Kremy i mleczka do włosów

Receptury Babuszki Agafii Tradycyjny syberyjski balsam do włosów nr 2 na brzozowym propolisie

Babcia Agafia Syberyjski Szampon Regenerujący 2 Propolis Brzozowy 600ml

Nasi użytkownicy zostawili 33 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 października 2021 o 16:08
    Zioła i silikony
    Szczerze mówiąc nie do końca rozróżniam balsamy do włosów Agafii - widzę, że są różne numery i rodzaje, ale jakoś na koniec dnia cały czas myślę o nich jako o jednym produkcie. ;) Na pewno zachęca do zakupu duża pojemność (400 ml) za stosunkowo niską cenę (na allegro można kupić butlę już za około 10 zł). Lubię też ich nie za gęstą konsystencję, dzięki czemu łatwo się nakłada odżywkę na włosy i nie spływa z nich nadmiar produktu. Odżywka ma zielony, nieco błotnisty kolor i ziołowy zapach. Dla mnie spoko, ja lubię takie klimaty, ale nie wszystkim musi to przypaść do gustu. Butelka ma ładną etykietę i jest zamykana na "klik", a dzięki konsystencji całość balsamu można łatwo wydobyć z opakowania. W składzie są dość wysoko silikony (zmywalne łagodnymi detergentami) - niektórzy lubią, inni nie, ja staram się unikać, ale w tym przypadku nie zauważyłam ich w składzie i nie zrobiło mi to większej krzywdy w praktyce. Miałam wrażenie, że włosy są odpowiednio wypielęgnowane, nawilżone, zdyscyplinowane, długo utrzymywały świeżość. Ze względu na zawartość tzw. "składników swędzących" raczej lepiej nie nakładać balsamu na skórę głowy. Poza tym w składzie jest sporo ziół, które mogą mieć właściwości pielęgnujące, ale równie dobrze wysuszające lub uczulające co wrażliwsze osoby. Moim zdaniem to nie odżywka dla wszystkich, ale dla mało wrażliwych i niespecjalnie wymagających się sprawdzi.
    • nie obciąża włosów
    • dyscyplinuje i pielęgnuje
    • design opakowania
    Wady:
    • silikony w składzie (choć łatwo zmywalne)
    • itchy M'sy.
  • 8 sierpnia 2021 o 16:00
    na plus tylko niska cena
    Kupiłam tanio i to jest niestety jedyna zaleta tej odżywki, Moje włosy - cienkie, farbowane/rozjaśniane, średnioporowe. Ostatnio trudno się rozczesują. Odżywkę kupiłam bez czytania składu. To był błąd, bo w składzie (wysoko) są silikony, których staram się unikać, bo obciążają moje włosy. Skład obecnie podany na Wizaż jest nieprawidłowy. Zgłosiłam - mam nadzieję, że zostanie poprawiony. (Skład został poprawiony. Obecnie to dokładnie to samo co na opakowaniu, Dziękuję Redakcjo Wizaż za szybką reakcję). OPAKOWANIE, KONSYSTENCJA i ZAPACH Odżywki jest dużo (550 ml), butelka standard (wolałabym pompkę). Odżywka jest dość rzadka, więc trzeba nałożyć sporo. Pachnie tak sobie. Trochę miodowo, a trochę chemicznie. Ale na szczęście zapach szybko znika. SKŁAD tak jak wspomniałam odżywka zawiera silikony. Producent pisze o tradycyjnej syberyjskiej recepturze. Silikony w tradycyjnej recepturze? Poza tym różne ekstrakty roślinne (ale silikonów więcej). DZIAŁANIE O dziwo - pomimo silikonów włosy trudno rozczesać. Moje włosy są krótkie (trochę za ucho), a i tak mam problem. Odżywki używałam i po szamponie, i tylko solo (mycie odżywką). Problem z rozczesaniem jest i tu i tu. Dużo włosów wyrwanych grzebieniem. Po wyschnięciu włosy są takie sobie. Nic nadzwyczajnego. Może trochę mniej się puszą, ale są oklapłe. PODSUMOWUJĄC Jestem rozczarowana zarówno składem, jak i działaniem tej odżywki. Zaletą jest tylko niska cena (zapłaciłam nie więcej niż 10 zł), ale wolałabym wydać dwa razy tyle i mieć dobry produkt.
    Zalety:
    Wady:
    • skład (silikony)
    • nie ułatwia rozczesania włosów
    • włosy są oklapłe
    • zapach taki sobie
    • rzadka (mało wydajna)
  • 20 czerwca 2021 o 12:52
    Odzywka regenerujaca od babuszki agafii
    Opisuje Wam dzisiaj butle 550 ml odzywki regenerującej z propolisem i brzoza. Opakowanie z ładna szata graficzna. Odzywka jest wydajna bo ma zadko kremowa konsystencje. A po za tym 550 ml za 12 zl nic tylko brać. Kolor odzywki jest blado zielony ma przyjemny lekko ziołowy zapach, ale mi on nie przeszkadza. Moje dlugie jasne płaczące się wlosy zaprzyjaźnił się z ta odzywka. Po uzyciu tej odzywki wlosy łatwiej się rozczesuja sa miękkie i błyszczące. Jak dla mnie kolejna ulubiona odzywka tej marki. Super nadaje sie do olejowania hak i do omo... Ja ja polecam z całego ❤
    Zalety:
    • Niska cena
    • Wydajna
    • Opis zgodny z działaniem
    • Duza pojemność
    • Zastosowanie (olejowanie, omo i jako sama odzywka)
  • 30 maja 2020 o 23:41
    Jest moc! Odżywka nie zastąpi maski, ale jest dobrym produktem
    Odżywkę chwyciłam Tesco. Patrzę - 10 zł, toż to okazja stulecia! Za pół litra odżywki ta cena wydała mi się niemal podejrzana, i w sumie dlatego chwyciłam produkt znanej mi marki. Może to nie maska, ale daje efekty opiekowania się włosami. Moje włosy Średniodługie, średnioporowate (-), z rozdwajającymi się końcówkami. Brak problemów ze skórą głowy. Stosuję olejowanie, maski i łagodne środki myjące w szamponach. Włosy mają tendencję do falowania. Nigdy nie farbowane, nigdy nie traktowane termicznie. Uchowały się :) Opakowanie Odżywka jest w dużej, ciemnej plastikowej butli. System dozowania jest przez otwór zamykany huśtawkowo,. Szczerze mówiąc, nie jest to dobry system - lepszy byłby z pompką lub w słoiku. Muszę tę butlę trzymać dnem do góry, żeby nie mieć problemów z wydobyciem grawitacyjnym odżywki, która wydaje mi się lekko ponadprzeciętni gęsta. Grafiki śliczne, to ozdoba łazienki - no chyba, że trzyma się ją do góry nogami ;) Odżywka Tak jak wspominałam - ma średnią gęstość, nie jest bardzo rozwodniona, ale przez zawartość emolientów jest dość treściwa. Mega suchym włosom raczej nie pomoże, ale do rutynowej pielęgnacji lub do emulgowania po olejowaniu jest doskonała. Brak grudek lub jakichkolwiek oznak złego przygotowania. Odżywka ma jednolitą konsystencję, kremikową. Ma kolor lekko zielony, który jednak w ogóle nie zostaje na włosach. Zapach - mocno ziołowy, leśny, naprawdę ciekawy. Jednocześnie przyjemny, taki mocno naturalny. Nie wywołał u mnie bólów głowy, a jedynie przyjemność używania. Używanie i efekty Odżywkę bardzo łatwo się nakłada, włosy chętnie ją przyjmują. Nie spływa z kosmyków, można nią nawet skleić pukle na czas włosingu ;) Łatwo też ją spłukać, nie pozostawia po sobie żadnych niepożądanych elementów składu. Efekty są bardzo dobre. Przede wszystkim - zastosowana na skórę głowy (zaznaczę, że nie mam uczulenia na propolis, ale AZS) ukoiła ją, jakby troszkę ochłodziła. Czasami podczas mysia czuję podrażnienie (bo woda), ale ta odżywka, podobnie jak maska łopianowa Agafii, świetnie ukoiła skórę.Na włosach efekt też jest widoczny - są osłonięte, naemolientowane, odżywione. Co do efektu wzmacniającego cebulki - można zauważyć redukcję w wypadaniu włosów, ale jest ona niewielka. Niemniej jednak sam efekt jest ok. Daję moce 4, bo produkt mógłby mieć dopracowanych kilka aspektów, ale na pewno będę kupować - za tę cenę zwykła odżywka bez złego składu to naprawdę skarb!
    Zalety:
    • odżywia włosy
    • koi skórę głowy
    • cena i objętość
    • efekt lekkiego wzmocnienia cebulek jest
    Wady:
    • trudności z wydobyciem produktu z opakowania
    • mogłaby robić więcej
  • 26 maja 2020 o 16:07
    Brzozowy szał
    Konsystencja odżywki jest dosc rzadka, mozna sie wiec pokusić o mycie nią wlosow w ramach pielęgnacji bez szamponu. Moje włosy ja polubiły, sa dociążone, gładkie i lśniące. Efekt wyjscia od fryzjera jest do osiągnięcia z ta odżywka. Zapach dosc specyficzny, naturalny. Nie uracza jednak mych nozdrzy. Jesli chodzi o kwestii naturalności tego kosmetyku- to nie do końca bym sie zgodziła. Skład pozostawia wiele do życzenia i dyskusji. Mimo to bardzo lubię ta odżywkę za niska cene i działanie. Wszystkim, którym przypasowala ta odżywka proponuje sok z brzozy- do picia i do płukania wlosow!
    Zalety:
    • Tania (9 zł auchan)
    • Wydajna
    • Lśniące włosy
    • Sypkie włosy
    Wady:
    • Zbyt rzadka