Eveline Cosmetics Face Therapy Professional, Nawilżający płyn micelarny 4 w 1

• 7 września 2018 o 14:00
    fajnie się zapowiadał, ale nic więcej
    Płyn micelarny średni radzi sobie z demakijażem twarzy, jak i oczu, chociaż o dziwo z makijażem oka radził sobie dużo lepiej, za to fluidu, pudru i konturowania nie był w stanie doczyścić i potem i tak trzeba było poprawiać. Fajną opcją jest samo opakowanie i ta pompka, co sprawia,że czuję się jak w salonie kosmetycznym, ale jest niedopracowana, rozlewa produkt i nie do końca dobre działa. Szkkoda
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 23 maja 2018 o 22:07
    Nie zachwycił i nie zyskał mojego uznania
    Nawilżający płyn micelarny 4 w 1 firmy Eveline to produkt, który zdecydowanie nie jest moim ulubieńcem w kategorii oczyszczania twarzy. Jest też jednym z gorszych płynów micelarnych z którymi miałam styczność. Nie powiem, że jest złym produktem - oczywiście u innych może się sprawdzić ale ponieważ używałam też wielu innych kosmetyków tego typu wiem, że są produkty zdecydowanie lepsze od tego i temu produktowi wiele do nich brakuje, dlatego w porównaniu z nimi wypada u mnie dość kiepsko. Produkt mieści się w jasnym, ładnym opakowaniu o pojemności 240 ml. Jest wyposażony w wygodną pompkę, która ułatwia stosowanie produktu. Zgodnie z nazwą produkt ma formę płynu, który wedle zapewnień producenta ma zapewnić nam idealne oczyszczenie twarzy, nawet z makijażu wodoodpornego, nawilżyć cerę, złagodzić podrażnienia, ukoić, a nawet wzmocnić rzęsy i zapobiec ich wypadaniu. Obietnic wiele natomiast działanie produktu też pozostawia wiele do życzenia. Płyn rzeczywiście nie podrażnia i nie wysusza skóry, być może nawet trochę ją nawilża ale jego właściwości oczyszczające nie są zbyt dobre. Makijaż zmywa się trudno, potwornie się marze pod wpływem tego płynu. W dodatku produkt pozostawia tłustawą lepką powłokę na twarzy czego naprawdę nie znoszę ani w kremach ani tym bardziej w płynie micelarnym. Po użyciu tego płynu nie czuję 100% oczyszczenia skóry. Makijaż oczu też zmywa się bardzo opornie - trzeba powtarzać czynność kilka razy by wszystko dokładnie usunąć. Pozytywnego wpływu na rzęsy również nie zauważyłam żadnego. Moim zdaniem producent zbyt wiele naobiecywał a w rzeczywistości ze wszystkich obietnic się nie wywiązał. Ostatnio odnoszę wrażenie że im więcej w nazwie kosmetyku zalet typu 4w1, 8w1, 10w1 tym gorsza jakość kosmetyku - zgodnie z zasadą, że jeżeli coś jest do wszystkiego to zazwyczaj jest do niczego. W moim przypadku z tym produktem tak właśnie jest. W tej dziedzinie mam zdecydowanie innych faworytów.
    Zalety:
    • ładne opakowanie i wygodny dozownik
    • lekkie działanie nawilżające
    Wady:
    • nie jest to produkt uniwersalny do wszystkiego
    • słabo zmywa makijaż zwłaszcza oczu
    • nie wzmacnia rzęs i nie zapobiega ich wypadaniu
    • pozostawia okropną lepką warstwę na twarzy
    • trzeba wielokrotnie powtarzać czynność by oczyścić twarz z makijażu i innych zanieczyszczeń a i tak nie ma uczucia dokładnie oczyszczonej cery
  • 14 listopada 2017 o 11:47
    Bardzo fajny na wyjazdy
    Byłam sceptycznie nastawiona do tego produktu, ale faktycznie się sprawdził. Pozostawił skórę nawilżoną, czystą i do tego zrobiła się bardziej jędrna. Na wielki plus zasługuje forma opakowania- z pompką. Dzięki temu nakładamy na wacik odpowiednią ilość produktu oraz nie musimy się martwić o to, że płyn wyleje się z buteleczki w trakcie podróży ;)
    Zalety:
    • dozowanie produktu
    • bardzo dobrze domywał makijaż
    • idealny do walizki, torebki
    • pozostawił skórę w dobrej kondycji
    • wydajny
    pask
    11 lipca 2017 o 23:38
    dobry
    Moim zdaniem przyzwoity produkt, który oczyszcza i nawilża. Skóra po jego użyciu faktycznie jest - jak to deklaruje producent - gładka i miękka w dotyku. Nie mam też po tym płynie uczucia wysuszenia czy ściągnięcia skóry, a wręcz przeciwnie. Nie wiem, jak płyn radzi sobie z jakimś bardzo trwałym, wodoodpornym makijażem, bo takowego nie noszę, ale musi coś być w tym produkcie wyjątkowego, bo znalazłam dla niego dość nietypowe zastosowanie i uważam że jest on w tej dziedzinie GENIALNY. Mianowicie używam go do... czyszczenia skóry po farbowaniu włosów. A farbuję włosy na intensywny, ciemny brąz (farbą trwałą, a nie szamponem czy płukanką), więc te plamy na czole, uszach i szyi z tyłu są naprawdę trudne do usunięcia. Tymczasem płyn micelarny od Eveline radzi sobie z nimi rewelacyjnie. Nie muszę nawet trzeć jakoś mocniej i dłużej. Nawilżam po prostu wacik, przecieram delikatnie kilka razy i już - po resztkach farby na skórze ani śladu. Mam też w domu już gotowe, pakowane pojedynczo, nasączane waciki – specjalne do oczyszczania skóry po farbowaniu włosów (kupione w Rossmannie), ale wierzcie mi - one nawet nie umywają się do tego płynu micelarnego. Słabiej oczyszczają, za to powodują szczypanie skóry, dłużej też trzeba pocierać i nie jest to przyjemne. Dlatego tym z was, u których ten płyn micelarny nie sprawdził się do demakijażu, proponuje używać go po farbowaniu włosów. Na pewno zda egzamin :) (p.s. nawet mojej fryzjerce "sprzedałam" ten patent).
  • 11 kwietnia 2017 o 21:11
    Daje radę
    Zmywa podkład bez większego problemu, jedynie jeśli chodzi o oczy trzeba się namachać. Nie podrażnił ani nie wysuszył mi cery. Opakowanie problematyczne-czasami po naciśnięciu zbyt dużo produktu się wylewa a na dodatek zamiast na płatek kosmetyczny czasami produkt ląduje na podłodze.