Pianki do mycia twarzy

Ministerstwo Dobrego Mydła Morela Naturalna pianka do mycia twarzy
Ministerstwo Dobrego Mydła Pianka do Mycia Twarzy Morela 200ml

• 28 stycznia 2025 o 14:42
    Spieniona morela
    Pianka do mycia twarzy jest zamknięta w wygodnej plastikowej butelce z pompką spieniającą. Dozuje odpowiednią wg mnie ilość kosmetyku. Zazwyczaj wystarcza mi jedna pompka, makijaż wcześniej i tak zmywam olejem tej samej firmy. Ładnie i łagodnie oczyszcza skórę twarzy, nigdy mnie nie podrażniła ani nie wysuszyła. Nie wiem czy kupię ponownie, bo cena w stosunku do wydajności jest wysoka. Dużym plusem jest zapach moreli - rzadko można go znaleźć w kosmetykach do twarzy. Jest to porządny, dobrej jakości produkt, od ponownego zakupu powstrzymuje mnie, tak jak już mówiłam, wysoka cena.
    Zalety:
    • łagodne i skuteczne oczyszczanie
    • brak podrażnień
    • nie wysusza
    • piękny zapach moreli
  • 29 listopada 2023 o 9:39
    Bardzo dobra, ale zapach się nudzi...
    Pianka była niezwykle wydajna i nie pękała pod palcami. Do porządnego umycia twarzy spokojnie wystarczyła jedna pompka, a czasem dawałam nawet pół. Ładnie domywała nawet makijaż i nie ściągała skóry, aczkolwiek nie czułam po niej wyraźnego nawilżenia/ukojenia skóry, tylko raczej dobre, nie "skrzypiące" domycie. Zapach, na początku bardzo przyjemny, po jakimś czasie zaczął wyraźnie nudzić; był cukierkowo-landrynkowo-orężadkowy, tj. po prostu ożeźwiająco-słodki, co po kilkunastu tygodniach nie było już tak przyjemne. Nie mam nic przeciw tej piance, ale cena chyba jednak nie skusi mnie do ponownego kupienia jej - znam lepsze produkty od niej.
    Zalety:
    • Ciekawy zapach,
    • Gęstość i trwałość,
    • Poczucie domycia,
    • Brak ściągnięcia,
    • Polska marka,
    • Wydajność,
    • Skład
    Wady:
    • Cena,
    • Nudzący się zapach,
    • Czasem zacinająca się pompka (rzadko)
  • 20 listopada 2023 o 11:08
    Zapach bardzo świeży, ale nie spełniła oczekiwań
    Opakowanie i prezentacja tego produktu zdecydowanie zasługują na pozytywne wyróżnienie. Eleganckie i estetyczne opakowanie wraz z atrakcyjną etykietą przyciąga uwagę na półce sklepowej. Design i kolorystyka sprawiają, że pianka wydaje się być produktem wysokiej jakości, tak jak pozostałe kosmetyki od MDM. Przede wszystkim pianka obłędnie pachnie, bardzo owocowo i świeżo.Wygodna pompka dozująca z kolei to kolejny plus tego produktu. Działa sprawnie, a ilość wydobywającej się pianki jest łatwo regulowana. To praktyczne rozwiązanie, które ułatwia codzienne korzystanie z produktu. Niestety, moje doświadczenia z samym działaniem pianki nie były tak pozytywne, jakbym tego oczekiwała. Po umyciu twarzy miałam niestety nadal poczucie, że nie zmyła ona skutecznie wszelkich zanieczyszczeń. Pomimo świeżego zapachu i uczucia miękkości, brakowało mi odczucia pełnego oczyszczenia skóry. Nie kupię po raz kolejny.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • estetyczne, minimalistyczne opakowanie
    • pompka dozująca
    Wady:
    • nie oczyszcza
  • 9 października 2023 o 20:52
    Morelowe cudo ????
    Wspaniały produkt i pieknym zapachu i duuuuużej wydajności. Doskonale sprawdza się przy codziennej pielęgnacji. Nie podrażnia i nie wysusza. Jest jednak dość droga jak na jego typu kosmetyk. Nie mniej jednak na pewno zostanie ze mną na dłużej ♥️
    • działanie
    shewild
    2 października 2023 o 12:25
    Mocno na czele w rankingu pianek
    Często wybieram pianki do twarzy jako sposób oczyszczania, najczęściej używam ich rano oraz jako drugi etap przy wieczornym myciu. Łagodne mycie, delikatne formuły, przyjemna konsystencja - te aspekty najbardziej lubię w piankach, a ten egzemplarz od Ministerstwa właśnie to wszystko posiada. Do tego pięknie pachnie i jest turbo wydajny. Mycie tą pianką to sama przyjemność, polecam do codziennego oczyszczania! Pianki jest sporo, bo to aż 200 ml. Używałam jej ok. 3 miesiące po dwa razy dziennie, według mnie to świadczy o niezłej wydajności. Opakowanie to plastikowa butelka z pompką, smukła i wysoka, a do tego świetnie działająca. Przez większość czasu pompka doskonale działała, pod koniec trochę zaczęła się zacinać, ale to raczej powszechne jak płynu w środku jest już mało i czasem ciężko go zaciągnąć. Opakowanie jest proste, ale bardzo ładne, a funkcjonalność sprawia, że produktu po prostu dobrze się używa. Dozowanie to również sama przyjemność. Z pompki wydobywa się gęsta, miękka, kremowa pianka. Jest to naprawdę puszysta konsystencja, która nie opada, ale mięciutko rozprowadza się po twarzy w niezmienionej formie. Mycie to dzięki temu bardzo przyjemny etap, pianka łagodnie wręcz muska twarz i z wielką delikatnością zmywa sebum oraz zanieczyszczenia. Nie spływa w trakcie masowania, nie rozwadnia się, cały czas mamy miękki, puszysty krem pod palcami. Jak wspomniałam - używałam pianki rano oraz jako drugi etap mycia wieczorem, więc nie wiem jak radzi sobie z demakijażem od zera, bo ja jej używałam na wstępnie oczyszczoną twarz. I w takiej formie spisuje się wręcz doskonale! Skóra po przemyciu wodą jest miękka, gładka, matowa i czysta. Bez uczucia ściągnięcia, skóra jest spokojna i wyciszona. Oczyszczanie jest dla mnie na bardzo zadowalającym poziomie: przetłuszczające się partie (u mnie strefa T) są widocznie czystsze, sebum pod kontrolą i bez świecenia, a na policzkach nie czuję wysuszenia, więc równowaga jest zachowana. Pianka w żaden sposób nie podrażnia, nawet jeśli miałam delikatnie podrażnioną skórę z innego powodu, to obchodziła się z nią delikatnie, nie powodując pogorszenia stanu. Daje uczucie odświeżenia i czystości, idealnie nadaje się na co dzień. Nie można też zapomnieć o pięknym morelowym zapachu! Naprawdę apetyczny, wyważony, nie jest zbyt intensywny, ale ciepły, umilający, po prostu ładny i bardzo naturalny. W kategorii pianek do twarzy ta od MDM jest zdecydowanie w czołówce. Na co dzień, do łagodnego oczyszczania, albo jako drugi etap po mocniejszym demakijażu. W każdej roli sprawdziła się u mnie świetnie. Do tego jest to pianka z prawdziwego zdarzenia - puszysta i mięciutka. Z wielką chęcią do niej wrócę za jakiś czas.