Pianki do mycia twarzy

Cosnature Lemon & Melisse, 3 in 1 Reinigungs-schaum Naturalna pianka oczyszczająca 3 w 1 z cytryna i melisą

• 12 listopada 2022 o 13:16
    Świetnie oczyszcza!
    Moim zdaniem to pianka średnia/łagodna, jednak świetnie oczyszcza. Plus za opis producenta nie obiecujący gruszek na wierzbie - tylko skupia się na tym co pianka robić powinna!
    Zalety:
    • skład, cena, dostępność, wydajność, opakowanie, zapach
  • 7 października 2021 o 15:25
    Lekko ściąga i przesusza
    Opakowanie produktu to plastikowa, biała tubka z zielono-limonkowymi nadrukami, grafiką cytryny i limonkową zatyczką. Dawkowanie pianki jest bezproblemowe i higieniczne dzięki pianotwórczej pompce. Pianka ma biały kolor, wyraźny, cytrusowy zapach i piankową konsystencję. Słabo się pieni, ale mi osobiście to nie przeszkadza. Używałam ją do porannego mycia twarzy, jednak po dłuższym stosowaniu stwierdzam, że nie odpowiada mi uczucie, jakie pozostawia na skórze. Mam skórę normalną, skłonną do trądziku, jednak pianka sprawia, że czuję lekkie ściągnięcie i przesuszenie przy dłuższym stosowaniu, dlatego zdecydowanie nie polecam jej dla skór suchych i skłonnych do podrażnień. Mimo dobrego składu i wydajności raczej nie wrócę już do niej ponownie.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • uczucie ściągnięcia i przesuszenia
  • 24 września 2021 o 15:10
    Łagodna pianka
    Forma pianki nie do końca jest "moja", ale czasem daję jej szansę, zwłaszcza, gdy widzę dobry skład. Ten kosmetyk dostałam w prezencie i muszę przyznać, że zużyłam z przyjemnością. Opakowanie jest ładne, proste i wygodne. Dozuje idealną ilość puszystej pianki. Pianka jest najprawdziwszą pianką - gęsta, zbita i nie ulatnia się tak szybko jak inne. Dzięki temu można powoli umyć twarz lub zrobić demakijaż. Produkt radzi sobie ze zmyciem lekkiego make up'u, usuwa zanieczyszczenia i sebum. Niezwykle łagodna, delikatna. Buzia po umyciu jest mięciutka, gładka i nie jest przesuszona. Nada się nawet dla suchej cery. Muszę pochwalić też skład, który jest oparty na łagodnych substancjach myjących. Produkt niezwykle wydajny, który zdawał się nie mieć końca ;) Jedyne minusy, jakie zauważyłam: pianka jest super do codziennego użytku, ale mimo wszystko muszę wspomagać się czymś bardziej oczyszczającym, jak mocny żel czy żel peelingujący. Sama pianka nie da rady przy mojej skłonności do zatkanych porów i niedoskonałości. Poza tym, znów się zawiodłam zapachem, bo widząc soczystą cytrynkę na zdjęciu, liczyłam na fajny zapach, a tu kolejna pianka, która niemal nie pachnie.
  • 2 sierpnia 2021 o 13:51
    Hit w oczyszczaniu
    Uwielbiam tą piankę za wszystko - za cenę, dostepność stacjonarnie, ZAPACH! i skuteczność. Używam jej podczas wieloetapowej pielęgnacji a w szczególności po treningach gdy moja twarz wymaga naprawdę dobrego i dogłębnego oczyszczania. Nie podrażnia skóry, zapach jest orzeźwiający, szybko się spłukuje.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
  • 1 czerwca 2021 o 11:51
    Nareszcie natura nie zrobiła mi psikusa ;)
    W piankę marki Cosnature zaopatrzyłam się w sieci Hebe,używałam jej na zmianę z innymi produktami oczyszczającymi,dotarłam do końca opakowania także czas na recenzję :). Często bywa tak że kosmetyki napakowane chemią mnie nie uczulają a te naturalne potrafią zrobić mi masakrę na twarzy,tym razem natura nie zrobiła mi psikusa z czego bardzo się cieszę :). Moja cera parę miesięcy wcześniej była:sucha,podrażniona,z wysypem niedoskonałości podskórnego piasku. Na chwilę obecną:mieszana/tłusta,rozszerzone pory,niedoskonałości coraz mniej,nierówny koloryt,przebarwienia,zmarszczki,cera dojrzała,wiek 44 lata. W pielęgnacji uwielbia cytrusy,lekkie żelowe kremy oraz sera,witaminę C,kolagen,kwas hialuronowy,nie służą jej olejki,niektóre kosmetyki z opuncją oraz kokosem. Pianka zapakowana jest w białą butelkę o pojemności 150 ml,z przodu widnieje etykieta przedstawiająca cytrynę oraz liście chyba melisy :),niestety ale nie możemy monitorować zużycia produktu na bieżąco,data zużycia od otwarcia to 12 miesięcy. Zapach nie przypadł mi do gustu o ile uwielbiam cytrusy to tutaj czuję kostkę wc,piankę używałam dwa razy dziennie przy porannym oczyszczaniu oraz wieczornym na zmianę z innymi produktami. Pianka faktycznie jest pianką,mimo że pieni się średnio to jest puszysta,nie ucieka z dłoni,można spokojnie oczyścić cerę a nie nagle na dłoniach nie pozostaje nam nic,przez pewien okres używałam jej dwa razy dziennie ale niestety zaczęła wysuszać moją cerę,jednak w tym czasie była ona sucha natomiast przez ostatni miesiąc przy cerze mieszanej sprawdza się fantastycznie,nie podrażnia,nie uczula,cera stała się jaśniejsza,nie zapchała także ogromny plus. Podsumowując,bardzo fajna pianka która spełniła moje oczekiwania przy cerze mieszanej/tłustej i gdyby nie ten zapach z pewnością sięgnęłabym po nią ponownie,jednak marka Cosnature zachęciła mnie do wypróbowania innych kosmetyków pielęgnacyjnych.
    Zalety:
    • pianka faktycznie jest pianką nie ucieka z dłoni,jest czym oczyścić twarz
    • coraz większa dostępność w Hebe marki Cosnature
    • cena,zapłaciłam 17,49 zł. w cenie promocyjnej
    • nie podrażniła,nie uczuliła,nie zapchała
    • delikatna i skuteczna
    • bardzo dobrze oczyszcza cerę,pozostawia ją świeżą
    • przy cerze mieszanej nie ma uczucia ściągnięcia natomiast przy suchej niestety ale jest
    • skład
    Wady:
    • jak dla mnie zapach
    • wysusza cerę suchą ale jest informacja od producenta że produkt przeznaczony jest dla cery normalnej i mieszanej