Maseczki klasyczne

REN Clarimatte, Invisible Pores Detox Mask Głęboko oczyszczająca maska glinkowa

• 12 czerwca 2016 o 16:56
    Spełnia swoją rolę...
    Kremy, peelingi i maseczki są kwestią indywidualną. Moja cera z tłustej, trądzikowej przeszła w mieszaną, czasami nawet bardzo przesuszoną na policzkach (szczególnie w okresie jesień-zima). Zatem maseczki staram się dobierać nad wyraz ostrożnie. Maseczka ma gęstą, kremową konsystencję o białym zabarwieniu. Jej zapach określiłabym jako ziołowo-mentolowy, nawet przyjemny. Dość szybko zasycha, delikatnie ściąga skórę, aczkolwiek jest łatwa do zmycia. Po użyciu skóra jest przyjemnie gładka i miękka, delikatnie nawilżona. Pory wydają się być oczyszczone, a cera zmatowiona. Maseczka uspokaja zaczerwienienia, nie podrażnia ani też nie przesusza. Co więcej, nie zapycha, a co za tym idzie, nie pogarsza stanu cery. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1: 50 ml
    MsSky
    16 sierpnia 2014 o 19:28
    Brawo REN
    Jest to moja 2 maseczka z tej firmy i kosmetyki REN bardzo lubię za brak paskudnych składników i ich delikatność dla skóry. Może ta maseczka nie powala z nóg swoim działaniem ale DZIAŁA.Mam cerę mieszaną więc stosuję maseczki dość regularnie na przemian więc ciężko mi powiedzieć ,której zawdzięczam poprawęi zmniejszenie porów i zaskórniki sie zredukowały znacznie.Może jest to całokształt pielęgnacji? Ale wiem na pewno,że nie przestane kupować tej maseczki jak sie skończy bo po jej użyciu działanie jest widoczne gołym okiem( jeśli chodzi o zwężenie porów skóry na nosie i policzkach) WIĘC Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM dla mieszańców i tłuściochów skórnych :) matuje buzia jest napięta ale nie wysuszona.Minusów moim zdaniem brak. BRAWO REN......... Używam tego produktu od: 2 m-cy Ilość zużytych opakowań: 1 op
  • 14 września 2013 o 23:22
    średnia
    Maska ta nie zawiera parabenów, sztucznych zapachów- marka REN stroni od konserwantów co czyni jej produkty naturalnymi, dlatego może stanowić alternatywę dla cery wrażliwej ze skłonnością do podrażnień. Ma bardzo przyjemny zapach i dobrą konsystencję, niestety nie zauważyłam zbyt dużego efektu po jej kilkukrotnym użyciu. Mam cerę dość problematyczną i mam wrażenie że jest za słaba. Mimo obietnic nie spowodowała zmniejszenia porów. Uważam że za taką cenę można kupić znacznie lepsze maseczki glinkowe, których efekt jest dostrzegalny po jednokrotnym użyciu. Używam tego produktu od: 08.2013 Ilość zużytych opakowań: 5ml próbka