Pomadki i szminki

Dr Irena Eris Provoke, Bright Lipstick Pomadka nabłyszczająca do ust

Dr Irena Eris ProVoke Pomadka nabłyszczająca Bright Lipstick nr 502 Electric Pink

• 1 września 2023 o 13:43
    Uwielbiam
    Srebrne, lustrzane opakowanie z magnesem wygląda luksusowo. Mój odcień to 502 electric pink - czyli idealny różowy kolor w sam raz na lato. Pomadka ma lekką, kremową konsystencję. Na ustach daje błyszczące wykończenie bez jakichkolwiek drobinek. Świetnie wygląda, a przy okazji nawilża usta. Sprawia, że są miękkie i komfortowo się nosi. Co prawda nie należy do trwałych pomadek, ale ładnie schodzi, a kolor jest po prostu cudowny. Dodatkowo jest mega wydajna i łatwo się aplikuje. Uwielbiam.
  • 23 maja 2023 o 8:26
    Jak balsam do ust z lekkim kolorem
    Myślę, że to powinno nazywać się balsam do ust z kolorem. Nawilża spektakularnie. Mam problem z suchymi ustami zimą a ta pomadka cudownie je nawilża. Trwałość żadna praktycznie, bo ściera się i zjada momentalnie. To taka subtelna pomadka z delikatnym kryciem, raczej transparentnym. Ja mam kolor 506. Czy kupię ponownie, tak że względu na nawilżenie. Myślę że gdyby to nazwano balsamem z kolorem to nie miałabym uwag. Przy nazwie szminka jednak chciałoby się mieć jako taką trwałość.
    Zalety:
    • nawilżenie ust
    • odżywienie ust
    • opakowanie z magnesem
    • subtelny kolor
    Wady:
    • trwałość
  • 28 kwietnia 2023 o 19:05
    Gdy chcę zabłysnąć...;)
    Ja generalnie nie przepadam za błyszczącymi pomadkami, zazwyczaj sięgam po te o matowym, satynowym wykończeniu. Lubię czasem jednak zrobić sobie odskocznię od rutyny i zaszaleć na rzecz czegoś co doda mi blasku ;P Po recenzowaną sięgałam latem, gdyż pasowała do mojej skóry muśniętej nieco promieniami słońca (przez większość roku jestem blada). Odcień nr 501 Hollywood Glow to taka dziewczęca, koralowa czerwień fajnie kontrastująca z jasną cerą. Kremowa konsystencja pomadki sunie po ustach jak masełko ochronne, pokrywając wargi soczystym kolorem. Taki z niej trochę błyszczyk w sztyfcie. Fajnie prezentuje się na twarzy, nawilża usta, nie podkreśla suchych skórek i w miarę równomiernie schodzi z warg w ciągu dnia. Nie jest to produkt zastygający, więc oczywiście nie przetrwa picia czy jedzenia. Ja zawsze każdą pomadkę po jej nałożeniu odciskam na chusteczkę oraz delikatnie pudruję, wtedy mam pewnośc ,że przetrwa w niezmienionej formie długi czas. W przypadku recenzowanej tego nie robię, gdyż straciłaby ona swój blask, a przecież nie po to ją kupiłam, aby stworzyć z niej kolejną, matową pomadkę ;) Jak dla mnie jest to kosmetyk na letni spacer do zwiewnej sukienki, gdy wiem ,ze nakładam go na chwilę,a w perspektywie nie mam żadnego jedzenia ani picia .Mazidło bowiem jest zbyt lepiące się aby przetrwało konsumpcje czegokolwiek. Tak więc o ile tego typu wykończenia pomadek to nie do końca moja bajka, to tak jak mówię...Czasem można zabłysnąć ;P Dużym plusem produktu jest opakowanie w jakim go zamknięto. Srebrne ,eleganckie, solidnie wykonane, zamykane na magnes. Idealne do wrzucenia do torebki.
    cola201
    10 października 2022 o 16:39
    Najlepsza!
    Pomadki zakupiłam dzięki poleceniu koleżanki to był strzał w dziesiątkę. Opakowania, piękne,e srebrno lustrzane lekkie z magnesem. Idealne do torebki czy kosmetyczki. Pomadka ma standardową wage/wielkość. Formuła jak dla mnie jest idealna! Fantastycznie na pigmentowana, ultra nawilżająca, rozprowadza się jak masełko lub zwykła pomadka nawilżająca. Jestem zachwycona i oczarowana. Kolory piękne, soczyste, mocne, mam 3 rózne. Utrzymuje się na ustach całkiem długo, ale najważniejsze, że nie zasycha na ustach, równo się "zjada". Nie wysusza ust. Nie zamienię na żadną inną. Warta swojej ceny.
  • 10 października 2022 o 13:31
    Super pomadka na do dzień
    Pomadkę otrzymujemy w eleganckim, srebrnym, wręcz lustrzanym opakowaniu, które odbija światło. Opakowanie jest minimalistyczne i wygląda naprawdę bardzo ładnie. Z niego wyciągamy również lustrzaną szminkę, pomadkę, która wygląda pięknie. Takie lustrzane cacuszko, naprawdę wygląda ciekawie. Wiadomo, jest to tylko taki bajer, ale ja jako sroka, bardzo się na niego łapię. Podobają mi się ładne opakowania. Jednak to opakowanie ma w sobie coś jeszcze. Coś, z czym spotkam się po raz pierwszy, a mnie zaciekawiło. Ma magnetyczną zakrętkę. Tak więc gdy domykamy górę do dołu, łapie się ona na delikatny magnes. Świetne rozwiązanie, które chroni nasz produkt w torebce. Jak dla mnie genialna opcja, która częściej powinna być stosowana w tego typu produktach. A tak poza tym, to opakowanie pomadki, jak to opakowanie pomadki. Małe, zgrabne, wygodne, higieniczne i funkcjonalne. Wręcz klasyczne. Bardzo podoba mi się konsystencja tej pomadki. Jest ona bardzo kremowa, dzięki czemu możemy ją szybko i równomiernie nałożyć na usta. I tak jak Wam wcześniej wspominałam, często zapominam o pielęgnacji ust, więc są one mocno wysuszone. Ta pomadka idealnie sprawdzi się nawet na takich ustach jak moje. Jest ona na tyle przyjemna, lekka, że nałożona na usta jest niemalże niewyczuwalna. Nie klei się, nie lepi, bardzo przyjemny produkt do noszenia na ustach. Jest ona średnio trwała, ale bardzo wydajna, więc starczy na długo. Wiadomo, ściera się po prostu przy jedzeniu i piciu. Jak dla mnie idealna pomadka na co dzień, do pracy, na jakieś wyjście mniejsze lub większe. I co mnie zaskoczyło, ta pomadka posiada nawilżające właściwości, które po kilku zastosowaniach są świetnie wyczuwalne. Jak się okazało, w pomadce znajdziemy witaminę E, która działa przeciw starzeniu. Miłe zaskoczenie. Zawartość składników odżywczych dla mnie to duży plus. Pomadka jest totalnie bez zapachowa.
    Zalety:
    • Kolor