Tusze do rzęs

Yves Saint Laurent Volume Effet Faux Cils Baby Doll Mascara Pogrubiający tusz do rzęs

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 maja 2020 o 17:58
    Świetna
    Moja w kolorze 2 - brązowym. Masakra pogrubiająco -wydłużająca. Szczoteczka jest z nylonowych włókien i bardzo ładnie rozczesuje rzęsy. Tusz się nie osypuje i daje, moim zdaniem, lekki efekt sztucznych rzęs. Zdecydowanie produkt wart swojej ceny. Używałam jej kilka miesięcy i niestety mi zaschła, ale po dodaniu kilku kropel Duraline Inglot, zużyłam ją do końca.
    Zalety:
    • kolor, szczoteczka, efekt na rzęsach
    1M9L85
    20 października 2019 o 0:24
    Mój prawie ulubiony tusz
    Stosowałam go ok 2 lat. Był cudowny, pięknie podkręcał rzęsy, wyczesywał. Dawał efekt sztucznych rzęs bez noszenia ich. Tylko miał jeden problem - bardzo szybko sechł. Ponieważ tak pięknie wyglądały po nim moje rzęsy po pierwszym opakowaniu myślałam, że to jest moja wina, po drugim wiedziałam że jest coś nie tak bo tusz po 3 mc użytkowania był już praktycznie do wyrzucenia. Byłam nawet w tej sprawie w sklepie spytać się co się dzieje i dostałam odpowiedz, ze niestety taki jego urok. Mam do niego wielki sentyment i bardzo długo szukałam tuszu, który byłby podobny do tego.
    Zalety:
    • podkręcał i wyczesywal rzęsy
    • robił długie kocie oko
    Wady:
    • szybko wysychał -3 mc użytkowania i niestety nadawał się do kosza :/
    kasinaa
    5 czerwca 2018 o 10:24
    Swietny tusz !
    Rzeczywiście miłe zaskoczenie! Pamietam ze kiedyś kupiłam jakiś super zachwalany tusz YSL i to była mega klapa wiec przy kupnie byłam bardzo sceptycznie nastawiona !Zgadzam się z poprzedniczkami ze może to być zamiennik Chanel Inimitable Intense która kocham! Różnica jest taka ze YSL nie daje taaaaak spektakularnego efektu ale nie wysycha tak szybko jak Chanel , wiec coś za coś
    Zalety:
    • Same zalety
    Wady:
    • Brak - może cena ale produkt jest wart każdej złotówki
  • 19 grudnia 2016 o 11:01
    wymaga wprawy, szybko schnie
    Czytałam na forach, że to idealny zamiennik Chanel Inimitable Intense (którą uwielbiam), więc stwierdziłam, że spróbuję. I niestety mało widzę tych podobieństw. Tusz ma silikonową szczoteczkę, która w zamierzeniu ma idealnie rozczesywać rzęsy. I generalnie to się udaje, ale nie automatycznie i trzeba trochę poćwiczyć. U mnie jest tak, że jeśli nie obetrę szczoteczki (szczególnie jej końcówki) w wierzch dłoni (tak jak to zaleca Wayne Goss i to się genialnie sprawdza), to sklejał mi rzęsy. Można tym tuszem uzyskać naprawdę śliczny efekt jak się nabierze wprawy i wie, jak manewrować szczoteczką. Tusz jest całkiem trwały, daje ładny i elegancki efekt i poleciłabym go każdemu, gdy nie to, że: SZYBKO TRACI ŚWIEŻOŚĆ - po miesiącu codziennego używania zaczęła widocznie zasychać w opakowaniu, chociaż za każdym razem dokręcałam ją dokładnie Jak zaczyna tracić świeżość, to wtedy też TRACI WŁASNOŚCI I ŁATWOŚĆ MALOWANIA się nią - częściej zaczyna sklejać lub zostawia małe grudki na rzęsach. TRACI NA TRWAŁOŚCI - jak większość, z czasem, jak się zestarzeje, to zaczyna się kruszyć w ciągu dnia. Natomiast problem tu jest taki, że ona starzeje się w miesiąc. Podsumowując, jeśli ktoś się zastanawia na nią, to polecam channel - cena ta sama, a jakość i trwałość nieporównywalnie dłuższa. p.s. ma zapach, który mnie drażni
  • 18 grudnia 2015 o 18:44
    Najlepszy!!
    Do tej pory nie używalam mascary. Mam ciemną oprawę oczu, naturalnie długie rzęsy. Mam też siostrę maniaczkę make -upu która bez tuszu nie wyobraża sobie życia ;) to ona co jakiś czas podrzucała mi produkty różnych marek - lancome, dior - malowałam i natychmiast zmywałam. Nienawidzę efektu posklejanych rzęs, grudek pozostawionych na końcówkach. Nieestetyczne. Mogłabym zarzucić, że wina mojej niewprawionej ręki, ale niejednokrotnie malowała mnie właśnie siostra a i tak zawsze się krzywilam. Aż - tadam - przywiozła mi z Anglii Baby Doll i szczęka mi opadła. Nie sądziłam, że uda mi się znaleźć ideał. Może zwolenniczki mocnego make upu oczekujące spektakularnego efektu sztucznych rzęs bedą zawiedzione ale dla mnie rewelacja. 2 pociągnięcia i moje rzęsy wyglądają naprawdę dobrze. Nie ma grudek nie ma efektu smoły na rzęsach. Oczy są podkreślone i podoba mi się ten efekt. Nie mam zastrzeżeń co do jakości produktu a naprawdę jestem wybredna ;) Myślę, że Baby Doll pozostanę wierna i dolączy on - obok ulubionego podkladu Dauble Wear- do moich kosmetyków wszech wszech. Do zakupu nikogo nie namawiam, zwłaszcza, że jak czytam - przeciwniczek jest więcej. Myślę, że ile kobiet tyle opinii; poza tym każda z nas szuka innego efektu. Mnie natura wspaniałomyślnie obdarzyła całkiem niezłym wachlarzem rzęs i w/w mascara jedynie podkreśla to i owo - ale podkreśla ładnie i bez w/w skutków ubocznych. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 pełnowartościowe opakowanie