WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy i mleczka do włosów

Receptury Babuszki Agafii Gęsty balsam Agafii wzmacniający i pobudzający wzrost włosów cienkich i słabych

• 2 lutego 2019 o 13:53
    raczej nie
    Przede wszystkim nie pasuje mi opakowanie. Bardzo nieporęczne zamknięcie i trudno nabrać odpowiednią ilość produktu. Zapach balsamu jest ładny, leśny, ale utrzymuje się krótko na włosach. Jeśli chodzi o działanie to nie zauważyłam ich wzrostu, ani spektakularnego wzmocnienia. Bardzo było mi trudno rozczesać włosy po zastosowaniu odżywki, a przez to niestety wiele włosów wyrywałam szczotką. Plus za skład i cenę, jednak nie polecam dla słabych i plączących się włosów.
  • 15 lutego 2018 o 21:12
    Pomocny.
    Kupiłam go w sumie spontanicznie-zobaczyłam na półce w pracy, spodobał mi się ziołowy skład z miodem-w sam raz do stosowania nie tylko na włosy, ale też skórę głowy. Cena poniżej 10 złotych tylko dodatkowo mnie zachęciła do zakupu. Mam włosy zdrowe, moim problemem jest jedynie przetłuszczanie, ale w ostatnim czasie naraziłam moje włosy na duży stres i zmianę warunków, więc stwierdziłam, że zacznę je wzmacniać już na zaś. Produktu używam jako maski-wcieram w umyte włosy i skórę głowy, zawijam w ręcznik, ogrzewam suszarką i w takim kompresie siedzę jakieś 30-40 minut, dwa razy w tygodniu. Balsam nawilża i wygładza włosy, łatwo się po nim rozczesują, są miękkie i błyszczące, jednak czasami kosmetyk nie radzi sobie z elektryzowaniem się włosów, ale się nie dziwię, bo to produkt ziołowy, a nie typowo emolientowy. Fajnie działa na skórę głowy-nawilża ją i łagodzi, mam wrażenie, że nieco wzmacnia włosy i pobudza wzrost nowych, choć w tym samym czasie piłam pokrzywę i brałam witaminę A+E w kapsułkach, które na pewno pomogły-jednak wierzę, że i balsam swój udział w tym ma :) Nie obciąża i nie przyspiesza przetłuszczania włosów, choć nakładam po całości i obficie. Pachnie ciekawie-ziołowo, jak krwawnik roztarty w palcach. Jest gęsty, wygodnie się nanosi na włosy(i z nich spłukuje), ale w połączeniu z opakowaniem to małe nieporozumienie-butelka jest twarda, wąska, ciężko z niej coś wycisnąć, do tego zakręcana na korek-wolałabym ten balsam w słoiczku albo tubie.
  • 8 września 2015 o 20:57
    TAK !!!
    Mam włosy tłuste u nasady, farbowane z przesuszonymi końcówkami. Miałam ogromną nadzieję, że właśnie ta odżywka poradzi sobie z nimi. Z początku wydawała mi się beznadziejna, miałam wrażenie, że obciąża włosy, a że nie mam w zwyczaju wyrzucać kosmetyków i jakoś męczę się z nimi do końca... Okazało się z czasem, że to najlepsza odżywka, jaką stosowałam. Plusy: + piękny zapach + nie przyspiesza przetłuszczania + po dwóch tygodniach włosy stają się gęstsze i mocniejsze + odżywia + nawilża + sprawia, że włosy lepiej się układają Minusów brak. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: jedno
    szedi
    12 kwietnia 2015 o 22:11
    Świetny
    Ten balsam wspaniale działa na moje włosy! Co prawda już po tych kilku miesiącach stosowania jego działanie osłabło, jednak bardzo wspomógł on moje włosy w regeneracji. Plusy: +włosy błyszczą +nie są obciążone +bardziej miękkie +świetnie odżywia włosy +ziołowa receptura +na bazie zamrożonej wody (w sumie to to mnie nakłoniło do tej serii) +przyjemny zapach, kojarzący mi się z lasem Minusy: -nakłada się go dosyć ciężko przez swoją gęstą konsystencję -niewygodne opakowanie (czasem wyleje się na rękę za dużo) -po jakimś czasie włosy uodparniają się na jego działanie (odjęłam za to 0,5 gwiazdki), dlatego teraz stosuję ten produkt naprzemiennie z innymi maskami dwa pierwsze minusy nie wpływają na moją ocenę, ponieważ opakowanie nie jest aż tak niewygodne, żeby mogło zaburzyć ogólną ocenę produktu, a o jego gęstości uprzedza nas producent :) Polecam balsam każdemu, chociażby na wypróbowanie. Moja przyjaciółka jest mega zadowolona. Miała włosy jak siano, a teraz pięknie błyszczą i są dużo bardziej przyjemne w dotyku. :) Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 5 kwietnia 2014 o 18:59
    genialny!!!
    DZIAŁANIE + idealna konsystencja, nie za rzadka i nie za gęsta, a dzięki temu produkt + bardzo dobrze rozprowadza się na włosach + włosy po są gładkie i błyszczące + włosy łatwo się rozczesują + przy nakładaniu również na skalp nawilża go i nie podrażnia + nie obciąża włosów + włosy są "sypkie i lejące" + odżywia i nawilża włosy ZAPACH + ziołowy, cudowny, niestety nie utrzymuje się na moich włosach ;( OPAKOWANIE + duże! + ładne, ale -/+ ciemny plastik może i chroni dodatkowo plastik, ale nie widać nawet pod światło ile produktu mogło zostać - ma niewygodną zakrętkę + bardzo dobry skład CENA/WYDAJNOŚĆ + zapłaciłam 14 zł co przy takiej pojemności jest ceną bardzo przyzwoitą + produkt jest dodatkowo bardzo wydajny, niewielka ilość wystarcza no kocham go, zdecydowanie mój KWC Używam tego produktu od: ponad 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe