Odżywki do włosów

Schwarzkopf Gliss Total Repair, Ekspresowa odżywka regeneracyjna do włosów suchych i zniszczonych

Schwarzkopf Gliss Kur Ekspresowa Odżywka Z Olejkami Pielęgnacyjnymi Oil Nutritive 200 ml

Nasi użytkownicy zostawili 402 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 kwietnia 2025 o 5:43
    Średnia
    Ładne opakowanie i piekny zapach ktory pozostaje na wlosach to są plusy niestety nic poza tym. Pomaga w rozczesaniu włosów ale nie ma jakiegoś fajnego efektu w dotyku czy w poprawie jakości włosów dlatego dla mnie taki średniak.
  • 7 kwietnia 2025 o 17:52
    Zapach i nabłyszczenie włosów, niestety nic poza tym
    Odżywkę kupiłam w supermarkecie, lubię tego typu produkty do szybkiego nawilżenia włosów. Miałam już kilka odżywek z tej serii Gliss, tym razem skusiłam się na wersję Total Repair. Niestety nie mamy tutaj totalnej regeneracji włosów jedynie przyjemny zapach i nabłyszczenie włosów. Moje włosy są naturalne, nie farbowane dość cienkie i z tendencją do przetłuszczania. Nie przepadam za typowymi odżywkami do włosów, wolę takie lżejsze konsystencje bez spłukiwania. Skusiłam się na tą wersję na sezon zimowy kiedy niestety moje włosy lubią się trochę przesuszyć na końcach i zdecydowanie potrzebują odżywienia. Niestety ten produkt nie spełnił w 100% moich oczekiwań i obietnic producenta. Producent określa tą odżywkę jako ekspresowa odżywka do włosów suchych i zniszczonych która ma ułatwiać rozczesywanie i zmniejszać łamliwość włosów. Dość górnolotne obietnice z tą łamliwością włosów.. Odżywkę tą stosowałam na mokre włosy, można ją stosować zarówno na suche jak i mokre włosy. Faktycznie ułatwia rozczesywanie i jak już wspomniałam daje ładny efekt tafli na włosach, pięknie je nabłyszcza. Zapach któRy pozostaje na włosach jest przyjemny, lekko słodki, można powiedzieć że włosy pachną jak po wizycie u fryzjera. Niestety na tym jej działanie się kończy. Nie zauważyłam żadnej poprawy włosów, zmniejszenia ich przesuszenia czy ograniczenia łamliwości. Przypomnę że moje włosy ogólnie są nieproblematyczne poza przetłuszczaniem, są naturalne nie farbowane i bardzo rzadko poddawane jakiejkolwiek stylizacji termicznej typu prostownica czy lokówka. Skoro ta odżywka jest dedykowana do włosów suchych i zniszczonych to tym bardziej mając nie problematyczne włosy powinnam zauważyć jakąkolwiek poprawę stanu włosów. Niestety nic się nie zmieniło bo nabłyszczenie i wygładzenie jest jedynie czasowe czyli do kolejnego mycia. W sytuacji kiedy po umyciu włosów nie nałożę tej odżywki włosy nie są tak błyszczące i gładkie. Na plus dodam jeszcze że nie powoduje przetłuszczania czy obciążenia włosów. Dwa słowa o opakowaniu - typowa dla marki buteleczka z atomizerem o pojemności 200ml. Pompka dozuje odpowiednią mgiełkę produktu, nie zacina się, jest wygodna w stosowaniu. Buteleczka jest przezroczysta co pokazuje zużycie produktu. Sama zaś odżywka jest produktem dwufazowym który należy dobrze wstrząsnąć przed użyciem. Po zmieszaniu ma lekko różowo-beżowy odcień. Jest naprawdę wydajna, jedno opakowanie przy codziennym stosowaniu spokojnie wystarczy na kilka miesięcy. Osobiście rozpylam kilka porcji (5-6) przy każdorazowym użyciu skupiając się na tym aby odżywka wylądowała na włosach tak mniej więcej od połowy ich długości aż do końca, nie aplikuję jej blisko skóry głowy aby nie obciążać włosów. Po aplikacji wmasowuję we włosy, czekam kilka minut i rozczesuję włosy. Podsumowując - średniaczek. Nie warto oczekiwać cudów, poza zapachem i nadaniem blasku stan naszych włosów się nie poprawi. Myślę że może to być dodatek do pielęgnacji a nie podstawa odżywienia włosów, szczególnie jeśli ktoś ma mocno przesuszone i zniszczone włosy. Ułatwi rozczesanie włosów, coś tam je wygładzi i nabłyszczy ale niestety tylko do kolejnego mycia. Zużyję do końca ale nie wiem czy warto kupować ją ponownie.
    Zalety:
    • przyjemny zapach który pozostaje na włosach przez kilka godzin
    • nabłyszcza włosy
    • ułatwia rozczesywanie
    • niska cena
    Wady:
    • nie regeneruje przesuszonych włosów, nie odżywia ani nie wzmacnia włosów
  • 2 kwietnia 2025 o 1:33
    Jest dobra
    Odzywka w sprayu jest wydajna, ma piękny zapach, fajnie odżywia włosy lecz bez efektu Wow. Cena jest taka w miare nawet. Po umyciu przed suszeniem stosuje i jest ok. Nie obciąża włosów nie sa za tłuste.
  • 31 marca 2025 o 20:26
    Pomocna po myciu włosów
    Schwarzkopf Gliss Total Repair to odżywka, bez której nie wyobrażam sobie pielęgnacji moich włosów! Mam włosy suche i skłonne do plątania, a ten produkt znacząco ułatwia ich rozczesywanie po myciu. Włosy stają się miękkie, gładkie i dobrze nawilżone, a przy tym nie są obciążone. Jednym z największych atutów tej odżywki jest to, że delikatnie wygładza włosy, dzięki czemu mniej się puszą i wyglądają bardziej zdrowo. Po jej użyciu są bardziej ujarzmione, ale nadal lekkie i naturalne. Do tego pięknie pachną – zapach jest subtelny, ale długo się utrzymuje, co sprawia, że pielęgnacja staje się jeszcze przyjemniejsza. Poręczna butelka z wygodnym atomizerem ułatwia aplikację, a sama odżywka jest bardzo wydajna – wystarczy kilka psiknięć, by uzyskać świetne efekty. Jedyne, co zauważyłam, to że cena stopniowo rośnie w drogeriach, co jest małym minusem. Mimo to, uważam, że jest warta swojej ceny, bo naprawdę poprawia wygląd i kondycję włosów!
    Zalety:
    • Zapach wydajna poręczna ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • Coraz droższa
  • 19 marca 2025 o 22:45
    Piękny zapach, ale brak efektu
    Nie widzę za bardzo efektów stosowania tej odżywki. Mam wrażenie, że moje włosy z nią i bez niej są takie same natomiast stosuję ją głównie dla zapachu, który się fajnie utrzymuje. Produkt ten jest także tuuurbo wydajny, mam go już kilka miesięcy i regularnie stosuję, a dna dalej nie widać. Co mi się nie podoba to to, że łatwo z nią przesadzić. Czasem ilość, która przy innych produktach jest jak najbardziej ok tutaj jest już za duża i włosy się robią od razu ciężkie i przetłuszczone. Ja psikam głównie po umyciu na mokre włosy i strasznie mnie denerwuje jak właśnie psikam bardzo mało, a czasem się okazuje, że i tak jak na ten produkt za dużo i po wysuszeniu włosy wyglądają gorzej niż przed myciem jednak ostatnio nauczyłam się w miarę go dawkować i trochę ten problem mam już z głowy też. Ogólnie fajny produkt żeby dodać sobie pięknego zapachu na włosy, ale o jakimś odżywczym efekcie raczej można tylko pomarzyć
    Zalety:
    • Cudowny zapach
    • Dostępność
    • Baaardzo wydajny
    Wady:
    • W sumie oprócz zostawienia zapachu na włosach nie robi nic więcej
    • łatwo z nim przesadzić i skończyć z włosami gorszymi niż przed ich umyciem