KWC I FORUM ROZDZIELONE - USTAW NOWE HASŁO KWC
Żele pod prysznic

Apis Bogactwo Miodu, Kremowy żel pod prysznic z miodem i kozim mlekiem

• 22 października 2018 o 13:30
    Miodowo mi ;)
    Jestem fanką miodu - zarówno w kosmetykach, jak i w naturze, jesień to czas, gdy herbata z miodem, imbirem i cytryną stają się moimi nieodłącznymi towarzyszkami, zaś pod prysznicem i w codziennej pielęgnacji towarzyszą mi produkty z tymże. Apis kocham od dość dawna, zakochałam się w produktach z serii Optima oraz właśnie w serii Bogactwo Miodu. Po raz pierwszy zakupiłam ją w październiku ubiegłego roku, zaś teraz zakup ponowiłam, w końcu to TEN magiczny czas :) Żel zamknięty jest w przezroczystej, profilowanej butelce z wygodną zatyczką. Ma kremową konsystencję,a do tego piękny miodowy kolor oraz...mleczno-miodowy aromat. Cudo! Pieni się doskonale, już niewielka ilość wystarcza, by dokładnie oczyścić ciało, aczkolwiek ja i tak używam wszystkich żeli wraz z sizalową myjką. Spłukuje się dobrze, bez pozostawiania nieprzyjemnej powłoki na skórze. Bardzo podoba mi się skład - naturalny i przyjazny skórze wrażliwej. Żel bardzo dobrze nawilża, właściwie nie mam potrzeby użycia balsamu tuż po prysznicu, ale robię to - najlepiej sprawdza się duet żel+nektar z tej serii. Nie uczula i nie podrażnia, a to ogromny plus. Jest wydajny, moje 300 ml poprzednim razem miałam na prawie 2 miesiące, obecną butelkę rozpoczęłam dokładnie 2 dni temu - i chyba niestety ostatnią, pani w zaprzyjaźnionym sklepie poinformowała mnie, że został wycofany z produkcji, zniknął również ze strony internetowej producenta... Wielka, wielka szkoda :(. Minusy? Jest jeden i jest nim cena - wiem, że można mieć go taniej, ale ja płaciłam 21,99 zł/300 ml. Sporo, bo nawet biorąc pod uwagę skład oraz działanie, to jednak jest to tylko produkt myjący - a to robi wiele innych produktów, znacznie tańszych od niego ;). Niemniej jednak, polubiłam go, jego mleczno-miodowy zapach relaksuje mnie jak żaden inny i jeśli jeszcze gdzieś go znajdę, to na pewno kupię ponownie.
  • 12 listopada 2016 o 21:22
    Pszczółki i miód.
    Na okres zimowy bardzo lubię używać kosmetyków o ciepłych zapachach mleka, wanilii, karmelu, miodu, czekolady, imbiru. Apis to polska firma prężnie rozwijająca się, a ten żel jest godny polecenia. Jest cudownie kremowy, nie wysusza skóry, otula ją ciepłym, relaksującym zapachem miodu i mleka. Polecam dla osób lubiących takie aromaty.
  • 20 maja 2014 o 18:41
    świetne nawilżenie
    Super żel pod prysznic, pięknie pachnie, nawilża, wygładza i odżywia skórę. Po kąpieli skóra jest gładka i miła w dotyku. Słodki zapach miodu koi zmysły. Fajne odprężenie po ciężkim, stresującym dniu Używam tego produktu od: dwóch tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 20 maja 2014 o 13:41
    Ciepły miodowy zapach
    Żel dobrze się pieni, pozostawia bardzo przyjemny zapach na skórze, który długo się utrzymuje na ciele. Nie wysuszył mojej skóry, nie podrażnił, nie uczulił. Zapłaciłam za ten żel 11,90 PLN w promocji. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie

Zobacz także inne Żele pod prysznic