Kremy i maski do rąk

Eveline Cosmetics I Love Vegan Food, Odżywczy krem do rąk `Mango i szałwia`

DomFra
    9 sierpnia 2023 o 22:22
    Producent mocno przesadził z opisem! Kremik jest lekki i przyjemny na lato, nie ma co liczyć na odżywienie i regenerację.
    Krem dostałam od przyjaciółki za co bardzo dziękuję. Używałam go przez ostatnie trzy miesiące, kiedy moje dłonie nie potrzebowały mocnej regeneracji. I w takiej odsłonie krem sprawdził się całkiem nieźle, chociaż producent obiecuje zupełnie coś innego. Kosmetyk zamknięto w aluminiowej tubce o pojemności 50 ml, która idealnie nadawała się do torebki. Tubkę zakończono wielokątną nakrętką. Bez problemu mogłam wycisnąć krem do końca, rozciąć opakowanie i wykorzystać resztki. PAO wynosiło 12 miesięcy. Krem miał przyjemną konsystencję, która bardzo szybko się wchłaniała bez pozostawiania tłustej warstwy. Dzięki temu idealnie nadawał się do biura czy samochodu. Krem pachniał ziołowo ze słodkim wykończeniem, ale zapach nie był nachalny i chwilę utrzymywał się na dłoniach. Co do efektów stosowania – krem sprawdził się przy niewielkim przesuszeniu latem, gdy nie miałam żadnych większych problemów ze skórą. Uważam, że zimą raczej nie zdałby egzaminu, ponieważ miał za lekką formułę i nie dawał mocnego nawilżenia. Natomiast producent opisuje go jako remedium na wszelkie przesuszenia i nazywa go „regenerującym opatrunkiem” oraz zapewnia o intensywnej poprawie nawilżenia i kondycji skóry. Dla mnie ten opis był totalnie przesadzony i po pierwszym użyciu włożyłam go między bajki. Podsumowując, jest to lekki i przyjemny krem do rąk na lato lub niewielkie przesuszenie. Jednakże producent mocno przesadził z jego działaniem i nie ma co liczyć na odżywienie, regenerację czy super nawilżenie. Za cenę 10 PLN można dostać dużo lepsze kremy w tej kategorii. Uważam, że zmiana opisu na opakowaniu pomogłaby wielu potencjalnym konsumentom w wyborze i pozwoliła uniknąć rozczarowań. Dzisiaj daję mu 3+, ponieważ wiele osób z mojego otoczenia zachwyciło się zapachem czy szybkim wchłanianiem kremu, sama lubiłam go stosować. Ale gdybym kupiła go z myślą o regeneracji to byłabym srogo zawiedziona…
  • 19 lutego 2023 o 12:02
    Nie jest to krem odżywczy
    Opakowanie produktu to żółta, wąska tubka z grafiką owoców mango i liści szałwii. Wszystko raczej kolorowe, z metalicznym połyskiem. Zamykana małą, plastikową zakrętką, która nie jest jakoś specjalnie poręczna, szczególnie jeśli mamy posmarowane kremem ręce - zdecydowanie lepiej sprawdziłoby się tutaj zamknięcie na klik. Zapach - syntetyczne, lekko kremowe mango. Nie jest złe, ale też zdecydowanie nie zachwyca. Konsystencja kremu jest przyjemna - dobrze wyważona, niezbyt gęsta, ale też niezbyt lejąca. Łatwo rozprowadza się po skórze. Mi osobiście nie nie odpowiada jedynie śliska powłoczka, którą wyczuwam po posmarowaniu rąk, ale nie jest to też efekt bardzo mocno tłusty czy utrudniający pracę i funkcjonowanie. Zaznaczę, że moje dłonie nie są wymagające, skóra w zasadzie nie wymaga stosowania kremu do rąk na co dzień. Jeśli jednak dłonie w związku z aktywnościami jaki wykonuję i pracą są nieco bardziej zniszczone i przesuszone używam kremów, które szybko przywrócą ją do poprzedniego stanu. Niestety ten krem, nazwany odżywczym, w zasadzie nie robi nic poza chwilowym wygładzeniem skóry. Zupełnie nie regeneruje, nie przynosi też ukojenia czy nawilżenia zaraz po aplikacji - wydaje się, że działa naprawdę doraźnie i w żaden sposób dogłębnie czy długotrwale. Nawet przy moich niewymagających dłoniach się nie sprawdził, dlatego nie wrócę do niego ponownie i myślę, że w podobnej cenie można znaleźć zdecydowanie lepsze kremy. Ten uznałabym za zbędny.
    Zalety:
    • małe, poręczne opakowanie idealne do torebki
    Wady:
    • działanie (powierzchowne, nie długotrwałe, brak odżywienia)
  • 19 lipca 2022 o 17:40
    piękny zapach
    kremik ten kupiłam już bardzo dawno temu na szybko w rossamnie kiedy potrzebowałam czegoś co załagodzi moje suche dłonie. Marka Eveline wydaje dość dobre kremy do rąk i ten również się sprawdził, dobrze nawilżał i pięknie pachniał a jedynym jego minusem jest pojemność ponieważ jest dość mały więc długo nie można się nim nacieszyć. Jest dobry jeśli chcemy go wrzucić do torebki ponieważ nie zajmie dużo miejsca ale jeśli chodzi o używanie to na krótko wystarcza.
  • 10 kwietnia 2022 o 18:15
    Do zużycia i zapomnienia.
    Dostałam go do wykończenia od koleżanki i zużyłam całkiem szybko, w jakieś dwa tygodnie. Nie był najgorszy, ale daleko mu do ideału. Mam średnio suche dłonie, staram się też używać do mycia niewysuszających mydeł. Mimo to od jesieni do wiosny bywa różnie ze stanem mojej skóry. Ten kremik okazał się po prostu średniakiem jakich wiele. Nie nawilżał na zbyt długi czas, choć miałam pod tym względem gorsze kremy. Mniej więcej na pół godziny miałam spokój z suchością. Najczęściej używałam go w ciągu dnia, na noc był za słaby, a lubię wtedy zastosować coś treściwszego. Trochę obawiałam się zapachu szałwii, ale w ogóle nie mogłam go wyczuć. Według mojego nosa krem pachniał po prostu pomarańczowo z domieszką jakiejś lekkiej zielonej nuty. Całkiem przyjemnie. Krem miał średnio gęstą konsystencję i szybko się wchłaniał nie zostawiając tłustej warstwy, nawet jeśli nałożyłam go nieco więcej. Podsumowując, okazał się zwyczajnym średniakiem. Zużyć zużyłam, ale tęsknić za nim nie będę. Moje dłonie potrzebują czegoś więcej. Daję 2,5 gwiazdki.
  • 3 kwietnia 2022 o 13:47
    Zapach i cena
    Uwielbiam kremy do rąk które pięknie pachną i ten zapach się utrzymuje długo na dłoni . Krem jest wydajny , dobrze nawilża ,szybko się wchłania . Ręce po kremie są miękkie w dotyku ,nawilżone i pachnące . Do tego krem kosztuje koło 5 zł więc warto kupić nawet dla samego zapachu .
    Zalety:
    • Miękkość skóry