Yves Rocher Reparation [Repair], Shampooing Soin Nutri-Réparateur [Nutri - Repair Treatment Shampoo] Szampon odbudowujący

Ellarta
    21 czerwca 2020 o 18:51
    Niezły
    Bardzo dobrze się pieni, przyzwoicie oczyszcza, włosy po nim nie są splątane, da się je rozczesać bez odżywki. Po umyciu głowy samym szamponem włosy brzydko się układają. To nie jest zadanie szamponu, ale napisałam co zauważyłam podczas używania. Jakichś super właściwości odbudowujących ten szampon nie posiada :) Pamiętajmy, że decydująca role gra maska albo odżywka. Oczyszcza przyzwoicie, więc podejrzewam, że jeszcze kilka razy kupie :)
    • właściwości oczyszczające
    Wady:
    • w zasadzie nie ma :) nie jest idealny. to jest po prostu dobrze pracujący szampon
  • 15 maja 2020 o 18:44
    Bardzo dobry :)
    Lubię używać tego szamponu. Jestem posiadaczką włosów cienkich, splątanych, długości za łopatki. Miłym zaskoczeniem było dla mnie to, że po umyciu i bez zastosowania odżywki byłam w stanie je rozczesać i nie powyrywać :). Przeważnie po innych szamponach mam na głowie jeden wielki kołtun. Tutaj tego nie ma. Włosy są wygładzone, miękkie i przyjemne w dotyku, uniesione u nasady. Objętość jest u mnie widocznie zwiększona. Włosy zachowują świeżość nieco dłużej niż po stosowaniu innych szamponów. Nie są obciążone. Szampon nie powoduje u mnie powstawania łupieżu. Szampon znajduje się w wygodnym, estetycznym opakowaniu. Konsystencja średnio gęsta, perłowa. Szampon dobrze się pieni. Zapach jest przyjemny, delikatnie utrzymuje się na włosach. Jestem na tak :)
    Zalety:
    • włosy są wygładzone, miękkie, przyjemne dotyku
    • uniesione u nasady, objętość jest widocznie zwiększona
    • przedłuża świeżość włosów
    • nie obciąża
    • ładnie pachnie, zapach delikatnie utrzymuje się na włosach
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • skład nie do końca naturalny
    orionio
    3 maja 2020 o 11:58
    Godny polecenia
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Po pierwsze - szampon ślicznie pachnie, jest dość gęsty i ma biały kolor. Na włosach dobrze się pieni. Trudno mi go ocenić, ponieważ miałam mini buteleczkę z kalendarza adwentowego - starczył on więc tylko na kilka myć. Niemniej jednak dobrze go wspominam - włosy ładnie się błyszczały i łatwo się rozczesywały. Myślę, że mogłabym ponownie po niego sięgnąć.
    • włosy się błyszczą
    Ann_81
    3 grudnia 2019 o 22:19
    Szok jaki zły
    Jeden z najgorszych szamponów jaki kiedykolwiek testowałam. Mimo że zapach i konsystencja jest okej, dobrze się pieni, ale miałam wrażenie jeszcze przed spłukaniem, że plącze te włosy i wysusza. Po spłukaniu szamponu wodą miałam szorstkie, splątane włosy. Gdybym nie używała za każdym razem po nim odżywki lub maski to na 100% nie rozczesałabym włosów. Byłam w szoku jak źle się sprawdził na moich zniszczonych włosach.
  • 18 listopada 2019 o 21:00
    Nie dla moich włosów.
    Szampon dostałam w prezencie, sama z marką pożegnałam się już jakiś czas temu. Opakowanie jest klasycznej wielkości, plastikowe, estetyczne - butelka w kolorze oliwkowej zieleni z delikatną szatą graficzną kojarzącą się z kosmetykami naturalnymi. Zatyczka to nakrętka z klapką, pod sam koniec stosowania ujście lubi się zapychać (szampon ma gęstą konsystencję). Szampon ma kremową, gęstą konsystencję, przyjemny zapach i dobrze się pieni. Niestety na moich włosach (długich, podniszczonych, rozjaśnianych, ze skłonnością do puszenia się oraz suchych) się nie sprawdził. Bezpośrednio po umyciu włosy były nieprzyjemnie szorstkie, nie układały się, konieczne było sięgnięcie po odżywkę. Dodatkowo szampon wywoływał u mnie łupież - przejrzałam część recenzji by sprawdzić czy inne recenzentki też miały z tym problem i niestety potwierdziło się to. Z dużą ulgą pożegnałam się z tym szamponem. Stosowałam go 3 miesiące, ale z przerwami na inne szampony. Szampon wydajny, przyjemnie pachnie, ale nie jest dobry dla moich włosów.
    Zalety:
    • ładne, estetyczne opakowanie
    • dobrze się pieni
    • przyjemny zapach
    • wydajny
    • naturalny skład
    Wady:
    • nie dla włosów zniszczonych i wymagających
    • brak działania pielęgnacyjnego
    • wywołuje łupież