Kremy i maski do rąk

Nuxe Reve Del Miel Krem do rąk i paznokci 50 ml
NUXE Reve De Miel Krem do Rąk i Paznokci 50ml

• 4 marca 2025 o 19:01
    miodzik
    Krem do rąk i paznokci marki NUXE otrzymałam w prezencie. Moje ręce po każdym myciu, czy pracach domowych potrzebują ciągłego nawilżania i wygładzania. Paznokcie również potrzebują wzmocnienie, gdyż są miękkie i łamliwe. Krem w pewnym stopniu zapobiega tym problemom. Płytka paznokcia jest bardziej nawilżona i błyszcząca a skórki nie zadzierają się. 90% naturalnych składników w tym miód i witamina E odżywiają , nawilżają oraz chronią przed pękaniem i wysuszeniem dłoni. Krem NUXE w dużym stopniu odżywia skórę oraz wzmacnia barierę ochronną . Chroni dłonie przed utratą wody dzięki temu zapobiega starzeniu. Zapach - przyjemny, miodowy dość intensywny. Krem ma lekką konsystencję. Dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej powierzchni. Mnie odpowiada i ponownie zakupię ten kosmetyk.
    Zalety:
    • lekka konsystencja;
    • dobrze się wchłania;
    • nie pozostawia tłustego filmu;
    • chroni dłonie przed pękaniem i wysuszeniem;
    • zapobiega starzeniu skóry;
    • nawilża i wygładza;
    • przywraca barierę lipidową;
    • przyjemny , miodowy zapach;
    Wady:
    • może trochę zbyt intensywny zapach;
  • 30 listopada 2023 o 15:19
    Miodowe nawilżenie dłoni bez tłustej warstwy
    Konsystencja: Dość gęsty i gładki krem o białym kolorze, dobrze rozprowadza się na skórze dłoni Wydajność: Przeciętna Zapach: Bardzo ładny miodowy zapach, jest słodki i przyjemny, ale nienachalny, dużo łagodniejszy w porównaniu do żelu do mycia twarzy z tej samej serii Nuxe, utrzymuje się na dłoniach przez dłuższy czas Działanie: Bardzo dobrze nawilża dłonie, pozostawia je odżywionymi i wygładzonymi, a przy tym szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze; jedyna wątpliwość to czy jest odpowiedni dla bardzo wrażliwej skóry, bo lekko podrażnia niewielkie miejsca, w których naskórek jest przerwany Podsumowanie: Skutecznie nawilżający i miodowo pachnący kremik do rąk, idealny do codziennego stosowania. Pozostawia na dłoniach przyjemny zapach, bez zbędnych tłustych filtrów, a przy tym wciąż zapewniając odpowiednie odżywienie.
    Zalety:
    • Działanie
    • Szybko się wchłania
    • Nie pozostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • Może być nieodpowiedni dla bardzo wrażliwej skóry
  • 5 sierpnia 2023 o 10:48
    Charakterystyczny zapach, dobre działanie
    Kremów do rąk używam dużo i systematycznie, dlatego moje ręce nie wymagają bardzo mocno odżywczych produktów, chociaż ten jest całkiem treściwy. Jest dość gęsty i odżywczy, mimo to dobrze się wchłania i pozostawia skórę rąk gładką i odzywioną. Nadaje się do codziennego użytku, dba o nawilżenie i ładny wygląd dłoni. Pachnie bardzo charakterystycznie, nie do pomylenia z innymi kosmetykami, bo to cecha szczególna kosmetyków Nuxe. Myślę, że kupię go kiedyś ponownie.
    hejhela
    11 października 2022 o 1:01
    Przyjaciel w pracy
    Poszukiwałam kremu o lekkiej konsystencji, który nie będzie mnie blokował podczas pracy przy komputerze na czas wchłonięcia. Znalazłam! Nie jest to krem, dla bardzo wymagających dłoni. Szybko się wchłania. Posiada dość intensywny zapach, który może nie przypaść do gustu każdemu. Nie polecam jako dogłębną regenerację, ale jako lekki krem wygładzający na dzień, aplikowany podczas pracy - nie ma sobie równych.
    Zalety:
    • szybkość wchłaniania
    • uczucie wygładzenia
    • brak tłustego filmu na skórze
    Wady:
    • dostępność w drogeriach
  • 16 lipca 2022 o 11:37
    Dla wymagających dłoni nie polecam
    Krem znalazłam w kalendarzu adwentowym Nuxe. Mam wymagające dłonie które łatwo się wysuszają więc od kremów wymagam oczywiście dobrego nawilżenia, ale również szybkiego wchłaniania. Zapach kremu jest jak dla mnie dziwny. Niby miodowy, ale nie pasuje mi. Do tego jest bardzo intensywny i dość długo utrzymuje się na dłoniach. Konsystencja dość lekka i krem łatwo rozsmarować na dłoniach. Szybko się wchłania, ale zostawia klejący film na dłoniach. A nawilżenie? Bardzo przeciętne. Po pewnym czasie czułam jakbym nic na dłonie nie nałożyła i musiałam powtarzać aplikację. Ja do niego nie wrócę. Jak za prawie 30 zł za opakowanie to krem powinien być co najmniej dobry, a taki nie jest. Może jeśli ktoś jest fanem zapachu i ma niewymagające dłonie to się sprawdzi.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • zostawia klejący film na dłoniach
    • słabo nawilża
    • dziwny zapach
    • wysoka cena