Balsamy do ciała

Orientana Balsam w kostce `Cynamon i paczula`

Orientana Balsam W Kostce Cynamon I Paczula 60G

• 21 maja 2024 o 7:33
    fantastyczny
    Produkt jest fantastyczny! Uwielbiam to jak świetnie nawilża skórę. Pachnie ciekawie, oryginalnie, rozprowadza się inaczej, ale po ciepłej kąpieli dobrze współgra ze skórą. Ja go lubię choć wiem że nie jest to produkt do szybkiego użycia. raczej do delektowania się pielęgnacją
  • 11 lipca 2023 o 11:29
    Balsam jest świetny
    Balsam jest świetny. Jak na balsam w kostce oczywiście ;) Kupuję go na wyjazdy. Jest tłustawy, zostawia na skórze warstwę ochronną, ale na szczęście nie lepi się i nie tłuści ubrań. Pachnie niepowtarzalnie. Chętnie kupuję go też na prezent
  • 29 marca 2023 o 12:51
    Nie polubiliśmy się
    Ta kostka tylko ładne pachnie. Według mnie zero funkcjonalności. Ciężko się jej używa. Gdy już uda mi się rozetrzeć na ciele to ciężko się wchłania, jest taka tłusta powłoka. Po rozpuszczeniu - cynamon kula się po skórze i nie idzie się go pozbyć, bo z każdym potarciem jest go więcej. Dałam tej kostce kilka prób, jednak za każdym razem to samo. Nie jestem zachwycona i nie polecam. Niepotrzebny bubel w kosmetyczce. Wolę balsam w tradycyjnej wersji - w kremie. Na prawdę - tylko ładnie pachnie i nic więcej. Nie kupię ponownie, mimo że kocham tą markę. :)
  • 21 stycznia 2023 o 16:08
    Ta forma kosmetyku mi nie odpowiada
    No niestety, balsam w kostce nie sprawdził się u mnie kompletnie. Nie jest absolutnie bardziej wydajny od zwykłego balsamu - mało tego, pod wpływem ciepła naszego ciała kostka rozwarstwia się i na ciele zostaje dużo więcej substancji niż byśmy chcieli. Peeling po wyschnięciu odpada i brudzi piżamę i pościel. Jedyny plus to bardzo ładny, drzewny zapach. Skóra też nie jest jakoś widocznie bardziej nawilżona czy zdrowsza. Produktu więcej nie kupię, ani żadnego balsamu w takiej formie.
    Zalety:
    Wady:
    • forma
    • brudzący piżamę i pościel peeling
    • mało wydajny
    Ariessa
    4 czerwca 2021 o 13:58
    Babeczka z cynamonem, czyli przytulnie pachnący tłuścioszek
    Balsamu w kostce Orientana używałam kilka lat temu, ale jest to produkt tak wyrazisty, że doskonale pamiętam, co mnie w nim urzekło, a co przyczyniło się do małego zgrzytu. Pielęgnująca "babeczka" ma przede wszystkim wspaniały zapach. Oczywiście zakładając, że ktoś lubi takie świąteczne klimaty - ciepłe, rozgrzewające, otulające. Ja lubię, zwłaszcza zimą, a właśnie wtedy korzystałam z recenzowanego produktu. Balsam w kostce jest bardzo, ale to bardzo tłusty. I ani myślę go za to krytykować - przy takim składzie trudno spodziewać się lekkości i całkowitej wchłanialności. Wiedziałam co kupuję. Przez większość roku skórę na ciele mam normalną, bez większych potrzeb, ale zimą nogi, a najbardziej łydki przesuszają mi się i domagają się czegoś więcej niż nawilżanie. Próbowałam smarować się kostką również w innych rejonach, ale stanowczo za bardzo się wtedy lepiłam - produkt nie wchłaniał się nawet po kilku godzinach, co było uciążliwe. Jednak sucha skóra nóg to inna bajka, balsam wnikał zdecydowanie lepiej, zostawiając tylko lekką warstewkę, za którą w chłodne dni łydki były wdzięczne. Konsystencja jest... trudna. Balsam jest bardzo zbity i ciężko się rozsmarowuje. Oczywiście najlepiej używać go tuż po kąpieli, ale nie zawsze się tak da, a wtedy trzeba się namęczyć z ogrzewaniem w dłoniach, idzie to dość opornie. Niedogodności aplikacji rekompensują inne wrażenia - zapach zostający na długo oraz dosłowne rozgrzewanie, zawdzięczane po części cynamonowi, a po części masażowi i powolneeeemu rozprowadzaniu. Wyrób Orientany nie tyle nawilża, co natłuszcza i zabezpiecza. Dla suchej skóry będzie tarczą ochronną. Jest tłusto, gęsto, treściwie, ale warto się nieco natrudzić przy nakładaniu. Minus zostawiłam na koniec, a są nim drobinki cynamonu, którymi posypany jest balsam. Nie rozpuszczają się, zostają na nogach, dłoniach itd. Sądzę, że ten składnik mógłby mieć inną formę. Trudno się nawet z niego otrzepać, ponieważ klei się do nasmarowanego ciała. Polecam ten pięknie pachnący wynalazek, szczególnie zimą, aby się rozgrzać i napawać przytulnym zapachem. Nawet za cenę poczucia, że jesteśmy wyrobem cukierniczym posypanym cynamonem :)
    Zalety:
    • Piękny, ciepły zapach
    • Solidnie natłuszcza, idealny dla suchej skóry
    Wady:
    • Kłopotliwa aplikacja
    • Drobinki cynamonu zostające na ciele