Toniki i hydrolaty

Invex Remedies Silver Touch, Tonik antybakteryjny AG 123

INVEX REMEDIES AG 123 monojonowe srebro antybakteryjny tonik na trądzik 100ml

• 18 stycznia 2024 o 20:28
    Aktywne srebro
    Używam na zmianę ze złotem od lat. Srebro jest nie zastąpione w mojej rutynie . Stosując go regularnie można zauważyć duże zmiany , trądzik coraz bardziej znika , zaczerwienia po nim także a używając na oczy poprawia się jakość widzenia . Srebro monojonowe przenika przez warstwy skóry dogłębnie ją oczyszczając . Ja zastąpiłam zwykłe drogeryjne toniki tym i zdecydowanie polecam jeśli ktoś chce faktycznie uzyskać konkretne efekty a nie tylko krótkotrwałe.
    Zalety:
    • Trądzik znika
    • Zaczerwienienia po trądziku znikają
    • Poprawia się widzenie
    • Dogłębne oczyszczanie
    Wady:
    • Dostępność
    jojoan
    15 maja 2017 o 20:02
    Średniak
    Tonik jest bezbarwny i bezzapachowy. Po zmoczeniu nim płatka, przecierałam skórę twarzy. Nie podrażnił on w żaden sposób mojej skóry. Co prawda nie mam skóry trądzikowej, ale często borykam się z wypryskami na czole. Myślałam, że to może przez okres i tuż przed się pojawiają, ale niestety wyskakują w różnym czasie. Jak ja nie lubię gdy moja skóra na twarzy nie jest gładka. Rzadko kiedy nakładam korektory, pudry itp., więc nie zakrywam tego. Ten tonik pomógł mi szybciej się ich pozbyć z mojej twarzy. Co prawda nie jakoś bardzo szybko, że po jednym dniu ich już nie było, ale skracał ten czas czekania, aż wreszcie znikną. Jest on bardzo lekki i nie zostawia żadnej warstwy na skórze. Pomaga pozbyć się świecenia skóry. Największy problem mam zawsze z nosem. Czasem odbija światło lepiej niż niejedno lusterko dlatego potrzebuję produktów, które sobie z tym radzą. Ten tonik nawet nieźle sobie radził, choć znam lepsze produkty. Liczyłam, że pomoże mi także z wągrami, ale niestety w tym się u mnie nie sprawdził. Produkt bardzo wydajny.
    Noor
    12 grudnia 2016 o 13:04
    Na niedoskonałości działa jak woda
    Tonik dostałam w prezencie od szefa firmy, która go produkuje ;-) Mam tłustą cerę, na której mimo słusznego wieku zdarzają się wypryski. Miałam nadzieję, że znany z bakteriobójczych własności składnik, który bardzo lubię, czyli srebro, używany regularnie w formie toniku sprawi, że znikną, a kolejne będą pokazywać się już naprawdę sporadycznie. Niestety. Wyprysków zaczęło pojawiać się coraz więcej. Jak widać skład nie działa na wszystkich, a niektórych może nawet dodatkowo zapychać. Sam tonik jest bezbarwny, bezzapachowy, opakowany w plastikowa butelkę z atomizerem rozpylającym mgiełkę. Pojemność mojej, to 200 ml. Nie nawilża i nie zostawia żadnej dodatkowej warstwy. Skład zaledwie 4 komponentowy: woda, poliwinylopirolidon, alantoina i octan srebra (dodałam go do opisu kosmetyku). Najlepiej spisywał się przy zabezpieczaniu rany pooperacyjnej po sterylizacji kota.
  • 11 grudnia 2016 o 12:08
    Za taką jakosć wcale nie jest drogi
    Tonik dostałam w prezencie od szefa w ramach premii (sprzedawaliśmy te produkty w naszej firmie). Pomimo dostępności produktu na wyciągnięcie ręki, nie kupiłabym go sama ze względu na cenę. Teraz wiem, że wyższa cena rzeczywiście może oznaczać wyższą jakość i teraz nie boję się zainwestować w droższe kosmetyki do pielęgnacji twarzy. Tonik spryskuję bezpośrednio na twarz.. Najpierw używałam go rano przed nałożeniem makijażu i wieczorem przed snem. Czasem jeszcze po nałożeniu make upu, aby go "zmiękczyć". Tonik ma jednak właściwości jakby "wysuszające" (ale w pozytywnym sensie), co na wypryski działa świetnie, ale stwierdziłam, że w okresie zimowym wolę skórę nawilżać i natłuszczać, więc teraz używam go tylko przed snem. Wchłania się prawie natychmiastowo. Matuje (mam cerę mieszaną). Zapach niewyczuwalny. Dozownik powala na wydobycie bardzo subtelnej mgiełki. Cera od razu wygląda na wypoczętą, skóra jest gładka w dotyku i emanuje świeżością. Już po 2 tygodniach zauważyłam, że jest w lepszej kondycji. Tonik wysusza niedoskonałości oraz zmniejsza ryzyko powstawania nowych. Wydaje mi się, że przebarwienia na policzkach są mniej widoczne, a pory zwężone. Produkt jest bardzo wydajny. Gdy mi się skończy, wypróbuję serię ze złotem. Polecam.
    Delia83
    9 marca 2016 o 12:08
    Dla mnie rewelacja
    Ja również podchodziłam do tego kosmetyku raczej sceptycznie, jak zresztą do wszystkich specyfików do twarzy. Wynika to z tego, że mam bardzo trudną w pielęgnacji cerę - trądzikową, mieszaną (bardziej w stronę tłustej), sporo zaskórników, a na dodatek ze skłonnością do alergii i pękającymi na nosie naczynkami. Wielokrotnie testowałam na sobie różne kosmetyki do twarzy i często moje eksperymenty kończyły się swędzącą, czerwoną wysypką, plamami, opuchliznami itp. I nareszcie znalazłam kosmetyk, który mi pomaga na zmiany trądzikowe, a jednocześnie nie szkodzi na naczynka i nie wywołuje alergii. Używam go codziennie rano i wieczorem i już na przestrzeni pierwszych 2 tygodni widać było poprawę - zdecydowanie mniej zmian typowych dla cery tłustej, przestałam się też świecić. Po 20 latach nierównej walki z trądzikiem nareszcie zaczęłam wygrywać :) Plusy: + lekki, nie pozostawia uczucia napiętej, wysuszonej maski (uczucie charakterystyczne dla toników do cery tłustej); + przyspiesza gojenie i wysusza wypryski; + przy dłuższym, konsekwentnym stosowaniu ogranicza powstawanie nowych zmian - niemalże do 0%; + matuje; + nie szkodzi na naczynka, nie uczula; + wydajna, wygodna butelka; Minusy: - cena - standardowo 39zł za 100ml to jednak sporo, chociaż jeszcze w miarę do przełknięcia (zważywszy na plusy); - dostępność - właściwie tylko w internecie; Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 butelki 100ml, w trakcie kolejnej