Balsamy do ciała

Physiogel Hypoallergenic, Codzienne Nawilżanie, Balsam nawilżający do ciała

Physiogel Hypoallergenic Codzienne nawilżanie Balsam do ciała do skóry suchej i wrażliwej 200ml
Physiogel Balsam Codzienne Nawilżenie 400ml

• 31 października 2023 o 14:49
    Może być
    Biała, ogromna butelka z pompką. Ma bardzo lekką, nieco wodnistą konsystencję o białym kolorze i nie posiada zapachu. Balsam łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Nawilża i odżywia skórę sprawiając, że jest przyjemnie miękka i gładka. Świetnie regeneruje i koi, a dodatkowo nadaje się do stosowania u dzieci i niemowląt. Jest bardzo wydajny - minimalna ilość wystarcza, by pokryć całe ciało. Jeden z dobrych balsamów do codziennego stosowania, ale osobiście znam lepsze. Może być.
  • 6 maja 2023 o 22:25
    Działanie pielęgnacyjne jest naprawdę bardzo dobrze, natomiast nie jestem pewna, czy kosmetyk ten wyróżnia się mocno od innych, świetnych balsamów o niższych cenach regularnych.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Balsamów czy masełek do ciała w mojej kolekcji nigdy nie za dużo. Z racji tego, że moja skóra z natury jest dość sucha, wrażliwa oraz reaktywna, bardzo dbam o to, żeby odpowiednio o nią dbać, czyli przede wszystkim nawilżać, odżywiać oraz łagodzić wszelkie podrażnienia. Bardzo lubię też dostawać próbki tego rodzaju kosmetyków, kiedy to wykonuję większe zakupy na stronach różnych drogerii internetowych czy podczas wizyt u lekarzy specjalistów. Kilka próbek balsamu nawilżającego od marki Physiogel otrzymałam właśnie od doktor dermatolog podczas wizyty, której poskarżyłam się właśnie na dolegliwości związane z bardzo suchą skórę. Polecała ona tę markę i jej produktu naprawdę w przekonujący sposób, dlatego też bardzo się ucieszyłam, że będę mieć okazją przetestować jeden z nich. Kosmetyk regularnie zamknięty jest w opakowaniu w formie białej butelki wykonanej z plastiku o pojemności 400 ml. Saszetki z próbkami rzecz jasna są znacznie mniejsze, znajdziemy w nim około 10 ml produktu, zaś ich design jest odwzorowaniem standardowego opakowania. Umieszczono tutaj wszelkie, najważniejsze informacje o kosmetyku, takie jak logo producenta, nazwa produktu, jego skład, zalecany sposób użytku czy znacznie bardziej szczegółowy opis. Cena regularna balsamu jest dość wysoka, ponieważ jest to ponad 70 zł, dlatego bez promocji z pewnością bym po niego nie sięgała. Produkt posiada kremową, lekko lejącą się konsystencję oraz białą barwę. Pachnie dość standardowo, jak typowy kosmetyk dermatologiczny. W składzie kosmetyku umieszczono między innymi glicerynę, oliwkę europejską czy ceramidy. Kosmetyk dzięki swojej lekkiej konsystencji dość szybko się wchłania i nie bieli skóry. Nie pozostawia na niej widocznych śladów ani tłustej warstwy, dlatego też śmiało można się ubrać od razu po jego zaaplikowaniu, nie brudzi bowiem ubrań. Samo działanie pielęgnacyjne jest w tym wypadku naprawdę bardzo dobrze, natomiast nie jestem pewna, czy kosmetyk ten znacząco się wyróżnia od innych, naprawdę udanych balsamów o znacznie niższych cenach regularnych. Przede wszystkim doskonale nawilża oraz odżywia naszą skórę. Nadaje jej miękkości i lekkiego rozświetlenia. Cudownie regeneruje i łagodzi wszelkie podrażnienia. Balsam do ciała od marki Physiogel zrobił na mnie naprawdę bardzo dobre wrażenie i po tych kilku próbkach, które miałam okazję przetestować jestem pewna, że sprawdzi się nawet bardzo suchej i wrażliwej skórze. Doskonale się wchłania i jest idealny także dla osób z bardzo delikatną skórę. Zdecydowanie polecam.
    • Konsystencja
    • Regeneruje
    • Zmiękcza
  • 27 października 2022 o 13:42
    Jestem zadowolona
    Produkt jak najbardziej spełniający swoje założenia. Zamknięty w solidnej plastikowej butelce z pompką, którą łatwo można odkręcić w momencie kończenia się kremu. Posiada lekką bezzapachową konsystencję, bardzo ładnie rozprowadzającą się po skórze, potrzeba naprawdę małej ilości produktu żeby pokryć całe ciało przez co jest bardzo wydajny i umie mi wystarczyć na ponad miesiąc użytkowania. Szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia kleistości. Po paru miesiącach mogę przyznać, że skóra faktycznie stała się bardziej nawilżona oraz wygładzona. Aplikując krem na świeżo wydepilowaną skórę nie zaobserwowałam podrażnień chociaż na pewno nie ma właściwości łagodzących. Cenę oceniam jako średnią, nie jest to produkt tani ale też nie wybitnie drogi szczególnie, że można go dorwać na różnych promocjach zarówno w drogeriach stacjonarnych jak i internetowych.
    Zalety:
    • przyjemna lekka konsystencja,
    • bezzapachowy,
    • nie podrażnia nawet świeżo po depilacji,
    • wydajny,
    • cena dobra do jakości,
    • solidne opakowanie i pompka, którą łatwo można odkręcić
  • 10 października 2022 o 19:18
    Bardzo przyjemny w stosowaniu
    Dostałam ten produkt w prezencie i długo czekał na swój dzień, gdyż sama kupuję balsamy obiecujące cuda typu: ujędrnienie, rozświetlenie, wygładzenia, a nie nawilżenie ;). Okazał się bardzo fajnym produktem, którego używam z przyjemnością ze względu na bardzo przyjemną, lekką konsystencję, dzięki której kosmetyk bardzo dobrze i bardzo szybko się rozprowadza i wchłania. Do tego przyjemnie pachnie, ma dobry skład i nie zapycha (potrafią mi od balsamów nawet naturalnych wyskakiwać pryszcze na rękach czy dekolcie). Polecam!
    Zalety:
    • lekka konsystencję, dzięki której kosmetyk bardzo dobrze i bardzo szybko się rozprowadza i wchłania
    • przyjemnie pachnie
    • ma dobry skład
    • nie zapycha
    • spełnia swoje zadanie- nawilża, odżywia
  • 10 sierpnia 2022 o 12:27
    Krem a'la codzienny
    Kupiłam ten krem do ciała, ponieważ ze względu na wahania hormonalne zmagałam się z silnym wysychaniem skóry. Szczególnie na twarzy i przedramionach. (Krem stosowałam na przesuszoną twarz i również dawał radę). Nazwałabym ten krem po prostu "codziennym". Jeżeli ktoś potrzebuje nawilżenia po porannym czy wieczornym prysznicu, to myślę, że sprawdzi się w sam raz. Paradoksalnie dużą zaletą tego kremu dla mnie jest jego zapach - a raczej jego brak. Stosuje dużo kosmetyków zapachowych, bo takie też uwielbiam i lubię czasem złapać się jednak za coś neutralnego. Konsystencja jest bardzo wodnista, łatwo się rozprowadza, jednak według mnie wydajność to 3/5. Myślę, że ze względu na skład, jest to bardzo dobry konkurent dla cetaphilu lub innych polecanych przez dermatologów do pielęgnacji cery suchej i trądzikowej.
    Zalety:
    • efekt nawilżenia
    • brak zapachu
    • brak koloru