Pomadki i szminki

Hean Vitamin Coctail (nowa wersja) Szminka do ust

HEAN VITAMIN COCKTAIL Pomadka do ust 64 CARROT

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Lothris
    1 grudnia 2023 o 15:10
    Kiepsko
    Gdy czytasz na opakowaniu - vitamin cocktail, oczekujesz zwykle pielęgnującej bomby i jako takiego nawilżenia, która przy okazji nada trwalszego koloru. Niestety pomadka szybko wysychała na ustach dając nieprzyjemne uczucie. Spodziewałam się kremowej konsystencji, a sztyft przy aplikacji był raczej twardy i grudkowaty. Pomadka nie chciała współpracować z moimi ustami i ładnie docierać do każdych zakamarków. Nawet przy użyciu konturówki do ust miałam wrażenie, że w niektórych miejscach nie chciała się nałożyć. Bardzo podkreśla suche skórki na ustach. Produkt nie sprawdza się na zimę, wysusza usta jeszcze bardziej. Kolor sztyftu za to zgadza się z tym na spodzie opakowania. Jednak nazwy nie odpowiadając kolor. Malinowy jest... ceglasty. Trwałość bez picia i jedzenia OK, ale przy spożywaniu czegokolwiek w kulturalny sposób po chwili jej nie ma. Nie podoba mi się smak pomadki, jest sztuczny i dziwnie chemiczny. Nie zauważyłam pielęgnujących właściwości. Pomadkę dostałam na prezent i na pewno sama jej nie kupię. Za podobną cenę pewnie znajdą się lepsze.
    Zalety:
    • Zgodność koloru sztyftu z próbnikiem na spodzie opakowania.
    Wady:
    • Wysusza usta, podkreśla spierzchnięcia.
    • Nie pielęgnuje.
    • Trudna w perfekcyjnej aplikacji.
  • 3 lipca 2023 o 1:46
    W porządku
    Mam odcień nr 322 Papaya, który jest koralową, jasną czerwienią z lekko perłowym wykończeniem. KONSYSTENCJA Szminka jest dość twarda. Nawet w środku lata muszę przejechać nią po ustach kilka razy, żeby rozłożyła się komfortową, równomierną warstwą. Ale nie jest zbyt twarda. Po prostu nie jest tak mięciutka i masełkowata jak pomadki z Celii, Paese czy L'Oreal. Zaletą takiej konsystencji jest to, że pomadka nie łamie się w opakowaniu i zużywa się równomiernie do końca, zachowując ostry kontur, przez co nie trzeba używać do niej konturówki. ZAPACH Pachnie typowo szminkowo, a zarazem owocowo. WYKOŃCZENIE NA USTACH Moja pomadka (Papaya nr 322) wygląda na ustach jak klasyczna pomadka z właściwościami pielęgnacyjnymi (L'Oreal Color Riche, pomadki nawilżające z Paese). Nie jest ani matowa, ani bardzo błyszcząca. Przy pełnym makijażu (podkład, puder, podkreślone brwi i oczy, delikatny róż) wygląda nowocześnie i młodzieńczo. Śmiało można pomalować się nią do pracy, na wyjście na miasto, do urzędu, a nawet żeby wyjść na zakupy. Natomiast kilka razy nakładałam ją na usta, kiedy miałam na twarzy tylko korektor (bez podkładu i pudru, czyli skóra była błyszcząca i z przebarwieniami), i wtedy wydobywały się z niej wszystkie wady, wydawała się perłowa, tandetna i tania jak z dyskoteki z lat 90. KOMFORT NA USTACH Nie przesusza ust, czuję się w niej komfortowo. Aczkolwiek po kilku godzinach mam ochotę nałożyć na nią nawilżającą pomadkę ochronną. Szminka z Hean jest mniej pielęgnacyjna od klasycznych pomadek z L'Oreal, Paese czy Celii. Wydaje mi się, że można ją porównać do szminek z Miss Sporty. TRWAŁOŚĆ U mnie utrzymuje się na ustach kilka godzin bez zmian. Potem delikatnie zanika jej błysk, a zostaje kolor (nieco delikatniejszy niż na początku). Dzięki temu, że schodzi stopniowo, nie trzeba się tym martwić, na każdym etapie wygląda estetycznie. Podczas jedzenia tłustych posiłków znika całkowicie. CENA, OPAKOWANIE, MARKA Wielkimi zaletami tej pomadki są: niska cena, schludne, czarne, wytrzymałe opakowanie i polska marka. PODSUMOWANIE Mimo pewnych niedociągnięć, polecam. Regularnie kupuję pomadki Hean z różnych serii. Ta zauroczyła mnie unikalnym kolorem i wygodą noszenia. Maluję się nią bardzo często, pasuje do wielu ubrań, makijaży i okazji.
    Zalety:
    • ładne, twarzowe kolory (mój to Papaya nr 322)
    • na ustach ma wykończenie klasycznej szminki, nie jest ani matowa, ani błyszcząca, czasami wydaje się delikatnie perłowa
    • kremowa, choć nieco twarda konsystencja, wygodnie się ją nakłada, nie łamie się w opakowaniu
    • utrzymuje się na ustach kilka godzin, potem stopniowo i estetycznie się ściera
    • nie przesusza i nie podrażnia okolic ust
    • wydajna
    • ma ładne, solidne opakowanie
    • tania
    • moim zdaniem to tańszy zamiennik pomadek L'Oreal Color Riche
    • polska marka, którą bardzo lubię
    Wady:
    • czasami wydaje mi się zbyt perłowa, zdecydowanie najładniej wygląda na twarzy z pełnym makijażem, nałożona na nieprzygotowaną cerę (bez podkładu i pudru) potrafi wyglądać tandetnie
    • mogłaby ciut bardziej nawilżać usta, po kilku godzinach czuję potrzebę nałożenia na nią pomadki ochronnej lub błyszczyka
  • 9 maja 2018 o 21:41
    zjawa
    szminka znika z ust w mniej jak 20 minut, jest komfortowa, przyjemnie sie nia nakłada, z racji tego, że ma byc witamimnowa nie jest szczególnie kryjaca. jeśli ktoś lubi często poprawiać sobie makijaż ust to polecam.
  • 2 marca 2018 o 10:36
    Fajny produkt
    Bardzo spodobała mi się konsystencja i struktura tego produktu, kremowa formuła sprawia, że z łatwością nakłada się na usta.Gładko sunie po wargach zostawiając lekki kolorek i fajnie je nawilżając. Co do trwałości jest raczej słaba, podczas jedzenia znika z ust całkowicie. Szminka ma dość specyficzny zapach, kojarzy mi się z takimi "babcinymi" starymi szminkami. Po nałożeniu na usta jest on jednak niewyczuwalny. Opakowanie jest wygodne i bardzo poręczne, można ją spokojnie wrzucić do torebki i mieć cały czas pod ręką. Pomadka ma błyszczące wykończenie jednak mimo iż jestem fanką matu na ustach to i po nią czasem sięgam
    • kolor
    • poręczne opakowanie
  • 1 lutego 2018 o 18:46
    Polubiłam ją.
    Mam obecnie 3 kolory: 64 Carrot - marchewka, wściekła, bez drobinek czy perły, wykończenie kremowe. 75 Raspberry - malinowa, ale stonowana, wykończenie kremowe. 325 Bamboo - nudziak, ale w ciepłej tonacji, dobra do codziennego makijażu przy mojej ciemnej karnacji, wykończenie kremowe. Miałam również 326 Nude, ale była dla mnie za jasna. PLUSY: +Opakowanie, choć plastikowe, to porządnie wykonane, czarne, zamykane na 'klik'. Sztyft jest dobrze osadzony i chodzi płynnie. Ukośnie ścięty, ułatwia precyzyjną aplikację. +Zapach: słodki i owocowy, dość intensywny, mnie osobiście nie drażni, ale radzę to skonfrontować przed zakupem, żeby nie było niespodzianki. +Kremowa konsystencja, niezwykle komfortowa w użyciu oraz noszeniu. +Ogromny wybór kolorów i wykończeń, może nie aż tak duży jak w przypadku Golden Rose, ale jestem pewna, że każda z nas znajdzie coś dla siebie. +Kremowe wykończenie, optycznie modeluje usta. +Pigmentacja - jedynie Carrot trzeba nakładać w większej ilości, gdy chcemy uzyskać intensywny kolor, ale pozostałe kryją świetnie już po jednym pociągnięciu. +Nie wychodzą poza kontur ust, nawet bez konturówki. +Nie wysuszają ust. +Nie wchodzą w załamania, choć ja mam pełne i napięte usta, nie mam również zmarszczek. +Są dość trwałe - na pewno wypadają lepiej niż pomadki Bell Ms.Perfect (które mają podobne wykończenie), intensywniejsze odcienie trzymają się około 6-7h. +Makijaż wygląda niezwykle świeżo, estetycznie, usta są miękkie, nawilżone i gładkie. +Wydajność (około 3-4 miesiące, zależnie od częstotliwości używania). +Niska cena (płaciłam 15 zł za sztukę) +Dostępność - sklepy firmowe/punkty Hean, małe drogerie, drogerie sieciowe, markety. Minusów nie dostrzegam, nie czepiam się trwałości, ponieważ to pomadki nawilżające o kremowej konsystencji. I choć znam lepsze, to jedna duży wybór kolorów, dobry skład i niska cena sprawiają, że to jedna z lepszych pomadek, jakie testowałam. Polecam!