Kremy uniwersalne

Bioderma Sébium Pore Refiner
Bioderma Sebium Krem Zwężający Pory 30ml

• 30 marca 2025 o 23:55
    skuteczny, ale drogi
    Bioderma Sébium Pore Refiner to krem, który faktycznie działa! Już po pierwszych aplikacjach skóra staje się wygładzona, pory mniej widoczne, a efekt matujący utrzymuje się przez długi czas. Idealnie sprawdza się pod makijaż, nie roluje się i nie zapycha porów. Dodatkowy plus za lekką konsystencję, która szybko się wchłania. Świetnie koi moją strefę T, zmniejszając nadmierne wydzielanie sebum i uczucie przetłuszczania się skóry. Dzięki temu cera wygląda świeżo i zdrowo przez cały dzień. Jedynym minusem jest cena w stosunku do pojemności – tubka jest dość mała, co sprawia, że produkt kończy się szybciej, niż by się chciało. Mimo to, jeśli komuś zależy na realnym zwężeniu porów i poprawie wyglądu skóry, warto go wypróbować :)
  • 11 marca 2025 o 15:21
    10/10
    Świetny produkt dla osób, które potrzebują zmatowienia cery oraz wyrównania porów. Nadaje się elegancko pod makijaż. Wchłania się bardzo szybko i efekt jest natychmiastowy. Produktu nie trzeba nakładać dużo.
  • 28 września 2024 o 17:11
    Krem na noc
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Po przetestowaniu Bioderma Sebium Pore Refiner mogę stwierdzić, że to produkt godny uwagi dla osób z problematyczną cerą. Krem szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze, co jest świetnym rozwiązaniem pod makijaż. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że pory faktycznie wydają się mniejsze, a skóra jest bardziej matowa i wygładzona. Produkt pomaga również w kontrolowaniu wydzielania sebum, dzięki czemu moja skóra pozostaje świeża przez dłuższy czas. Jest to lekki krem, który nie zapycha porów, co jest dla mnie dużym plusem. Zalety produktu: - Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. - Zmniejsza widoczność porów. - Skutecznie matuje skórę. - Lekka formuła, idealna pod makijaż.(ja używam tylko na noc, ponieważ tak mi powiedziała moja kosmetolog) - Pomaga w regulacji wydzielania sebum. Wady produktu: - Może nie dać wystarczającego nawilżenia przy bardzo suchej skórze. - Efekt zmniejszenia porów może być widoczny dopiero po kilku tygodniach regularnego stosowania.
  • 10 czerwca 2024 o 16:45
    Rewelacyjny bazo - krem
    Długo szukałam kosmetyku pod makijaż, który nie będzie zapychać porów, ale będzie redukować sebum z twarzy ze skłonnością do wyświecania się w ciągu dnia. Niestety, składy większości baz, które testowałam, pozostawiały wiele do życzenia. Na Bioderma Sensibio Pore Refiner trafiłam tu, na Wizażu i zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami postanowiłam go wypróbować. Stosowałam już kosmetyki tej firmy i mam do jej produktów duże zaufanie Poza tym, jakoś przyjaźniej dla mojej skóry brzmi słowo "krem" niż "baza" ;) Sam krem ma bardzo lekką, nico tępą konsystencję, nakładam go po wchłonięciu się spf'a jako ostatni etap przed podkładem, lub w dni bez makijażu już bez. Dodam jeszcze, że nawet te najbardziej matujące spf'y zostawiają na mojej skórze błyszczącą warstwę. Dlatego następny wchodzi On - cały na biało ;)To niesamowite, jak od razu po aplikacji (bardzo niewielkiej ilości) krem nadaje skórze wygładzony, lekko matowy wygląd. Mam wrażenie, że moja twarz wygląda wtedy bardzo naturalnie i zdrowo. Makijaż utrzymuje się na nim bez zarzutu, widoczność porów też jest wyraźnie zmmiejszona. Krem, mimo niepozornej pojemności, jest bardzo wydajny, to moje drugie opakowanie, a używam go codziennie od co najmniej pół roku. Można go znaleźć w fajnych cenach w internetowych aptekach, polecam "zapolować", bo naprawdę warto!
    Zalety:
    • widoczne zmniejszenie porów
    • wygładzenie cery
    • redukcja sebum
    • zmatowienie
    • idealny pod makijaż (i na spf)
    Wady:
    Alys_9
    14 października 2023 o 21:30
    Stosuję codziennie
    Opakowanie jest estetyczne i poręczne, a krem łatwo się z niego wydobywa. Produkt jest wydajny - jedno opakowanie o pojemności 30ml przy niemal codziennym stosowaniu wystarcza na kilka miesięcy. Produkt nakładam pod makijaż po nałożeniu kremu z filtrem. Raczej nie stosuję samodzielnie (bez spf), ponieważ mam wrażenie że lekko wtedy wysusza moją skórę. Ma lekką, nieco płynną konsystencję i przyjemny, delikatny zapach.. Idealnie nadaje się pod makijaż, nie zapycha i szybko się wchłania. Po jego zastosowaniu skóra jest lekko zmatowiona i wygładzona, pory mniej widoczne, a makijaż lepiej się utrzymuje. Jeśli chodzi o zmatowienie – przy mojej tłustej skórze efekt ten jest dosyć krótkotrwały. Moja skóra: Niezbyt wrażliwa, ze skłonnością do wyświecania się (czoło, nos i okolice, broda) w ciągu dnia. Raczej grubsza z tendencją do rozszerzonych porów w strefie T. Sporadycznie pojawiają się na niej wypryski w okolicach żuchwy i policzków.
    Zalety:
    • działanie – zmniejsza widoczność porów, wygładza skórę
    • szybko się wchłania
    • nie podrażnia, nie ściąga, nie zapycha
    • przyjemny, delikatny zapach.
    • dobrze się sprawdza jako baza pod makijaż
    Wady:
    • przy codziennym stosowaniu bez spf lekko wysusza skórę