Masło do ciała Tutti Frutti wiśnia i porzeczka dostałam w zestawie wraz z płynem do kąpieli i peelingiem na święta, jako prezent.
#OPAKOWANIE
Ten balsam jest standardowo zapakowany w plastikowy słoiczek, zakręcany na zakrętkę. Szczerze przyznam, że ta forma opakowania nie jest moją ulubioną bo nie wydaje mi się być zbyt higieniczna, aczkolwiek jest to dobre rozwiązanie w przypadku kosmetyków o tak gęstej konsystencji. Opakowanie jest całkiem estetyczne, ma ciekawą kolorową szatę graficzną sam pojemnik jest plastikowy i widać ile kosmetyku ubyło. Ma standardowo 200 mililitrów.
#KONSYSTENCJA
Konsystencja masła jest odpowiednia jak na tego typu produkt, ponieważ jest gęstą, bardzo treściwa i wystarczy niewielka ilość by wysmarować dużą powierzchnię skóry i mimo, że masło jest gęste to całkiem szybko się wchłania, nie zostawia tłustej powłoki ani filmu na skórze, nie oblepia, nie obciąża.
#ZAPACH
Zapach to soczysta wiśnia z poprzeczką, czuć tu naprawdę te nuty, zwłaszcza wiśniową. Na myśl przywodzi to masło świeży dżem albo kompot z letnich owoców. Dla mnie jest intensywny, dość mocny, przyznam, że początkowo miałam z tym problem bo też długo utrzymuje się na skórze, nie jestem fanką zapachów typu wiśnia czy też pomarańcza i potrzebowałam chwili żeby się do tego zapachu przekonać. Przez to, że jest dość mocny nie smaruje też całego ciała, raczej nogi, brzuch. Ten zapach może kłócić się z perfumami bo naprawdę jest mocno wyczuwalny, ale muszę dodać że nie jest sztuczny ani chemiczny tak więc jeżeli ktoś lubi takie zapachy to będzie zadowolony.
#DZIAŁANIE
Masło dzięki swojej gęstej konsystencji bardzo dobrze się rozprowadza i jednocześnie dobrze nawilża, skóra naprawdę jest miękka i przyjemna w dotyku, czuć ukojenie i odżywianie, zwłaszcza kiedy jest ona przesuszona. To masło całkiem dobrze sobie radzi z suchością skóry, niweluje uczucie ściągnięcia po kąpieli, zapewnia komfort. Rano skóra też jest przyjemna w dotyku więc to nawilżenie jest długotrwałe. Skóra po jakimś czasie zyskuje większą elastyczność, sprężystość. Masło robi to co robić powinno, czyli nawilża i Odżywia czyli ma te cechy, które dla mnie są kluczowe bo dzięki temu poprawia kondycję skóry.
#NIEPORZĄDNE
U mnie kosmetyk nie spowodował żadnych problemów, reakcji alergicznych, żadnych krostek, nie spowodował zapychania skóry np. dekoltu jeżeli tam smarowałam, nie było pieczenia, nie było przesuszenia z odbicia po odstawieniu, nic złego się nie działo. U mnie nie było żadnych krostek, nie pojawiła się wysypka.
#WYDAJNOŚĆ
Tu wydajność o dziwo jest niezła bo masło dobrze się rozprowadza i niewielka ilość wystarczy do tego by pokryć dużą powierzchnię skóry, po za tym smaruje głównie dolną cześć ciała bo przy całym ciele zapach jest dla mnie za intensywny.
#CENA
Cena w zestawie nie jest mi znana aczkolwiek z tego co widzę na stronie to zasamo masło nie jest to zbyt duża kwota, a jeżeli ktoś przepada za tego typu produktami o jeszcze takim zapachu to na pewno będzie zadowolony i myślę, że się opłaca.
Zalety:
- Konsystencja
- Nawilżenie
- Odżywia
- Skóra jest miękka i gładka
- Skóra jest bardziej elastyczna po jakimś czasie
- Szata graficzna
- Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
- Nie zapycha
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Nie wysusza
- Cena
Wady:
- Zapach +/- jest dość intensywny i niestety nie są to moje ulubione nuty zapachowe-dla fanów wiśni to będzie plus
- Opakowanie +/- jako słoiczek jest mało higieniczne, ale dla tak gęstego masła odpowiednie