żelem podczas mycia twarzy, bez najmniejszych trudności. Fajny kolor, lekkie podkręcenie rzęs, ale żadnych efektów specjalnych. Ja ich nie szukałam, ale kto szuka, ten się zawiedzie. Dla mnie to doskonały tusz do codziennego makijażu.
Jest nowy i wilgotny, więc zdarza się, że sklei rzęsy i trzeba je potem rozczesać, ale używam go od tygodnia, pewnie z czasem mu przejdzie. Właśnie dlatego, że dopiero zaczęłam go używać, nie mogę się wypowiadać na temat właściwości odżywczych. Trochę z tym zaczekam. Jeśli spełni i te obietnice, awansuje na Mój Typ.
Bardzo godny polecenia.
7 czerwca 2013, o 21:01
Ocena szczegółowa:
zdradziłam z nim swój ideał
pamiętacie, kiedy lata temu wchodził pierwszy tusz do rzęs z sylikonową szczoteczką? był to max factor masterpiece. przez ten cały czas zużyłam naprawdę wiele opakowań. w między czasie testowałam też masę innych, ale zawsze pokornie wracałam do masterpiece. do momentu, kiedy zaczęłam stosować to cudo. najważniejszą zaletą tego tuszu jest to, że się nie obsypuje nawet po mega intensywnym dniu! nic a nic nie zostaje mi na skórze! druga równie ważna to jego formuła. nie wiem, co dodali do niego, ale nawet jeśli zapomnę, że mam pomalowane rzęsy i potrę oczy, to rzęsy się nie łamią dlatego, że nie są sztywne! przy tym tusz cudownie podnosi rzęsy, rozdziela.
pewnie nie raz jeszcze będę testować inne tusze - przecież jestem głodna nowości ;) ale będę do niego wracać zawsze.
+nie skleja
+rozdziela rzęsy
+nie obsypuje się!!!
+nie łamie rzęs/rzęsy są elastyczne
+cena nie taka straszna, absolutnie adekwatna do jakości
-dostępność
-plastik na etui po jakimś czasie matowieje. ale to drobiazg, bo jestem drobiazgowa
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 3 całe
28 lutego 2013, o 22:37
Mój HIT!
Od zawsze podstawowym produktem do makijażu był dla mnie tusz do rzęs. Testując wiele rynkowych propozycji byłam bezlitosna - od tuszu wymagałam wszystkiego! Pogrubienia, wydłużenia, podkręcenia, nasyconego koloru, trwałości, wygodnej szczoteczki itd... Nie przyszło mi nawet do głowy, że mogę wymagać tego wszystkiego a nawet więcej! o tyle więcej, że tusz Lasz Love Mary Kay dodatkowo odżywia moje rzęsy!
Początkowo myślałam, że nie domywam tego tuszu, dlatego naturalnie stały się piękniejsze. Później, że mi się zwyczajnie wydaje...!
Kupiłam taki sam tusz w prezencie mojej młodszej siostrze, która ma krótkie, jasne i proste, delikatne rzęski. Początkowo nie była zachwycona - jej zdaniem dawał zbyt mocny wyrazisty, sztuczny efekt. Kwestia sposobu aplikacji! Dla naturalnego efektu wystarczy jedna warstwa.
Po kilku tygodniach używania moja siostra serdecznie podziękowała mi za to cudo- mówiąc : "dziwna sprawa, ale od tego tuszu wzmocniły mi się rzęsy"
To było potwierdzeniem mojej opinii.
Podsumowując:
+ doskonała, wygodna szczoteczka, którą można dotrzeć do każdej rzęsy; stopniować efekt od delkiatnie podkreślonych do dramatycznie wymalowanych rzęs
+odżywianie rzęs- są mocniejsze, grubsze, błyszczące
+ wydajny wystarczy jedna warstwa
+piękna, głęboka czerń
+wydłużone rzęsy
+pogrubione rzęsy
+idealnie rozdzielone
+po podkręceniu rzęs zalotką formuła tuszu utrwala ten efekt
+ pomalowane rzęsy są lekkie i elastyczne
+ trwałość, aż do demakijażu
+ dostępność wariantu wodoodpornego
+dobrze się zmywa płynem dwufazowym
+jakość adekwatna do ceny
+możliwość przetestowania przed zakupem
+mozliwość zwrtotu lub wymiany na inny towar z oferty MK (w ciągu 2 tyg od daty zakupu, bez podawania przyczyny tzw. "gwarancja 100% satysfakcji")
- zakupy u konsultantki - z dostawą do domu :) i fachowym doradztwem
minusy:
- nauczenie się użytkowania tzn nakładania dednej warstwy w celu ładnego, nie przerysowanego efektu
To moj absolutny KWC! Nie do porównania z żadnym innym. (jedynie dior show, ale bardziej sklejał i napewno nie odzywiał rzęs!)
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 2- w trakcie używania(normalny i wodoodporny)
27 listopada 2012, o 12:56
Ocena szczegółowa:
do tej pory chyba najlepszy
to chyba najlepszy tusz jakiego do tej pory udało mi się używać. dwa razy droższe tusze z górnej półki mogą się schować.
Plusy:
+ oko wygląda naturalnie, można pomalować delikatniej lub mocniej wtedy uzyskamy wyraziste rzęsy ale nie kluchy
+ nie skleja się
+utrzymuje się cały dzień bez kruszenia, rozmazywania, ale
+ łatwo się zmywa
Minusy: chyba brak, może mógłby wystarczać na dłuzej
Używam tego produktu od: ok 5 lat (z przerwami- wciąż posuzkuje)
Ilość zużytych opakowań: 10 całych
3 /5
26 października 2012, o 11:51
Używa produktu od: tydzień
Ocena szczegółowa:
całkiem być może ewentualnie....
Tusz taki sobie. Szczotka fajna, ładnie rozdziela rzęsy, pogrubia je. I to tyle plusów. Tusz szybko się kończy gdyż opakowanie jest mniejsze od standardowych. Kolor plum który mam jest brzydki i nie wiedać go na rzesach, wygląda jak czarny. Do tego cena jest wygórowana. Polecam coś podobnego a niebo lepszego...tusz max factor masterpeace, jest świetnym zamiennikiem tego tuszu Mary Kay a do tego tańszy, większy, lepszy, lepiej wyprofilowana szczotka.
Używam tego produktu od: kilki tygodni
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie tuszu fioletowego
2 /5
13 czerwca 2012, o 21:27
Nie kupi ponownie
to nie jest miłość!
Spodziewałam się czegoś lepszego. Rzęsy mam krótkie, cienkie, dość proste.
+ przy dwóch warstwach daje ładny efekt pogrubienia i lekkiego wydłużenia
- lekko skleja
- kruszy się i osypuje po ok. 5 h (tusz za 70 zł nie ma do tego prawa!),
- zmywa się gorzej niż tusz wodoodporny! schodzi ciężko, bardzo ciężko, oblepia strasznie rzesy, bardzo niechętnie po niego sięgałam, jak sobie pomyślałam, co mnie wieczorem będzie czekać prz demakijażu
- ma gęstą konsystenję, która oblepia rzęsy i zauważyłam, że przez to rzęsy częściej wypadają :/
- dość szybko zasycha w opakowaniu
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno
9 lutego 2012, o 16:13
Dobry, ale zbyt drogi
Ogólnie jestem zadowolona.
Plusy:
-sprawia, że spojrzenie staje się wyraziste
-cienka szczoteczka pozwala na dokładne wytuszowanie także dolnych rzęs
-ładnie pogrubia
Minusem jest zbyt wygórowana cena. Podobny efekt można uzyskać tuszem Max factor False Lesh Effect, który jest tańszy.
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: w połowie pierwszego
produktów13
recenzji304