Bronzery i pudry brązujące

Kevyn Aucoin The Sculpting Powder Puder brązujący

AAAnka
    16 lutego 2023 o 12:41
    Bardzo dobry
    Ten puder mam w zestawie z rozświetlaczem. Kolor to Medium, bardzo subtelny, bez rdzawych czy żółtych tonów-prawdziwy mat, jasny brąz , taupe w odcieniach szarości.Wygląda na twarzy faktycznie jak cień, nawet na nosie-gdzie jestem bardzo wymagająca. Trochę pyli i raczej na wydajny sie nie zapowiada. W opakowaniu jest go bardzo mało(jak mały cień do oka). Dla mnie minimalnie za jasny, pewnie latem niewiele go będzie widać. Odcień ciemniejszy (Deep) wyglada niestety jakby miał cieplejsze pigmenty. Trudno dostępny , stąd zakup w ciemno nie zawsze będzie tym trafionym. Dla mnie na razie jest super i postaje na miejscu pierwszym-lepszego chłodnego brazera nie znalazłam.Uwagi do komentarzy:fajnie gdyby każdy opisywał jaki kolor ocenia....
  • 17 lutego 2016 o 16:20
    Absolutny must have!
    Mój ideał! Pod każdym względem! Używam produktu od jakiś 2 lat a wciąż mam to samo opakowanie. Idealna pigmentacja, idealny mat, idealny zimny odcien, nadajacy cienie przy konturowaniu. Wspaniale uwydatnia nie tylko kości policzkowe ale i oczy przy codziennym makijażu. Co prawda wielu cena nie zachwyca bo opakowanie niby jest małe ale wydajność i jakość mówi sama sa siebie. Uważam, że jest wart każdej złotówki, tym bardziej,że to zakup jak widać nawet na lata! :) ja go mam w małym pięknym, poręcznym opakowaniu z lusterkiem. Innym niz na zdjeciu. Opakowanie także samo w sobie - klasa. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1
    rablak
    13 marca 2015 o 21:36
    Wspaniały
    Jest świetny. Idealnie wtapia się w skórę, dając efekt wystających kości policzkowych rzucających cień pod sobą. Kolor jest idealny, chłodny, bardzo subtelny. Dopiero zaczęłam używać, więc nie wiem jak z wydajnością. Z jednej strony nie potrzeba dużo na jedną aplikację, z drugiej puder jest naprawdę mały, wielkości większego opakowania cienia do oczu. Mimo to, efekt jaki daje jest warty tej ceny. Polecam!
  • 1 stycznia 2015 o 13:07
    Cudowny i niewydajny
    To cudeńko już ma pokaźne denko a używam zaledwie z 5 miesięcy i nie tak, że codziennie. I jest to szokiem, bo z reguły kolorowy kosmetyk poza tuszem i podkładem, prędzej oddam znudzona niż skończę. Produkt jest maleńki (niczym duży cień do powiek) i bardzo się pyli. Również rozświetlacz ma podobnie ale używając ich podobnie, rozświetlacza niewiele ubyło, a ten puder modelujący już się kończy. Nie mam porównania z innymi tego typu produktami, bo do tej pory miałam ocieplające bronzery, a to jest chłodny puder modelujący. Mam chęć na mały skok w bok (np Hoola, lub któryś z Macowych pudrów modelujących) zniechęcona wydajnością ale produkt jest jednym z moich odkryć 2014 roku. Absolutnie jest idealny. Daje cudowny subtelny efekt i znacząca przyczynia się, do upiększenia twarzy. Jeśli chodzi o trwałość to dużo zależy od podkładu, czasem zniknie szybko z całym make upem, czasem przetrwa do nocy. Ale kocham go za efekt, KLASA przez duże K. Jest to puder którego absolutnie nie widać, tzn nie widać, że mamy wykonturowaną twarz, nie widać tego w oczywisty sposób. Upiększa w twarz, coś a la milion dolarów. Piękna twarz, ale o co chodzi gdzie ten makijaż.... Szkoda, ze ta firma jest trudno dostępna w Polsce bo zarówno ten puder jak rozświetlacz robią magię, jaką trudno osiągnąć czyli: końcowy efekt wygląda tak, że ciężko dopatrzeć się makijażu a widać, piękną wypoczęta zdrowa twarz. Być może nie każdego taki subtelny efekt zadowoli, dla mnie jest to to czego szukam w luksusowych kosmetykach. Używam tego produktu od: poł roku Ilość zużytych opakowań: Jedno
    vine
    17 listopada 2013 o 18:09
    Wszystkie peany na jego cześć to szczera prawda :-)
    W ramach czystego szaleństwa zamówiłam ten osławiony puder do konturowania, na temat którego słyszałam i czytałam już tyle hymnów pochwalnych ;-) Odkąd w ogóle dowiedziałam się o takim zjawisku jak konturowanie i spróbowałam go sama, przetestowałam kilka bronzerów, które miały posłużyć jako narzędzie idealne do tego celu. Były grane bronzery z Body Shopu, był "czekoladowy" bronzer Bourjois, był Hoola z Benefitu, a do tego MACowy róż Harmony. Z tego zestawu 2 ostatnie kosmetyki były względnie najlepsze, ale to ciągle było nie to, o co mi chodziło – kolory niby dobre, ale jednak nieco za ciepłe. O Sculpting Powder od Kevyna Aucoina słyszałam, że jest to "holy grail of contouring" i wszyscy niesamowicie go zachwalali, więc w końcu nie wytrzymałam i zamówiłam. I oniemiałam. TO JEST TO! Puder jest brązowy, ale jest to brąz wpadający w szarość, idealny kolor cienia. Nałożony na twarz wygląda jak autentyczny cień, a nie pomarańczowo-brązowa plama pod kością policzkową. Nie za ciemny, nie za jasny. Jest cudownie drobno zmielony, więc nakłada się go łatwo, a efekt można stopniować. Bardzo trwały – pod koniec dnia mój róż wyemigrował, a Sculpting Powder wciąż był na posterunku :-) Do tego wszystkiego dochodzi naprawdę piękne, luksusowe opakowanie. Obecnie produkt już nie wygląda jak ten na zdjęciu – opakowanie jest mniejsze i nie ma żadnej gąbeczki z przodu (załączam zdjęcie obecnego opakowania). Lusterko nadal jest. Opakowanie jest w kolorze ciemnego, wiśniowego brązu, otwiera się samo po naciśnięciu na złoty zatrzask. Do kompletu dostajemy aksamitny pokrowiec na kosmetyk, który przydaje się w podróży. Całość wygląda elegancko i klasycznie. Nie ma do niego żadnego pędzelka czy puszka, ale to akurat mi nie przeszkadza, bo mam do konturowania specjalny pędzel, a puszkiem ciężko by było osiągnąć ten sam efekt. Produktu nie ma za wiele (3,1 g), ale biorąc pod uwagę, jak mało wykorzystuje się go za każdym razem do konturowania, uważam, że powinien starczyć na baaardzo długo. Jedyną wadą jest oczywiście cena (zapłaciłam za niego 33 GBP), ale jeśli ktoś chce i lubi konturować twarz, uważam, że lepszego produktu nie znajdzie, więc warto zainwestować. Produkt z tego co wiem jest niedostępny w Polsce, ale można go zamówić choćby ze strony cultbeauty.co.uk, gdzie oferują bezpłatną wysyłkę do wszystkich krajów przy zakupach od 50 GBP. Podsumowując, plusy i minusy: + kolor IDEALNY do konturowania + drobno zmielony puder, co ułatwia nakładanie + trwałość + piękne, ekskluzywne opakowanie – cena – dostępność Dla mnie IDEAŁ i na pewno zainwestuję w niego ponownie, gdy to opakowanie się skończy. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie jednego