Kremy uniwersalne

Uroda Melisa, Krem silnie nawilżający do cery delikatnej

• 26 stycznia 2023 o 10:24
    Uroda, Melisa, krem do twarzy silnie nawilżający do cery delikatnej.
    Zawiera specjalnie dobrane składniki aktywne: wyciąg z melisy, wyciąg z zielonej herbaty, prowitaminę B5, alantoinę i kwas hialuronowy. Kremik ma delikatny, lekko perfumowany zapach, który jest bardzo świeży. Posiada lekką konsystencję, którą łatwo się rozprowadza. Wystarczy odrobina kremiku aby nasmarować całą twarz i szyję, przez co jest bardzo wydajny. Po nałożeniu ma się uczucie świeżości. Niestety u mnie kremik nie wchłania się całkowicie, a po czasie skóra robi się tłusta. Z tego powodu używam go tylko po peelingach albo maseczkach, które trochę wysuszają skórę. Daje wtedy wyraźne ukojenie, skóra jest bardzo nawilżona i przestaje ściągać. Nie polecam nakładać pod makijaż, u mnie w ogóle nie trzymał się na twarzy, wszystko mi jakby spływało. Kremik polecam głównie do bardzo suchej skóry, nawilży i da uczucie ukojenia.
    Zalety:
    • dobrze nawilża suchą skórę
    Wady:
    • po czasie skóra robi się tłusta
  • 3 września 2022 o 13:20
    Nie warto stosować.
    Do zakupu skłoniło mnie opakowanie, proste i zapewniające świeżość oraz obietnica producenta o nawilżeniu skóry suchej i wrażliwej. Cena była niska więc czemu nie zaryzykować i nie kupić. Opakowanie standardowe o pojemności 50 ml dodatkowo zabezpieczone sreberkiem pod nakrętką. Krem jest lekki, szybko się rozprowadza i wchłania. Zapach jest delikatny przypomina zielonego ogórka-sama świeżość. Niestety czasem rolowało się pod makijażem, więc głównie stosowałam w dni wolne od makijażu i na noc. Niestety krem nie nawilża zbyt mocno i na długo, często trzeba go stosować, więc jest mało wydajny. Zużyłam w ekspresowym tempie i więcej nie kupię, zdecydowanie są lepsze. Ot...taki marketowych zakup na raz na próbę wystarczy. Całe szczęście krzywdy nie zrobił ale też zbytnio nie pomógł.
    Zalety:
    • prosta, skromna i czytelna szata graficzna
    • standardowa pojemność 50 ml
    • lekka konsystencja w kolorze białym
    • szybko się rozprowadza i wchłania pozostawiając lekki film, efekt mokrej skóry
    • zapach jest subtelny, przypomina zielonego ogórka
    • Polska firma
    • niska cena
    Wady:
    • roluje się pod makijażem
    • mało wydajny
    • efekt nawilżenia skóry wrażliwej i mocno przesuszonej jest krótkotrwały
    • należy często aplikować
  • 3 września 2022 o 12:57
    Bardzo przyjemny
    Kosmetyk nie jest drogi, spokojnie każdy może pozwolić sobie na przetestowanie. Moim zdaniem warto. Mam problematyczną cerę, niby suchą, a jednocześnie zdarzają mi się problemy z jej przetłuszczaniem. Do tego trądzik. Krem Uroda melisa być może nie eliminuje moich problemów skórnych, jednak na pewno przyjemnie nawilża i chłodzi. Uwielbiam jego delikatny zapach i bardzo delikatną konsystencję. Szczególnie doceniam w czasie upałów ;) Cera jest odżywiona i nawilżona. Stosowałam zarówno na dzień jak i na noc - w tym ostatnim przypadku rano cera wydawała się bardziej rozświetlona. Nie polecam natomiast pod makijaż - w moim przypadku nie zdał egzaminu. Makijaż ścierał się / rolował - nie wyglądało to najlepiej. Być może użyłam nieodpowiednią ilość kremu lub nałozyłam make up zbyt szybko. Wolę jednak nie powtarzać tego błędu. Poza tym ok ;)
    Zalety:
    • Deikatny zapach
    • Delikatna konsystencja
    • Efekt nawiżenia
    Wady:
    • Niezbyt dobrze funkcjonował pod makijażem
  • 1 listopada 2020 o 19:17
    Super
    Bardzo dobry krem za śmieszne pieniądze. Bardzo na prawdę bardzo dużo przeróżnych kremów działa na moją cerę tylko i wyłącznie w negatywny sposób. Zapycha przesusza dramat. Ten realnie działa. Na początku miałma mieszane uczucia co do zapachu ale teraz kojarzy mi się z nawilżeniem więc go pokochałam. Ma wodnistą konsystencję ale nie jest lejący. Jest wydajny. Opakowanie jest ok. Warto spróbować. MAM SUCHĄ, WRAŻLIWĄ I NACZYNKOWĄ SKÓRĘ :)
    Zalety:
    • działa - nawilża, odżywia, łagodzi, koi
    Wady:
    • Nie ma wad
    Drogeria Natura
  • 11 października 2020 o 19:44
    Nie wiem co mnie podkusiło...
    No właśnie. Może to, że chciałam dać szansę tanim kosmetykom, bo a nóż? Skład jest zły, wszystko co dobre zepchnięte na koniec listy. Ani to dobrze nie nawilża, ani ładnie nie pachnie. Użyłam kilka razy i odstawiłam, bo robił mi masakrę na twarzy (nowe zaskórniki, jakieś podskórne gule, które nie chciały wyjść do końca). Więcej się nie skuszę.