Kremy uniwersalne

Origins GinZing, Energy - Boosting Moisturizer Energizujący krem nawilżający

millane
    2 czerwca 2024 o 10:45
    Ok
    Krem do twarzy o lekkiej konsystencji. Pod makijaż jest w miarę ok, ale skóra tłusta może się wyświecać. Ma fajny, świeży zapach. Używałam go też czasem na noc, ale poziom nawilżenia jest dosyć niski jak na całonocny krem. Użyłam go kilka godzin po manualnym oczyszczaniu twarzy i szczypał, jakby miał alkohol w składzie.
  • 5 sierpnia 2023 o 23:36
    Totalny niewypał przy mojej suchej skórze
    Kiedyś byłam ogromną fanką firmy Origins -uwielbiałam ich maseczki. Im bardziej zaczęłam odkrywać świat kosmetyków, zauważyłam, że obecnie jest o wiele więcej lepszych kosmetyków, które są też o wiele tańsze niż Origins. Krem GinZing Boosting Moisturizing kupiłam ok. 6 lat temu, to był wtedy "flagowy" produkt Origins. Krem kupiłam z myślą o lecie. Mam cerę suchą i wrażliwą, a latem moja skóra nie jest aż tak bardzo sucha i świetnie się na niej sprawdzają lżejsze emulsje/kremy/żele. Krem z serii GinZing pachnie bardzo ładnie. Ma rzeczywiście żelową konsystencję, szybko się wchłania. Przy mojej suchej skórze zostawiał bardzo matowe wykończenie. Dodatkowo moja skóra była zawsze "ściągniętą". Po prostu zero odżywienia i nawilżenia. Skóra była tak, jakby zaraz po umyciu mydłem. Nie byłam w stanie wykończyć tego opakowania. Oddałam mężowi, który ma tłustą cerę. Trochę używał, a potem zapomniał. Krem nadal leży w szufladzie:D Na pewno już nie kupię ponownie, szczególnie biorąc pod uwagę cenę tego produktu.
    Zalety:
    • ładny zapach
    Wady:
    • krem nie nawilżył mojej suchej skóry, efekt ściągniętej skóry
    • wysoka cena jak na produkt tej jakości
    • brak jakiegokolwiek odżywienia
    • kremy SPF, które wcześniej się nie rokowały, po tym kremie się rolowały
    QueenP
    1 lutego 2023 o 19:45
    RE WE LA CJA
    Jestem posiadaczką cery mieszanej, moja cera jest wysoce wymagająca i potrzebuje solidnego nawilżenia. Krem w plastikowym opakowaniu, pięknie pachnie pomarańczami, ale zapach nie utrzymuje się długo i nie jest przytłaczający co jest bardzo dużym plusem. Konsystencja gęsta ale lekka. Ładnie rozprowadza się na skórze, idealny pod makijaż - nie powoduje ciastkowania się podkładu, nie wpływa na podkład. Krem nie pozostawia tłustego filmu. Największym atutem jest nawilżenie i brak zapychania! Szczerze polecam!
    Zalety:
    • nawilżenie
    • brak zapychania
    • idealny pod makijaż
  • 17 maja 2022 o 21:23
    Tragedia
    Ten krem to straszny niewypał. Nie zauważyłam u niego żadnej dobrej cechy. Miałam problemy ze zużyciem go ponieważ tak bardzo mnie irytował. Po pierwsze- nawilżenie jest prawie zerowe. Skóra po nim była mega ściągnięta i sucha. Zostawiał na skórze dziwną suchawą warstwę, która później się rolowała. Nie ma nawet opcji, żeby nałożyć na ten krem makijaż. Nie jest ważne czy nałożysz grubą warstwę tego kremu, czy prawie nic, on i tak za każdym razem będzie się straszliwie rolował. Zużyłam go w dni bez makijażu i za każdym razem kończyłam z przesuszoną skórą. Twarz wyglądała po tym kremie źle, była sucha, szara i krusząca się. Masakra totalna.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • kompletnie nie nawilża a wręcz przesusza
    • strasznie się roluje
    • nie da się na niego nałożyć makijażu
    • ściąga skórę
    • skóra po użyciu wygląda bardzo źle
    • niewydajny
  • 17 stycznia 2022 o 22:33
    Bardzo duży średniak
    Krem bardzo średni, nie warty swojej ceny, na szczęście kupiony na promocji. Praktycznie w ogóle nie nawilża, brak efektu glow. Mega się roluje pod makijażem. Formuła żelowa mi nie podchodzi, pozostawia takie dziwne tępe uczucie na skórze.
    • brak efektu
    • roluje się