WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

Tutti Frutti Masło do ciała `Wiśnia & porzeczka`

• 30 maja 2020 o 17:21
    Zapach rewelacyjny!
    To masło urzekło mnie swoim opakowaniem i owocami na nim. Otworzyłam, powąchałam i czuję zapach z dzieciństwa - mamba wiśniowa! ❤ masło ma kremową konsystencję, łatwo i przyjemnie rozprowadza się na skórze. Bardzo dobrze nawilża skórę i pozostawia przepiękny zapach, utrzymujący się bardzo długo. ????
  • 26 maja 2020 o 18:36
    Najbardziej nieziemski zapach masła tej firmy
    Zacznę od tego, że choruję na ten zapach. Bardzo mi się podoba, jest najprzyjemniejszy z wszystkich zapachów Tutti Frutti, dlatego też czy to masło czy peeling czy cokolwiek innego, 'wiśnia porzeczka' są u mnie na pierwszym miejscu. Kocham go, jednak przyznać muszę, że należy bardzo intensywnych, więc nie będzie to zapach idealny dla każdej osoby. Konsystencja masła jest bardzo gęsta, naprawdę bardzo. Nie przekłada się to jednak na rozsmarowywanie i wchłanianie. Produkt łatwo się rozprowadza na skórze i szybko wchłania. Nie pozostawia przy tym żadnego kolorowego filmu na skórze ani tłustej warstwy. Produkt fajnie nawilża i odżywia skórę. Przy skórze normalnej czy lekko suchej sprawdzi się w 100% jednak w moim przypadku, gdy niektóre miejsca na ciele wymagają większej pielęgnacji - masło jest trochę za słabe. Ogólnie mówiąc jest to produkt o bardzo intensywnym zapachu, szybko wchłaniający się, dobrze nawilżający i odżywiający, który słabiej sprawdza się w miejscach bardzo mocno przesuszonych.
  • 5 maja 2020 o 10:10
    Masło o przyjemnej konsystencji i Intensywnym zapachu
    Masło do ciała Tutti Frutti wiśnia i porzeczka dostałam w zestawie wraz z płynem do kąpieli i peelingiem na święta, jako prezent. #OPAKOWANIE Ten balsam jest standardowo zapakowany w plastikowy słoiczek, zakręcany na zakrętkę. Szczerze przyznam, że ta forma opakowania nie jest moją ulubioną bo nie wydaje mi się być zbyt higieniczna, aczkolwiek jest to dobre rozwiązanie w przypadku kosmetyków o tak gęstej konsystencji. Opakowanie jest całkiem estetyczne, ma ciekawą kolorową szatę graficzną sam pojemnik jest plastikowy i widać ile kosmetyku ubyło. Ma standardowo 200 mililitrów. #KONSYSTENCJA Konsystencja masła jest odpowiednia jak na tego typu produkt, ponieważ jest gęstą, bardzo treściwa i wystarczy niewielka ilość by wysmarować dużą powierzchnię skóry i mimo, że masło jest gęste to całkiem szybko się wchłania, nie zostawia tłustej powłoki ani filmu na skórze, nie oblepia, nie obciąża. #ZAPACH Zapach to soczysta wiśnia z poprzeczką, czuć tu naprawdę te nuty, zwłaszcza wiśniową. Na myśl przywodzi to masło świeży dżem albo kompot z letnich owoców. Dla mnie jest intensywny, dość mocny, przyznam, że początkowo miałam z tym problem bo też długo utrzymuje się na skórze, nie jestem fanką zapachów typu wiśnia czy też pomarańcza i potrzebowałam chwili żeby się do tego zapachu przekonać. Przez to, że jest dość mocny nie smaruje też całego ciała, raczej nogi, brzuch. Ten zapach może kłócić się z perfumami bo naprawdę jest mocno wyczuwalny, ale muszę dodać że nie jest sztuczny ani chemiczny tak więc jeżeli ktoś lubi takie zapachy to będzie zadowolony. #DZIAŁANIE Masło dzięki swojej gęstej konsystencji bardzo dobrze się rozprowadza i jednocześnie dobrze nawilża, skóra naprawdę jest miękka i przyjemna w dotyku, czuć ukojenie i odżywianie, zwłaszcza kiedy jest ona przesuszona. To masło całkiem dobrze sobie radzi z suchością skóry, niweluje uczucie ściągnięcia po kąpieli, zapewnia komfort. Rano skóra też jest przyjemna w dotyku więc to nawilżenie jest długotrwałe. Skóra po jakimś czasie zyskuje większą elastyczność, sprężystość.  Masło robi to co robić powinno, czyli nawilża i Odżywia czyli ma te cechy, które dla mnie są kluczowe bo dzięki temu poprawia kondycję skóry. #NIEPORZĄDNE U mnie kosmetyk nie spowodował żadnych problemów, reakcji alergicznych, żadnych krostek, nie spowodował zapychania skóry np. dekoltu jeżeli tam smarowałam, nie było pieczenia, nie było przesuszenia z odbicia po odstawieniu, nic złego się nie działo. U mnie nie było żadnych krostek, nie pojawiła się wysypka. #WYDAJNOŚĆ Tu wydajność o dziwo jest niezła bo masło dobrze się rozprowadza i niewielka ilość wystarczy do tego by pokryć dużą powierzchnię skóry, po za tym smaruje głównie dolną cześć ciała bo przy całym ciele zapach jest dla mnie za intensywny. #CENA Cena w zestawie nie jest mi znana aczkolwiek z tego co widzę na stronie to zasamo masło nie jest to zbyt duża kwota, a jeżeli ktoś przepada za tego typu produktami o jeszcze takim zapachu to na pewno będzie zadowolony i myślę, że się opłaca.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nawilżenie
    • Odżywia
    • Skóra jest miękka i gładka
    • Skóra jest bardziej elastyczna po jakimś czasie
    • Szata graficzna
    • Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
    • Nie zapycha
    • Nie podrażnia
    • Nie uczula
    • Nie wysusza
    Wady:
    • Zapach +/- jest dość intensywny i niestety nie są to moje ulubione nuty zapachowe-dla fanów wiśni to będzie plus
    • Opakowanie +/- jako słoiczek jest mało higieniczne, ale dla tak gęstego masła odpowiednie
  • 8 marca 2020 o 11:18
    Wygląda jak jogurt wiśniowy
    Dostałam go w prezencie i powiem na wstępie ze zakochałam się w tym owocowym zapachu!! Konsystencja z wyglądu przypomina wiśniowy jogurt, że mam ochotę zjeść go poprostu. Po zostosowaniu skóra stała się widocznie nawilżona a zapach pozostaje na skórze na długo odczuwalny.
    Zalety:
    • Opakowanie które można otworzyć bez odkręcania
    • Działa regenerująco
    • Nawilża
    saajko
    19 września 2019 o 16:36
    owocowe masło
    Produkt ma tłustą, zbitą i treściwą konsystencję, jak prawdziwe masło. Dość dobrze rozsmarowuje się na skórze, ale bardzo długo się wchłania i zostawia lepką warstwę, co dyskwalifikuje go w moich oczach. Natomiast podobało mi się w nim to, że jego przyjemny zapach utrzymywał się na skórze niemal przez cały dzień. Za zalety na pewno też trzeba uznać wygodne opakowanie, wydajność, stosunkowo niską cenę i dobrą dostępność. Ten kosmetyk na pewno znajdzie wiele fanów, ale ja jednak będę dalej szukać swojego ulubieńca.