jeden z tych produktów, który idealnie łączy jakość z przystępną ceną. Używam go już od kilku miesięcy i jestem naprawdę zadowolona z efektów, jakie daje na mojej skórze.
Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na konsystencję tego pudru. Jest to wypiekany bronzer, co sprawia, że jest lekki, a jednocześnie dobrze się rozprowadza i blenduje na skórze. Daje naturalne, subtelne wykończenie, dzięki czemu jest to świetna opcja dla osób, które szukają delikatnego efektu opalenizny. Można go stopniować – jeśli zależy nam na bardziej intensywnym efekcie, wystarczy nałożyć nieco więcej produktu.
Kolor tego bronzera jest ciepły, ale nie pomarańczowy, co dla mnie jest ogromnym plusem, ponieważ często bronzery o zbyt ciepłych tonach mogą wyglądać nienaturalnie. Glow and Go daje ładny, zdrowy odcień opalenizny, który idealnie pasuje do różnych karnacji, nie tworząc przy tym efektu maski. Produkt nie ma drobnych drobinek, co sprawia, że daje matowe wykończenie, ale z delikatnym, zdrowym blaskiem, który nadaje skórze promienny wygląd.
Puder bardzo dobrze utrzymuje się na skórze przez cały dzień, nie ściera się ani nie zbiera w zmarszczkach. Jest lekki i komfortowy w noszeniu, nie obciąża skóry, co również jest ważne, zwłaszcza latem. Z racji swojej formuły jest też wydajny, ponieważ wystarczy naprawdę niewielka ilość, by uzyskać pożądany efekt.
Jedyne, do czego mogłabym się przyczepić, to fakt, że dla osób o bardzo jasnej karnacji bronzer może być trochę zbyt ciemny, zwłaszcza przy pierwszej aplikacji. W takim przypadku warto aplikować go delikatnie i stopniowo budować intensywność.
Podsumowując, Powder to świetny produkt, który daje naturalny, zdrowy efekt opalenizny bez pomarańczowego odcienia. Jest łatwy w aplikacji, trwały i dostosowuje się do karnacji, dzięki czemu świetnie sprawdzi się zarówno w codziennym makijażu, jak i na specjalne okazje. Polecam go każdemu, kto szuka bronzera w przystępnej cenie, który łączy dobrą jakość z naturalnym efektem.