Kremy uniwersalne

BasicLab Dermocosmetics Famillias, Krem nawilżający do twarzy lekka konsystencja

BasicLab Famillias Krem do Rąk Nawilżający 75ml
Basiclab Famillias
BasicLab Familias Nawilżający krem do rąk 75 ml
notino.pl
BasicLab Famillias krem nawilżający do twarzy lekka konsystencja 75 ml

Ahri823
    12 kwietnia 2025 o 14:20
    Krem do twarzy Basiclab
    BasicLab Dermocosmetics Famillias, Krem nawilżający do twarzy (lekka konsystencja) Krem dobrze nawilża i jest wydajny, ale mam wrażenie, że nie wchłania się tak dobrze, jakbym tego chciała — czasem zostaje lekki film na skórze. Plusem jest lekka formuła, która nie obciąża, ale minusem na pewno opakowanie. Tubka utrudnia zużycie produktu do końca — trzeba ją rozcinać, żeby wydobyć resztki kremu.
  • 22 stycznia 2025 o 18:08
    Prawie idealny
    Tubka jest wygodna w użyciu, chociaż dość mocno mi się wybrudziła przez czas użytkowania kremu. Po jej rozcięciu było oczywiście jeszcze sporo produktu do zużycia. Faktycznie konsystencja jest lekka, ale moja cera potrzebuje chwili do całkowitego wchłonięcia. Krem jest bezzapachowy. Mi nie sprawdził się pod makijaż, wolę jeszcze lżejsze produkty. Ogólnie fajnie mi się sprawdził na noc. Dobrze łączy się z innymi produktami i dobrze nawilża po złuszczaniu. Pomimo wielu zalet czegoś mi brakuje, ale moja cera wrażliwa i przetłuszczająca się bardzo dobrze go zniosła.
  • 26 września 2024 o 17:34
    Bezzapachowy, lekki krem do twarzy na dzień i na noc od pierwszego miesiąca życia!
    No cóż można powiedzieć o rodzimej marce Basiclab i jego wspaniałym lekkim kremie - cudo! Zaczynając od minimalistycznej nieco aptecznej tubce w kolorze białym z zamknięciem na klik, ułatwia szybkie otwieranie i zamykanie, a tubka stabilnie stoi na nakrętce. Opakowanie wykonane z materiałów pochodzących z recyklingu. Wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu zostały podane w przystępny sposób min. opis produktu, skład, sposób użycia, adres producenta, itp. Duże ekonomiczne opakowanie o pojemności 75 ml, PAO 6 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Krem w kolorze białym o średnio gęstej konsystencji, bezzapachowy z łatwością się rozprowadza i szybko wchłania, stosuje na noc oraz na dzień. Krem zapewnia mi wystarczająco wysoki poziom nawilżenia skóry suchej i wrażliwej stosowany solo od czasu do czasu, zazwyczaj codziennie sięgam po serum przed aplikacją kremu. Porcja nawilża i ratunek dla BHL gwarantowany przy regularnym stosowaniu kremu. Wydajność zależy od intensywności stosowania opakowanie jest duże, poręczne i wygodne, cena adekwatna do jakości i wydajności, a i tak często są promocje. Dostępność również na plus. Uważam, że krem jest remedium dla każdego rodzaju cery oraz każdego członka rodziny - serdecznie polecam wypróbować ❤️❤️❤️
  • 6 lipca 2024 o 11:24
    Mam ambiwalentne odczucia
    Firmy BasicLab nie trzeba nikomu przedstawiać. Jest ona niezwykle popularna i bardzo ceniona przez osoby zainteresowane pielęgnacją twarzy. Osobiście wcześniej nie miałam z nią styczności. Mam skórę mieszaną z tendencją do niedoskonałości i zapychania, więc od kremów do twarzy oczekuję lekkiej konsystencji, która nie będzie odciążała mojej skóry. Produkt zamknięty w plastikową tubkę o minimalistycznym designie. Ma pojemność 75ml, więc jest większa niż standardowego kremu do twarzy. Cena regularna zachęcająca, bo 39,99zł i bywa na promocjach. Zapach ma neutralny, raczej należący do tych typowo kosmetycznych i nie jest nachalny. Sam krem jest niezwykle przyjemny do rozprowadzania, więc tu nie mam, do czego się przyczepić. Wykończenie określiłabym jako satynowe. Krem testowałam w dwóch skrajnych biegunach kondycji skóry - skórze typowo mieszanej z niedoskonałości i tendencją do zapychania oraz skórze z mocno zaburzoną barierą hydrolipidową (miałam wówczas rozległe podrażnienia, była obecna suchość i ogromny dyskomfort w postaci ściągnięcia). Przy dużym zaburzeniu bariery hydrolipidowej krem wchłania się ekspresowo, tak jakby skóra go dosłownie piła. Delikatnie nawilża, więc aby uzyskać satysfakcjonujące nawilżenie, musiałam produkt kilkukrotnie reaplikować. Jest obecne dyskretne rolowanie. Widocznie koi i wygładza podrażnioną skórę. Na skórze nie jest wyczuwalny film. Niestety, jak moja skóra jest w standardowym "wydaniu" (skóra mieszana z problematyczną strefą T), krem bywa już mniej komfortowy. Bardzo wolno się wchłania. Z racji, że jest tak powolna wchłanialność, czułam, że z tego powodu pod kremem skóra niesamowicie się poci. Dlatego u mnie zupełnie się nie sprawdza pod makijaż. Działanie nawilżające, kojące i wygładzające nadal jest obecne, ale jest to subtelne. Nie zauważyłam, aby zapychał. Uważam, że ten krem powinien się spodobać głównie posiadaczkom skóry suchej. Bardzo mi pomógł w wyjściu z dramatycznego stanu twarzy, z mocno zaburzoną barierą hydrolipidową. Niestety, przy mojej skórze mieszanej czułam za duże obciążenie i jakoś się z nim nie polubiłam. Z uwagi na cenę i renomę marki, warto wypróbować.
    Zalety:
    • duża pojemność (75ml) opakowania
    • atrakcyjna (jak na produkty BasicLab) cena regularna; często bywa na promocjach
    • neutralny, kosmetyczny zapach
    • nie zapycha
    • nie podrażnia; nie uczula
    • przy suchej skórze szybko się wchłania; koi i wygładza skórę
    • nie tworzy filmu
    Wady:
    • przy skórze mieszanej bardzo wolna wchłanialność; bardzo subtelnie nawilża, koi i wygładza skórę
    • przy skórze suchej zbyt delikatne nawilżenie; aby zyskać satysfakcjonujące nawilżenie trzeba reaplikować krem
    • dyskretne rolowanie kremu
  • 13 maja 2024 o 14:32
    Świetny krem na dzień
    Krem dobrze sprawdza się na dzień, jest idealny pod makijaż, szybko się wchłania, nie roluje się, nie czuć go na skórze, faktycznie ma lekką konsystencję, więc dla osób ze skórą wymagającą głębokiego nawilżenia nie wystarczy, nie zapchał mnie, a miałam już problem z wieloma kremami