Pianki do mycia twarzy

Pharmaceris N, Puri - Capiliqmusse Delikatna pianka wzmacniająca naczynka do mycia twarzy i oczu

Pharmaceris N Puri-Capiliqmusse Delikatna pianka wzmacniająca naczynka do mycia twarzy 150ml
Pharmaceris N Puri-Capilium Delikatna pianka do mycia twarzy i oczu wzmacniająca naczynka 150 ml

• 30 stycznia 2025 o 17:10
    Delikatne, ale skuteczne oczyszczanie.
    Lubię pianki Pharmaceris, stosuję głównie rano, czasami wieczorem jako 2 etap oczyszczania. Pianka wzmacniająca naczynka dedykowana jest dla osób z wrażliwą skórą, szczególnie z tendencją do zaczerwienień, rozszerzonych naczynek czy rumienia. Moja skóra jest wrażliwa, mieszana, nie ma tendencji do zaczerwienienia, stosuję ją zamiennie z pianką łagodzącą Pharmaceris A, która jest moim faworytem. Od razu po wypróbowaniu zauważyłam, że łagodnie oczyszcza skórę, usuwając resztki makijażu, zanieczyszczenia. Co istotne, pianka nie podrażnia oczu, nie piecze, więc można jej używać do demakijażu tej wrażliwej okolicy, co dla mnie jest ogromnym plusem. Formuła jest lekka, a pianka przyjemnie nawilża skórę, nie powodując uczucia ściągnięcia, które często towarzyszy produktom oczyszczającym. Skóra po jej użyciu jest czysta, ale jednocześnie komfortowo nawilżona i odświeżona. Działania wzmacniającego naczynka nie ocenię - moja skóra nie ma tendencji do zaczerwienień, chyba że podrażnię ją kosmetykami z kwasami lub retinoidami. Podsumowując, jest to doskonały produkt dla osób, które chcą dbać o skórę w bardzo delikatny sposób, szukają czegoś, co nie tylko ją oczyści, ale także zregeneruje i ukoi. Produkt godny polecenia, zwłaszcza dla osób z wrażliwą skórą, które szukają skutecznego środka oczyszczającego. Pianka jest droższa niż inne tego typu kosmetyki dostępne na rynku - nie wiem czy jest warta 45 PLN.
  • 16 sierpnia 2022 o 18:10
    uwielbiam
    Jest super najlepsza dla mojego typu skóry przetestowałam wszystkie pianki pharmaceris i nie tylko oczywiście. Ta jest the best. Skóra dojrzała lekko przesuszona myślę, ale generalnie mieszana. Nie ma wrażenia ściągniętej skóry, jest elastyczna miękka i nawilżona
  • 27 lipca 2022 o 20:56
    Dla mnie idealna
    Po innej piance miałam okropny przesusz na twarzy, ściągnięcie i zaczerwienienie. Ta pianka wszystko uspokoiła. Dla mojej suchej,naczynkwej cery jest idealna. Używam już kolejne opakowanie i czaję się na inne produkty z tej serii. Opakowanie również estetyczne, nie sprawiające problemu. Ja polecam :)
    • formuła pianki
    Wady:
    • cena, trzeba polować na promocje
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 kwietnia 2021 o 22:53
    Pokochałam
    Jestem tym produktem zachwycona. Od około 2 lat w związku z bardzo dużą zmianą kondycji mojej cery która zrobiła się wrażliwa, zaczerwieniona i przesuszona zaczęłam szukać idealnego produktu do oczyszczania po którym przestane czuć przesuszenie skory i ściągnięcie. I to jest to! Po myciu skory tą pianką mam uczucie oczyszczonej bardzo dokładnie i urojonej cery, nawilżonej i promiennej. Myję nią też oczy, a wszystkie inne płyny mnie piekły. Dokupuje powoli inne produkty tej serii bo poza działaniem kocham tez ich zapach. Polecam cerom naczyniowym :) Nie przeszkadza mi niska wydajność bo za tę cenę naprawdę warto.
    Zalety:
    • Oczyszczenie
    • Brak uczucia suchości skóry
    • Konsystencja
  • 21 listopada 2020 o 20:09
    szkoda ale nie
    piankę pharmaceris kupiłam żeby trochę podreperować mmoją wrażliwą cerę, która w okresie jesienno-zimowym mocno się czerwieni, piecze, kłuje, pojawiaja się sporadycznie (na szczeęście na razie) pęknięte naczynka, niestety u mnie się nie sprawdziła, doprowadziła moją cerę do klasycznego przesuszenia, po umyciu skóra jest ściągnięta i muszę szybko jakieś mazidło aplikować by to nieprzyjemne uczucie suchości zlikwidować, nie spodziewalam się, że produkt do mycia zlikwiduje naczynka czy wzmocni cerę, ale liczyłam, że produkt do cery naczynkowej będzie na tyle delikatny, że po umyciu skóra będzie ukojona i "zrelaksowana", w przypadku tej pianki tego efektu brak, zmeczyłam całe opakowanie, ale podczas stosowania miałam wrażenie, że tylko dzięki dość dobrym kremom nawilżająco-kojącym moja skóra odzyskiwała nawilżenie, tracone podczas mycia pianką
    Zalety:
    • forma pianki,
    • produkt apteczny,
    Wady:
    • może wysuszać skórę.